Lydia och Lyra klipper till, hela pallen till Seglingeättlingar!

Två felfria lopp för Seglinges Lyra och Lydia Benson i Fagersta idag. Det resulterade i en 1.a och en 2.a placering. Många grattis!
lyravinst
Extra roligt eftersom Åsa Lampinens båda hundar har vår stamtik Fame i stamtavlan! Fame är mormorsmor till Opal och farmorsmormor till Svipp. Jag tycker det är jätteroligt att min gamla Femsing får lysa lite även om det är på långt håll.
fame_sm09_spring
En bild på Fame och mig i ett av alla laglopp med Perfect Precept.

Chipmärkning

Idag har vi haft besök av sju små underbara valpar (Gem-Ben). Chipmärkning stod på agendan. Jag har ju varit i valet o kvalet om jag skulle fortsätta med chipmärkningen (ingen lukrativ verksamhet om nu nån trodde det). Det blir ju inte många märkningar per år men det är roligt att få se lite valpar (och ibland nån katt). Så nu har jag chip på lager igen 🙂
De var väldigt frimodiga och klev in här som de alltid bott här. 7-veckorsvalpar är verkligen helt underbara. Grattis Ann till ytterligare en fin kull!Hade inte en tanke på kameran så jag snodde en bild från Anns Facebook. Windanns Knasen får representera syskonen idag.
Knasen och hans syskon är, nu måste jag räkna efter… barnbarnsbarnbarn till vår fina Fame. (Fame-Winda-Cima-Gem-Valp)
knasen

Sen var det dags för Anns tackor att åka hem igen. Baggen har rödmålat dem fint under den här månaden (de är betäckta). Så nu hoppas vi på fina lamm till våren.

Wick och Kate!

kate_ninnie_delning_ew
Bilden kommer från en tidigare tävling. Foto EW

Ninnie Lindvall och Seglinges Kate tog 1-pris IK1 i Norrvissjö idag. 86 poäng kammade de hem. Många grattis!

wick_rallyrosett
Seglinges Wick med fin rosett. Foto: Sofia Aronsson

Sofia Aronsson och Seglinges Wii ”Wick” skriver så här på Facebook idag:
”Wick kan numera titulera sig LP1 LP2 LP3 RLDF Seglinges Wii efter att ha skrapat ihop 93p i fortsättningsklass i dag. Därmed uppflyttad till avanceradklass”
Grattis!

Vinster i HTM Freestyle Lag!!!

Ja här droppar det in resultat fortare än jag hinner med. Nu är det Anita Axelsson som varit i farten med sina border collieflickor. Anita har tävlat lag i Heelwork To Music (HTM). Laget heter The Beavers och består av Seglinges Toni och WindAnns Emmi. Kolla den här filmen! Detta är debuten och jag är väldigt imponerad! Vinst båda dagarna i Karlstads apriltävling! GRATTIS!!!

Alla känslorna på en och samma gång…

Eller i alla fall händer det en väldig massa saker här just nu… en kort resumé

 • Sia kom med i svenska landslaget i fårvallning. Hon ska tävla både Nordiska och EM/Continental. Tävlingarna går sista helgerna i augusti i Norge respektive Belgien.
 • Swift har vunnit Distriktsmästerskapet i Uppland (agility). För vilken gång i ordningen vet jag inte, han har vunnit minst två gånger i alla fall! Grattis igen Malin!!!
 • Vilka kullsyskon va!
 • På tal om släkten så kan jag berätta att Windann’s Goliat ”Flip” den lille goe killen, han har vunnit IK1 på 97 p med husse Tomas Westman! De leder därmed rankingen till årets Unghundscup! Snyggt jobbat Tomas! Mormorsmor Fame ligger här bredvid och nickar medhållande 🙂
 • Inte nog med det! Windann’s Emmi – bökbävern ni vet, hon har kommit med i landslagstruppen i Freestyle! Det är lite bredd på dom här hundarna tror jag 🙂 Själva landslaget tas ut ur truppen om jag förstår rätt så vi får se om det räcker även i nästa steg. Tummar hålls! och Fame slår ihop tassarna av förtjusning!
 • Knut, han har varit hos specialisten Lennart Sjöström på Strömsholm. Lite svajigt med diagnosen där också men han trodde på antingen knäet eller en kronisk muskelinflammation. Muskeln kan vara en sekundär grej från knäet. Så nu ska vi göra artroskopi den 28 juni för att kolla hur det ser ut inne i knäet och förhoppningsvis åtgärda det på en gång.
  Knut ligger andra reserv till NM i fårvallning men såklart tveksamt om vi har möjlighet vara med.
 • Kelli har årsdebuterat med laget Perfect Precept och det med besked! Vi vann och kom tvåa på vår hemmatävling. Därmed två av sex SM-pinnar bärgade inför nästa säsong. Verkligen jättejätteroligt! Ringrosten lyste igenom men det var en bra genomkörare inför nästa helg…
 • Fårskallarna. Ja, de rymmer och rymmer. SPECIELLT när jag är bortrest. Grannarna ringer.  Linn lagar. Lydia lagar. Gunsan flyttar rymmarfår. Tobbe flyttar rymmarfår. Lisa flyttar rymmarfår. Snacka om att gräset är grönare på andra sidan.  Tack snälla alla inblandade för all hjälp med mina fårrymlingar!
  Nu blir det rymningssäkra 25-an-skogen medan jag åker på..
 • SM i agility i Falkenberg! Jag, Ann och Malin ska tävla med laget på årets SM och det ska bli jättekul! Jag och Ann ska bo hos familjen Ninjo – vilket kärt återseende det ska bli. Längtar!!Här är länken till agility-SM – tävlingen kommer sändas live via deras superfina hemsida. Så surfa in där och heja på oss om du inte kan vara på plats!

Det blir många tackor till salu i höst 😉

Mer söndagsbesök


Malin kom och körde några korta effektiva pass. Nick är riktigt bra och vi kommer få passa oss i IK2 i höst!

Kennelträff


Underbart väder, trevliga människor, 23 superhundar varav 13 från Seglinge – en toppendag helt enkelt!

De minsta valparna fyllde 13 veckor idag och fick prova på att gå efter fåren litegrann. De ser jättefint ut eller vad tycks:


Vera


Lyra


Speed


Bat


Hassel

Några bilder på de stora hundarna:

Flugan och Snodden


Troll – jag bara älskar den här bilden! Så jäkla söt!


Troll igen


Malin visslar och Vallstigens Nick (barnbarnsbarn härifrån) börjar bli jätteduktig!


Kelli och Monster – kullsyskonen

Sen finns det ungefär ytterligare 300 bilder… jag ska sortera lite och lägger upp dem i ett galleri nånstans. Återkommer med länk!

Tack för en härlig dag!

Snacka om att imponera…!!!

Malin Elfström är bara helt otroligt duktig!

Jag har försökt följa resultaten från helgens agilitytävlingar i Hudiksvall, en av vinterns få klass 3-tävlingar. Varit in och knappat på datorn med jämna mellanrum.

Malin startade sina tre grabbar Swift, Prim och Nick. För er som inte vet så är Swift och Prim födda här på Seglinge och Nick har Fame i stamtavlan. Så hjärtat slår lite extra för de här ekipagen.

Av de ÅTTA loppen har Malin vunnit SEX! Nick har vunnit tre klasser, Swift två och Prim en. Dessutom har de tagit flera andraplaceringar och ytterligare fler bland de 10 bästa. Och man kan definitivt inte säga att motstånd saknades, konkurrensen var stenhård och marginalerna små.

Många grattis Malin! Som vanligt när det går bra känner jag stänket av guldglans! Och det värmer så gott.


Här hemma idag…

har Anna och Stefan med barnen hälsat på. Anna och jag har åkt skidor efter hundarna medan Stefan och barnen kört skoter. God lunch och en riktigt mysig dag.

Tobbe har haft en tuff dag tor och retur Göteborg i bil. Han körde ett antal race på Åby och det blev ett par fjärde och ett femtepris.

På kvällskvisten har jag varit ute och vallat lite i lillfållan. Tackorna är snälla och fållan blir fort tilltrampad. Jag hoppas bara att de inte börjar hoppa över, staketen börjar bli väldigt låga överallt nu när snön ligger packad. På onsdag är det dax för årets första kurstillfälle, det ska bli roligt!

Tomten är far till alla barnen…

Fames nya smeknamn är ”Tomten” :mrgreen:

”Hon som är mor till alla barnen…”

Det var så roligt i Avesta där Malin skördade stora framgångar med Swift, Prim och Nick. Vinster radades upp och Prim tog två cert, en helt fantastisk helg för Malin.
Och en fantastisk helg för mig som uppfödare för guldregnet skvätter ju även lite på oss…  Jag är verkligen stolt och känner mig priviligerad som har fått såna duktiga valpköpare.

Fame är

 • mamma till Swift
 • mormor till Prim (Sia är mamma)
 • mormorsmor till Nick (Winda mormor, Bibbi mamma) som är uppfödd av kennel Vallstigen


Vi pysslar en hel del med vallning även om det för dagen är mycket agility på agendan.