Cat Katten Kattis KattKatt Kattikatt Katta

Ja kärt barn har många namn och den här katten kommer stanna här på gården! Väståkra Cat är numera en Seglingehund, jag har köpt henne! Cat kommer från Linda Jonssons kennel Väståkra. Pappa är Hassel och mamma Kim.
Cat är 6 månader och en ljuvlig liten hund.  Det är både ovant och spännande att få en lite äldre valp än jag är van vid.
Tog fram finkameran och tog några bilder hemma i vardagsrummet. Vi har en liten lekstund i stort sett varje dag där hon får lära sig lite allt möjligt. Här kommer några bilder, fortsättning lär följa!
Leker med Bernie men är lite tveksam till lek med mig, men det kommer mer för varje dag.

Miss Mathilda released her first album today!

Länk till iTunes

mathilda_colortocolor

Det är så himla roligt få följa den här resan! Mathilda är min brorsdotter och har varit en sångfågel sen hon var riktigt liten. Det är bara naturligt att hon nu avbrytit studierna för att testa vingarna inom musiken.

All kärlek till dig Mathilda, stort lycka till från en mycket mycket stolt faster!!!

Lyssna och njut! Jag tycker låten är riktigt bra!!

 

Snodden uppflyttad i debuten!! Freestyle!!!

SnoddenAnnaVi har haft en sån rolig höst, jag Anna, Ann och Anita! Vi utmanade varandra att prova på att tävla i en ny gren, nämligen freestyle. Anita är ju experten och vi andra totala nybörjare. En Facebookgrupp startades och diskussionerna och skratten gick varma. Regler, får hunden skälla? (nää) får hunden ha kläder (nja) är slalom freestyle eller htm…(freestyle). Vilken musik ska vi ha? Hur långt kort får programmet vara? Vilken hund? alla har vi flera och av någon anledning blev det den äldsta, pensionärerna undantagna.

Alltså skulle Snodden, Knut och Cissi med förare lära sig Freestyle. Vi hade ett par månader på oss. Kan väl inte säga att träningen gick på högvarv i början. Alla hoppades nog att det hela skulle rinna ut i sanden hehe. Men så skedde alltså inte. Cirka en månad innan tog vi tag i träningen på riktigt. Hyrde hallen i Långhundra några gånger och åkte dit och tränade.

Den stora dagen närmade sig med storsteg och plötsligt stod vi där. Och jag är SÅÅÅ imponerad av mina vänner! Anna och Snodden som aldrig nånsin har tävlat går ut och fixar en uppflyttning i debuten!!! JÄTTEDUKTIGA var de! De körde till låten Kung Fu Fighting och fick till ett väldigt musikaliskt och trevligt framförande! Supergrattis igen Anna! Det gjorde ni verkligen kanonbra!

KnutEvafreestAnnaAnnfreestyleSnoddenAnnaRprisKnutEva_freestyle
Och Ann och Cissi! Wow!!! De gjorde en kanonprestation och blev också uppflyttade.
Knut då? Ja han har nog lite för höga förväntningar i såna sammanhang. Efter ett antal år med agility kunde han inte förstå var alla hinder tagit vägen. På träningen har det ändå gått hyfsat men när det blev publik och högtalare så snöade han in totalt på det lilla ”hinder” vi hade med som rekvisita. Ylade som en galning och det blev mest vimsigt.
Film finns och jag borde väl inte lägga ut den men han är rätt söt och det finns ju redigeringsprogram 🙂

Anita då? Ja hon går ju liksom i en egen division, landslaget och allt ni vet! Otroligt imponerande att se henne och Emmi in action. Nu håller vi tummarna för dem i Nordiska och SM!!
anitaEmmi

 

Sportlovet i Idre

Klicka för att komma till galleriet med större bilder…

Draghundar

sia_kellI_drag
Idag körde jag först med Sia och Kelli. Det blev väldigt ojämnt eftersom Sia är lite försiktig, hon jobbar betydligt mer ekonomiskt än Kelli. Sen bytte jag Sia till Hassel. Järnvägar vilket team – Kelli-Hassel – Båda drar bra, överarbetar lite så jag får be dem bromsa för att kunna svänga.  Men vilken bra träning både för hundar och mig.
I morgon får det bli Sia och Knut i par, det funkar nog allra bäst för mitt eget tempo, en fart jag kan hantera.

Behöver jag säga att hundarna älskar det?!

Novemberträning och jubileumsfest

hundar_nov2013Hela flocken samlad.

November bjuder på fortsatt fantastiskt bra höstväder. Har väl aldrig haft så mycket sol under en novembermånad!
Jag njuter och passar på att vara ute så mycket som möjligt, har en hel de vallningslektioner och klämmer såklart in lite egen träning också.

Kellis tå hade ett litet bakslag för en månad sen så hon har tagit det lite lugnare och haft tassen lindad. Men nu verkar hon fit for fight igen så jag provar låta henne slippa lindan igen. Peppar peppar…
Knuts träning trappas upp sakta men säkert och han är så rolig att träna, en njutning varje gång! Han är verkligen nåt speciellt den hunden!
Fame har blivit svagare i kroppen och det börjar bli jobbigt, jag har lite svårt att inse det men tiden börjar rinna ut och det känns naturligvis. Men hon är pigg och lycklig när hon väl kommer igång. Ettan är ju ännu äldre än Fame, hon sover ibland hela dagarna för att sen glimra till och fladdra iväg på pappisflöj, senast igår faktiskt. Hon är så himla rolig, ett riktigt lyckopiller.
vallning_nov13
En konstig bild kanske men den visar en lite annorlunda utgång som jag skickade Sia på häromdan, måste ju försöka variera lite. Följa staketet på vänster sida, igenom grinden, slå ut vänster igen och hämta längst bort i bild. Hon kan ju marken som sin egen tass så det blev inte särskilt svårt. Nöjd ändå att hon fortsatte vänster efter grindhålet, lätt annars att skära där eftersom det finns mer plats åt höger.

I lördags var det jubileumsfest i SULVK. Festkommittén hade verkligen lyckats med en riktig fullträff, det var verkligen jätteroligt. Först en välkomstkommitté med hemgjorda, väldigt fina kostymer. Sen blev det tipsrunda, lekar och linedance med inhyrd instruktör. Och på toppen en kanongod buffé och fantastiskt tårta. Tacka snälla för att ni ordnade detta!
festkommitte jubileumstarta

Veckorapport :)

klämmer in en dagsfärsk bild på Hassel också, gillar rutorna på hans bog 😀

Knut och Provsvaret
Roligt att det är så många som hör av sig och undrar hur det går med Knut och hans skada. I tisdags kväll kl 21 ringde veterinären från Ultuna. Yes, äntligen skulle jag få provsvar. Men tyvärr var svaret mest Godag Yxskaft och gav inte besked om Knuts nervbanor som misstänks ligga i kläm. Det enda som stod var typ om den där utbuktande disken. Och det hade vi ju redan sett på röntgen. Så nu ska veterinären kontakta en neurolog för att få MR-svaret kompletterat. S-U-C-K. Och sen dess väntar vi tålmodigt.
Jag har börjat sätta igång Knut med lite mer fysisk aktivitet. Han får gå lös bitvis på promenader och han väljer ofta att gå på bakbenen med minen ”tigger och ber” (om att få göra nåt roligt). Igår smet han iväg när Anna drog en repa med sina hundar och skidor. Lite orolig var jag att han skulle hoppa på tre ben efter vila igen. Men inte. Jag vågar knappt hoppas men kanske kanske kanske ????  Frågetecknen tornar upp sig och där har vi dagens status helt enkelt.

Kjapp på besök
Kjapp bor här medan matte tävlar NM i Finland. Han smälter in hur fint som helst i flocken och det märks knappt. Har man sex eller sju hundar, det kan kvitta känns det som. När vi passerade tre sprängdes liksom gränsen.
Kjapp och Hassel leker och slåss. Precis som valpar gör. Man får ransonera så de inte tar ut sig alltför mycket för jösses vilken energi det finns i de där herrarna.
 
Kjapp erbjuder läggande av den här modellen så fort det vankas något han vill ha.

Småpojkarna har somnat sött.

 

Globen
I fredags var vi på Coops konsert i Globen. Mark Levengood är ju bara helt underbar som programledare och lyfte hela showen. En annan som verkligen ägde det fullsatta Globen var Salem Al Fakir, vilken röst och vilken scenglädje den killen har! Man blev verkligen glad av att se honom. Övriga artister (Danny, Loreen, Niklas, Nisse, Louise mfl) gjorde också fina framföranden även om de inte orkade upp i Salems nivå, tycker jag.
Före showen var vi och åt på Globen Hotel och jag skulle kunna skriva att servitrisen var supertrevlig och att maten riklig och fantastisk och toaletten superfräsch… Det jag däremot KAN skriva är att sällskapet var bästa tänkbara!

Skoteräventyr
Igår kom familjen Ronquist på besök och vi vågade oss ut i djupsnön med skotern. Superkul, alltid lika roligt att ses! Längtar till söndag!

Funkishoppet
Som avslutning på året arrangerade vi i Knivsta BK en liten skojtävling för våra funkisar. Fame och jag var domare. I stället för visselpipa så fick Fame skälla när ekipagen fick starta eller när de diskade sig. Hon var gladeligen med på det och skällde entusiastiskt. Nu hördes det nog knappt eftersom det var ”några till” som gastade allt de orkade.
De tävlade i mixade 3-manna-lag och jag hade fixat en hoppklassbana där det endast stod nummer på start och målhinder. Sen fick deltagarna själva bestämma sin bana och köra minst 15 hinder. De måste passera start och mål för att tiden skulle starta och stänga. Det blev väldigt roligt, i alla fall för mig som domare, att räkna hinder. Någon kom upp i över 20 men de flesta lyckades tajma så det blev precis 15 st. Ingen kunde diska sig, alla fel inklusive diskningar räknades som 5 sekunders tillägg på tiden.
I andra loppet körde de en numrerad bana men fick 10 sekunders avdrag om de bytte förare inom laget. Allra roligast och mest imponerande var det att se unga Robin köra med Petras Algot! Snabbt och felfritt blev det – så coolt!
I pausen mellan loppen blev det presentation av Årets Vackraste Tårta….

Vad kan du om Seglinge?

På kennelträffen hade vi en tipspromenad där varje fråga skulle ge en bokstav. Totalt nio frågor dvs nio bokstäver. Nedan är frågorna (fick göra om första frågan lite).

Vilket blir ordet?

Hur många hästar får plats i stallet? Ta bort en. Vilken bokstav i alfabetet är det?

En av Sias syskon heter Khamsin, vad kallas han? Sista bokstaven i namnet?

Vad heter Ettan egentligen? Seglinges ……. Fjärde bokstaven i namnet?

Andra bokstaven i Torbjörns efternamn?

Vem av Knuts bröder är agilitychampion? Tredje bokstaven i hans namn?

En Seglingetik har gett namn till en kennel, vad heter hon? Första bokstaven i hennes namn delat i två?

Vad hette Kellis mormorsmor. Andra bokstaven i hennes namn?

Seglingekullen som föddes 2009 vad heter mamman till de valparna i stamtavlan? Tredje bokstaven i hennes namn?

Hur många får plats i karusellen? Multiplicera med två. Tredje bokstaven?

Min fina tavla!

Nu har jag fått utskriften på det som ska bli en tavla på kontoret. Duktiga Malin Johansson har tecknat. Kolla in Malins sida, där finns massor av härliga teckningar.

” Hur gick det? Referat tack! ”

Anja skriver i kommentar på Facebook, med anledning av min vallningstur till Storvreta igår 🙂
” Hur gick det? Referat tack! ”

OK – här kommer en rapport …

Lena har fantastiska träningsmöjligheter i Storvreta, massor av tackor som inte är betäckta. Finull som är lite tröga (!) och gärna vill springa hem om de får läge för det. Det är en promenad från fårhuset och ut på vallen där vi tränar, förresten det fårhuset är det finaste jag sett. Helt nybyggt och med fiffiga boxsystem och utfodringsrännor.  De fodrar med nån slags ”spetsat” hösilage i olika kvalitet beroende på tillväxtbehov. Proffsigt. Har ingen bild på fårhuset men här kommer när Knut ligger och tittar på när Lena och Lovis kommer med fåren. De byggnader man ser är inte fårhuset.

Knut fick göra ett par utgångar och jag tycker han förbättrat sig. Ska bli väldigt spännande se om han gör lika fint i skarpa lägen också. Han känns fin helt enkelt.

Kelli nöter på med sina fråndrivningar och det går bättre och bättre. Hon vill gärna hänga lite på vänsterflanken så jag får styra tillbaks henne då och då. Vill minnas att Knut gjorde likadant när han var ung. Det som är radikalt bättre är att hon INTE strävar efter att ta tillbaks dem till mig hela tiden.
Vi tränar även på delningar där hon blivit lite osäker. Känns som att det var tur, de fina delningar vi fick till i höstas. Bara att backa bandet och grundträna bättre. Hört det förut?

Flytta tröga tackor
Tackorna blir lite tröga i vissa lägen och utmanar hundarna. Det som är kul är att Kelli inte alls blir ifrågasatt på samma sätt som Knut. Hon blir visserligen lite osäker när de ställer upp sig och lägger sig. Men när jag manar på henne med ”Get Up” (framåtkommando) så flyttar hon fåren lätt. Hon har dock en tendens att välja bort den dumma tackan och trycka på de andra i stället. Ofta är den taktiken rätt lönsam för går de andra så följer ofta den dumma med. Men nu tränar jag på att hon även ska koncentrera sig på den ”dumma”. När hon gör det så lyckas hon direkt och jag hoppas det blir bonuskänsla för henne så att hon inser att hon är en rätt stark hund.
Knut har inte alls lika lätt med trögisarna när de ställer upp sig. Med honom tränar jag på att vara tålmodig och ge tackan utrymme. Han har ju lärt sig (av mig) att ta till tänderna ibland och tyvärr drog han snabbt slutsatsen att det går lättare att bita dom lite i stället för att vara tålmodig och trycka. Så det tränar vi på nu, att flytta tröga får utan att bita. Det går också bättre men det är en balansgång. Lägger jag mig i för mycket så blir han för passiv och då ”vinner” tackan. Det gäller få honom fortsätta trycka utan att hamna för nära. Rolig träning tycker jag!

Lena tränar med Lovis och lilla Mira. Tänk vad tiden går fort, Mira är redan ute och hämtar på långa håll och gör fina saker.  Här är en bild när Knut har ställt ut och ligger och kollar när Lena och Mira hämtar.

Här är en bild på lilla Kelpin som nu heter Rock. Han är 6 månader och söker en fodervärd, himla gullig är han!

Och som avslutning en skärmdump från när jag fick till ett rekordord på Wordfeud. 1228 poäng!!!

Sia skriker varje gång vi går ut genom ytterdörren. Hon är galet understimulerad och mår lite onödigt bra så här 6 dagar efter operationen. Dröjer minst en vecka till innan hon får några roligare promenader, stackarn. Hon har iaf blivit expert på att ta sig fram överallt med tratten. Kragen rök eftersom hon kom åt att slicka på såret med den.

Till sist så är jag lite orolig för Kellis hoppsasteg. I torsdags var vi på agilitykurs och det blev väldigt mycket hoppande. I fredags var hoppsastegen fler än vanligt. Jag hittar dock inget precist ont nånstans, kanske lite stel i höftböjaren men om det är muskelskada då borde hon väl vara halt ur vila? Hon är inte alls halt, belastar båda bak lika. Det är med ojämna mellanrum som de där hoppsastegen kommer, som att hon inte vill sätta tassarna i marken, drar liksom upp benet under sig. För den delen även det andra bakbenet ibland. Nu ska hon få vila i koppel några dagar så får vi se om det blir nån skillnad. Kan väl vara träningsvärk också…?

Nöjd med referatet?

Glad Midsommar!


Har precis kommit in med en liten bukett midsommarblommor, det växer blåklockor, prästkragar och rödklöver precis utanför dörren! Vi blir hemma den här gången och det känns jätteskönt att få några dagar i lugn och ro. I morgon kommer Ann och Anita och det blir god mat, o dryck förstås, kanske lite vallning och sen ska jag och Tobbe utmana dem i spel tror jag… 😉

Tänk att det redan är midsommar!

Jag önskar er alla en trevlig, ljus och rolig helg!

 

Jag gillar Travsåpan Hibbs

Från Aftonbladet TV

Alltså det här är bara så himla roligt!
Snacka kulturkrock när Stureplans-bruden Hibbs hamnar ute på vischan i ett travstall en vecka. Jag tokgarvar hela tiden.
Visst är det överdrivet och hon spelar såklart över men gör det på ett himla roligt sätt. Det blir som nån slags ironisk fars av alltihop och jag bara älskar det! Claes Sjöström gör det verkligen jättebra när han förklarar och är bara så himla tålmodig!

Att det dessutom är personer vi känner med i serien gör ju det hela extra spännande. Heja Elenore och Mankan!

Del 1: Hibbs chockas av flytten till landet

Del 2: Hibbs kritik mot travtränarens stuga

Del 3: ”Det viktiga är hur man ser ut när man springer”

Del 4: ”Han tror att kvinnan ska stå i köket…”

Del 5: ”Nu börjar skitgörat…”

Del 6: ”Jag är inte van vid fysiskt arbete”

Del 7: ”Nu gör du som jag säger Claes”

Del 8: Här dömer Anna Hibbs ut publiken

In i väggen…

Japp – jag har gått in i väggen – på riktigt.

Idag åkte jag till Granngården för att köpa Fårfor tackfoder. Det är ganska så in i helvete  kallt ute så jag har småbörjat med lite kraftfoder till tackorna. De har flyttat Granngårdsbutiken i höst och precis som förra gången så åkte jag först till gamla stället. Har väl varit i den där affären tusen gånger så det sitter liksom i ryggmärgen att glida dit via Kungsgatan. Naturligtvis körde jag sen fel när jag skulle till nya adressen. Har bara varit där en gång förut och det är egentligen plättlätt att hitta dit. Typ ett stenkast från Ikea.
Nåväl, när jag väl kom fram så knallade jag direkt fram till disken och sa att jag ville köpa sex säckar Fårfor, hade redan plockat upp plånboken och kom på att jag inte sett något lastningsställe. Jag frågade mannen i kassan, visst kunde man köra till för att lasta? Även i den här nya butiken?
– Nix jag är ledsen, du får hämta en kundvagn, sa mannen i kassan och lät inte alls ledsen. Ta dom grå, dom är bäst, sa han. Jag tvekade en stund,visualiserade mig själv körandes kundvagn med 150 kg foder ute på den visserligen plogade men ändå vintriga parkeringen. Den synen såg inte bra ut. Inte alls bra.
– Har du en femkrona? frågade mannen med en röst som om jag inte visste hur en kundvagn fungerade. Antagligen stod jag och vred på plånboken medan jag försökte smälta den nya informationen. Funderade på om jag skulle åka till Hanssons i stället. Jag tittade på honom med mörk blick, var han  från en annan planet? och jag kände hur jag började ilskna till. Jävla nya butik, den gamla var mycket bättre. Där fick man alltid köra till och lasta, man fick till och med hjälp att hiva in säckarna i bilen. Jodå jag har nog en femkrona, sa jag och började dra mig mot utgången medan jag pillrade upp en tia ur plånboken och så gick jag PANG. SMACK. RÄTT IN I VÄGGEN. Jag gick rakt in i glasväggen med huvudet före. Herregud hur kunde det vara en glasvägg där jag skulle gå… Jag stod och kände efter vad som egentligen hänt. Hade glasögonen gått sönder? Alltså farten var inte hög men att gå rakt in i en vägg, det känns kan jag lova. Mannen vid disken sa något, typ hoppsan och sen efter en stund undrade han vad hände egentligen? Jag försökte först skämtsamt säga att glasväggen var nog lite för välputsad. Men ingen skrattade så jag förklarade skamset precis som det var. Att jag knallat rakt in i väggen när jag tittade i plånboken. Jävla skitvägg. Jävla nya lokal.
Ut på parkeringen, in med kundvagnen, bort till foderladan och hiva på TVÅ säckar tackfor och sen fick det bli två något lättare kornkrossäckar. Fyra säckjävlar i stället för sex. Och detta var banne mig sista gången jag handlar i den butiken bestämde jag mig för. Nästa gång får det bli hemkörning, tillsammans med hästfodret. Eller nåt.
Hur man nu kan bli arg och irriterad för nästan ingenting liksom. Men ibland har man väl såna dagar…
På vägen till kassan träffade jag Linda som jobbade här för några år sen. Busy-Linda praktiserade där på Granngården. Hon var så gullig och erbjöd mig hjälp att lasta på baksidan. Hon sa att de visst brukade låta kunderna lasta där. Men jag var tjurigare än tjurigast och avstod hennes gulliga erbjudande. Hade han sagt kundvagn så skulle det minsann bli kundvagn. Herregud – hur barnslig kan man bli?
Inte en reaktion av mannen i kassan att jag hade ändrat mitt inköp.  – Skulle du inte ha sex säckar, borde han ha frågat, ellerhur? Men nixfilipix, han var nog inte på sitt bästa humör, han heller.

Sen när jag skulle ut från parkeringen så höll jag på att backa  på en kvinna som plötsligt dök upp i backspegeln. Var i h-e kom hon ifrån! Och in i Ikearondellen hände ingenting när jag trampade på bromsen. Det var snorhalt och jag fick precis stopp i stället för att glida in framför en lastbil. Baaah!

Japp, då vet man hur det känns att  gå in i väggen.

Andrarum del 2 – badbloggen

I beteshagarna på slottet finns det vatten överallt. Små sjöar eller dammar som det bara är att släppa hundarna i. Tror ni att de gillar det?….


Systrarna Fame och Inez


Inez ruskar sig…


Sia gillar att bada och simmar gärna! Efteråt blir man så här… glad och tokig hund!


Kelli och Vite hade skoj i vattnet. Vite är lika vattentokig som Knut, om inte värre… Jag trodde inte det var möjligt men kolla här:


Gamle Kenta fick såklart hänga med och bada. Han är som min gamle Spencer, sjön ska drickas upp…Visst är han fin!!!


Sia är också ganska fotogenique ellerhur?!

Ja och så fanns det förståsen del såna här:

Familjen Gås

To be continued….

Skratt

Fick den här av Josefin och måste dela med mig…

Hur man får polisen att komma när man behöver dom…

Björn från Höör i Skåne var på väg att gå och  lägga sig när hans fru sa att han hade glömt att släcka ljuset i  garaget.
Garaget låg i anslutning till huset och Björn hade  precis öppnat bakdörren för att gå och släcka när han upptäckte  att där var folk i garaget som höll på att plocka till sig av hans  grejor.

Han ringde polisen och frågade om dom kunde skicka en  polisbil.

Han  sa nej. Polisen svarade att alla bilarna var upptagna och rådde honom till att låsa alla dörrar så skulle de skicka en bil så fort  det blev någon ledig

OK , sa Björn, la på telefonen och  räknade till trettio. Sen ringde han polisen igen. ”Hej, jag ringde nyss om att jag hade tjuvar i mitt garage. Ni behöver inte komma för jag har skjutit dom.”
Sen la han på.

Inom  några minuter var 6 polisbilar, en helikopter, en brandbil och två  ambulanser på plats.
Dom tog tjuvarna på bar  gärning.
En av poliserna gick bort till Björn och sa: ”Jag  tyckte du sa att du hade skjutit dom…?”

Björn sa: ”- och  jag tyckte du sa att du inte hade några lediga  bilar…”