Duktiga Seglingehundar

Vi har haft många duktiga Seglingehundar ute och tävlat i lite allt möjligt under året. Jag ligger efter med rapportering och grattisar men den som väntar på nåt gott… och så får ni GÄRNA uppdatera mig med resultat och bilder så jag kan hålla hemsidan igång. Nu har jag varit på Facebook och snott lite bilder, hoppas jag får till det någorlunda rätt och rättvist.

Vi börjar med Seglinges Kjapp (Kelli-Loki) och Kenth Svartberg som dominerade våra hemmatävlingar i Alunda. Rena uppvisningen när de tog hem segern båda dagarna! Imponerande bedrift. Just att vinna vallhundstävlingar är svårt. Konkurrensen är hård och det är väldigt jämnt i toppen med små marginaler mellan vinna och försvinna. Därmed tog sig Kjapp högt upp på årets rankinglista och faktum är att bröderna Hassel och Kjapp ligger 2.a och 17.e på SM- och Agria Cup-rankingen. Jag är stolt som en tupp över den bedriften. På bilden från vänster: Domare Barbro Klingborg, Kjapp, Kenth, Sven Sognevik 2.a och Viktoria Fornander 3.a.

Det här är Seglinges Enn (Vera – Kemi Rex). Han har tillsammans med Malin Elfström hunnit debutera och tagit massor av agilitymeriter på kort tid. Jag har inte koll på alla men den här bilden är från en av vinsterna. Malins foto.
<
Ja även jag själv har gjort lite bra och det är Hassel (Kelli-Loki) som stått för den bedriften. Vi kom tvåa på IK2 i Sorunda efter duktiga Johanna och Ztill. Det kändes som en bra uppstart på året.  Vi var även femma efter Kjapp och Kenth som nämns i bilden högst upp.
I mitten augusti är det dags för ett av årets stora mål, Agria Cup där både Hassel och Kelli är inkvalade. Jag hoppas hitta nån start före det, mest för att damma lite ringrost av mig själv.

Nedan hittar vi Seglinges Lyra (Kelli-Loki) och Lydia Benson. Lyra har lyckats ta de där tre certen och tituleras numera Svensk Agilitychampion, hurra! Ja, och så Godkänd Vallhund, men det är ju gammal nyhet. Jag hade svårt hitta agilitybilder på Lyra, ja bilder överhuvudtaget. Så det fick bli två. En från vår valpkurs med Malin Elfström och en från ett klipp på Lydias Facebooksida. Tycker de är lite lika på nåt vis de där två L ?

Seglinges Wee (Wick) kan apportera lite allt möjligt, det syns tydligt på matte Sofias bild nedan. De har hunnit med att tävla lag-SM i Rallylydnad och kom 9.a.

Nedan ser du Wicks brorsa Seglinges Vide (Flaxa-Sam). Han och matte Sandra Janson har fixat två cert i Heelwork. Gissar att de snart fixar championatet och därmed kan lägga ytterligare en titel till sin digra lista med meriter. Fotot är Sandras.


Avslutar med Seglinges Elsa (Vera-Kemi Rex) som debuterat och vunnit agility!  Matte Petra Strand har tagit bilden och det ser ut som Elsa tänker gå i mammas fotspår. Otroligt snabb agilityhund och hon ser även riktigt fin ut när hon vallar får.

Svensk Agilitychampion och SM-klar Vera!

Stort grattis till Petra Strand och Seglinges Vera som igår lyckades vinna cert, ta en tredjeplacering och sista SM-pinnen. Därmed är Vera champion och klar för nästa års SM i agility. Väldigt bra gjort Petra!!!
Läs mer på Petras hemsida,
hassel_vera_11v_ps
Kullsyskonen Hassel och Vera för 3 år sen 🙂

Heja Swift!!

I morgon börjar agility-SM vi har Malin Elfström och Seglinges Swift med på startlinjen både individuellt och med mitt gamla lag Perfect Precept. Jag håller tummarna HÅRT!!! HEJA HEJA!!!

Ett minne för livet var det att vara på plats i Tyskland när Malin och Swift tog GULD tillsammans med Jenny och Åsa med VM-laget.

 

Klicka på bilden nedan för att komma till SM-sidan med all info!agilitysm2014

eva_supporter11_am
Supporter-Eva 😀

Hejar såklart också på Fames barnbarn och barnbarnsbarn (!) som är med på SM!
Vallstigens Nick/Malin Elfström, WindAnns Håkan/Emelie Krondahl och WindAnns Alice/Frida Pettersson! (hoppas jag inte missade någon nu, inte lätt hålla reda på alla 🙂 )

Go Girls!!!

Throwback Thursday till 19 mars 2006

Jag hade inte bloggat den 20 mars så det får bli den 19.e i stället. Det är åtta år sen och jag minns inte alls tävlingen jag berättar om nedan. Däremot väcker den massa andra minnen, framförallt den sista raden. En tjej vi alla minns som en vacker, sprudlande glad och supertrevlig tjej gjorde entré på agilitybanan med sin superfina lilla pappis Eo. RIP Jessica <3

”Duktiga vovvar

Inoff agilitytävling i Lagga ikväll (hemmaplan alltså). Hade anmält alla fyra men Busy löper så hon och Spencer fick stanna hemma.

Ettan, Fame och Sia fick köra tre lopp var (en agility och två hoppklasser). Det var inte så mycket starter, runt 25 i large och ca 12 i small. Banorna var roliga men inte särskilt lätta.

Ettan gick som vanligt stabilt men jag har svårt få riktig fart på henne i ridhuset. Nu räckte det ändå till två vinster och en trea så placeringarna kan jag inte klaga på. Högerslalom utan några som helst problem.

Fame gick jättebra de två första loppen och kom tvåa (efter sin son Swift!) respektive etta. Sista loppet blev hon skrämd av något innan vi skulle in så hon var lite vimsig (disk). Hon klarade att jag sprang förbi henne i högerslalom och gjorde framförbyte.

Sia är bara så rolig att köra med. Agilityloppet gick lite knackigt men vi kom runt nolla ändå (4.a). Första hopploppet gick kanon tills hon gick ur slalom men jag är jättenöjd med det loppet för övrigt. Andra hopploppet gick också bra även om vi hade ett par väl vida svängar men det blev vinst!

Såg en urläcker pappis som heter Eo, en tik e Golden Leafs Gizmo. Ååå så fin hon var – en riktig raket!”

Nostalgitripp – Throwback thursday

Ja jösses, den 13 mars för 8 år sen… då var det debut för tävling i Rättviks fina körhall – den som numera är ett måste för alla agilitynördar varje vinter. Jag var fortfarande kvar i vänsterslalomtänket… (tänk på att Ettan är född 1999 och jag…). Och så var det första gången jag såg Jörgens Zack och Sia tog första hoppepinnen som tvåa efter honom. Roligt med lite återblickar 🙂

Och jag kan ju säga att det där nyårslöftet….

 

Rättvik

Har försökt hålla mitt nyårslöfte idag och inte suttit vid datorn så mycket. Dvs. först NU kl 11.20 kollar jag mailen…. lite av ett rekord. Nåja. Har varit i Rättvik i helgen och ska summera hundarnas resultat nedan. Först vill jag säga att körhallen vi höll till i var FANTASTISKT fin. Stort, ljust, rymligt, bra underlag, varmt (flera plusgrader iaf -tippar +12).

ETTAN
har gått kanonbra alla fyra loppen, hon är bättre än förra året. Ska prova och konditionsträna henne mer så kan det bli riktigt kul i sommar.. Hon kom 4.a och 5.a första dagen (ca 35 starter). Andra dagen slarvade jag iväg henne över fel hinder och i andra loppet fegade jag o körde vänsterslalom vilket gav en felbjudning i u-svängen åt motsatt håll efteråt, tappade ett par sekunder och en top-5 placering där. Nu kom hon 11 på 1 tidsfel.

FAME
har gått kanonbra alla fyra loppen… Första dagen skickade jag in henne fel i slalom båda loppen. FY! Iofs kan man kanske tycka att hon borde ha såpass rutin att hon fixar det ändå men… Detta blir min närmaste träningsuppgift. Att förbättra min slalom. Gäller ju alla hundarna så det blir praktisk träning.
Andra dagen gjorde vi ett kanonlopp i hoppklassen och kom 3.a. En sväng lite stor men annars fanns inget att klaga på. Hon borde inte vara i toppform just nu så kanske kan hon bjuda lite mer fart om ett par månader när hon gått ur efterlöpet. Andra loppet fick vi 5 fel på A-hindret och hade kommit 3.a utan det felet. Nu var både balansen och A-hindrets kontaktfält dåliga så det måste vi också fila pä.

SIA
har gått kanonbra alla tre loppen…. känns det tjatigt? Tycker jag inte
Lördagen hade hon ett lopp i agility 1 och där körde vi runt mkt kontrollerat och städat. En stor felbjudning efter en tunnel kostade tid. Trodde aldrig ett sånt lopp skulle räcka till piinne men det gjorde det. Vi kom 4.a (2.a pinnen).
Söndagen kom vi bara 2 hinder i hoppklassen då jag tryckte ut henne lite för mkt för att få en bra sväng… sånt som händer. Andra hopploppet gick hon jättefint på en svår bana och vi kom 2.a (förstapinnen). Var väl inget optimalt lopp men hon var väldigt duktig som kunde hoppa utan att riva för vi kom väldigt fel på’t några gånger. Vir var slagna av Jörgen Tellqvists unghund Zack. Han gick grymmebra, hade några rivningar i övriga lopp men det är helt klart ytterligare en stjärna han har där. Jörgen tyckte hopp-2.orna var rena VM-banorna!

Svenska Agilityklubben

Ja här kommer ett inlägg till om den sport som fängslat mig de senaste 20 åren.

Jag vill passa på att slå ett slag för den nya Svenska Agilityklubben.

Jag har visserligen slutat att träna och tävla agility. Det finns flera orsaker till det men det avgörande var när Kelli gjorde illa sig i höstas på en träning. Jag har numera vallningen som mitt enda tävlingsmål för hundarna. Men ibland saknar jag agilityn så det svider. Det är så fantastiskt roligt att hålla på med.

Nåväl, gällande SAGK så tror jag definitivt på att klubben kommer gynna utvecklingen av sporten. Problemet är väl att det inte går att ansluta sig via sin lokalklubb och det är väl något som på sikt måste lösas? Som det är nu måste man lösa medlemskap ”bara” för att stötta. Eller, det går ju tävla för SAGK men måste man välja bara den ena klubben att vara med i så har jag full förståelse för att man väljer den klubb där man tränar.

Det kostar bara 150 kr att bli medlem och jag tycker verkligen det är väl värda pengar för att gynna utvecklingen. Här kan man läsa om medlemskap i SAGK.
svenskaagilityklubben

Prova På Agility

fame_hopp_abfMin hemmaklubb Knivsta BK arrangerar en rolig Prova På-dag nästa helg söndag 16 mars. Uppvisning Prova På och Fika står på programmet. Händer i Knivsta Hundsportcenter som ligger i Långhundra, bara 15 minuter härifrån. Intresserad åka dit? Läs mer här

Agilityhinder till salu!

Budgivning pågår i kommentarerna tom fredag 18 oktober kl 18.00

Till högstbjudande:

9 st hopphinder aluminium.
fame_hopphemma_AA
De är helt ok förutom att sprintarna har ramlat bort. Bommen sitter i en hållare som ursprungligen hölls uppe av sprintar som hängde i en liten kedja men numera har jag haft lösa sprintar/spikar/pinnar (det som funnits tillgängligt). Enkelt att fixa till för den händige. Man bär lätt tre hinder samtidigt.

1 st 6 meters tunnel
ettan_sm05_tunnel

Den är lite blekare i färgen, har några år på nacken men är definitivt inte utsliten.
Den beskrivningen kan för övrigt även gälla hunden hehe.
Tunneln fick jag i födelsedagspresent från mina agilityvänner och därför känns det lämpligt att jag skänker intäkten på den till det nya Agilityförbundet.

Adrenalinkick!

Grymt bra tävling i Fagersta idag för mig o Kelli. Hon gick som en oljad blixt i tre lopp. Helt underbar att springa med. Det blev två vinster. Men bästa loppet var det tredje… där diskade vi oss genom att ta sista hindret från fel håll.
Nu är hon klass 3-hund! Skoj!!!
Vilken adrenalinkick det är att springa agility. Så himla roligt. Väldigt skoj att träffa massor av klubbkompisar och andra vänner som jag inte sett på länge.
Mersmak!!!

Film från SM

Det var ju en jättebra TV-sändning från SM förra helgen. Den sändes på www.hundsm.se och nu ligger filmerna ute. Tusen tack för det Falkenbergs BK och Doggy!
Första dagens agilitylopp. Vi inleder fint med två felfria lopp av Prim och Cissi…Det tar en stund att ladda hem filmen (åtminstone för mig) så vill du se, var beredd att vänta lite, filmen börjar med 30 minuter banvandring. Spola fram till 1.08.34 för att se vårt lag.
http://hundsm.se/sv/hundsmlydnadagility/sandning/#clip=581915&time=4114.287

Här hittar ni vårt lag i andra dagens hopplopp. Många fel blev det men ändå roligt att se! tycker jag 🙂 Vårt lag kommer ca 1 minut in i filmen.
http://hundsm.se/sv/hundsmlydnadagility/sandning/#clip=581898&time=

Hur det gick?

Jo det började fantastiskt bra med att Prim och Cissi körde varsitt fint felfritt lopp. Sen var det min tur och felen började rasa in.
Kelli fick först fel på balansens nedfart. Sen gled hon ut före långhoppet och höll på att missa det. Visserligen räddade vi det men det gjorde att hon kom helt på fel kurs till slalom och vi drog på oss dubbla fel där. Summa 15 fel alltså. Dåååååligt, som Karin skulle säga 😉
Sen startade Swiften, lagets mest rutinerade. Vad händer? Jo, han drar på sig precis samma fel som Kelli. Med 15 fel låg vi 8.a inför andra dagen.
I finalloppet lyckades vi med att få fel på alla fyra hundarna. Kelli och jag diskade oss. Vi slutade på en nionde plats. Inte så illa om man tänker på att det var 24 lag som startade… men vi kan ju bättre, ellerhur!

TROTS detta så är jag ändå nöjd med Kelli. Hopploppet var riktigt bra. Jag felbedömde en situation och tryckte henne lite för mycket runt ett hinder så hon trodde hon skulle runda nästa hinder. Och fort går det, jag hade inte en chans att rädda det. Hon är väldigt följsam och läser vägarna fint.

Falkenberg BK hade verkligen lyckats med arrangemanget. Det var nog ett av de absolut bästa SM jag varit på.

Ann och jag åkte tillsammans och vi bodde otroligt bra hos Ninjos familj. Nära tävlingen och supersköna sängar. Tusen tack för gästvänligheten!

Vi drog iväg hemåt redan på lördag kvällen så finalerna såg jag på datorn. Jätteproffsig sändning sponsrad av Doggy. Med två kameror och två kommentatorer så kändes det som vilken stor sporttävling som helst. Riktigt bra TV-sport! Hoppas ”riktig” TV upptäcker det också!

Hassel var med och minglade hela dagarna och han är rätt cool den killen, tar allt oväsen, nya hundar och människor med en svansviftning.


Efter fredagens tävlingar så åkte vi till stranden och lät hundarna bada. Om de tyckte det var roligt? Finns det ris i Kina… 😀

Om jag får drömma lite …

Försöker planera min sommar och tävlingssäsong. Den ser onekligen lång och spännande ut.
Några datum är spikade sen länge men vad är rimligt att hitta på därutöver?

Dels så ser det ut som Sia kommer tävla i vallningslandslaget i år med allt vad det innebär. Sen hoppas jag ju att vi kvalar till årets SM, Sverige Cupen och ny landslagsuttagning i höst. Och hur många dagar blir det? Räknar jag bara mästerskapen, landslagsträning (1 dag) och landslagsuttagningar så får jag ihop 17 dagar. Sen får man nog lägga till ett antal resdagar eftersom vi ska till NM i Norge och EM i Belgien, dessutom helgerna efter varann. Så nästan en hel månad går åt bara till det.

Därutöver vill jag såklart åka på vanliga tävlingar innan rankingperioden tar slut.

Och så kanske Hassel ska gå nåt VP och IK1 i höst om jag får drömma lite…

Inte nog med det. Nästa helg är det agility-SM i Falkenberg och där ska Kelli vara med med sitt lag Perfect Precept. Dessutom vill vi ju försöka kvala det laget till nästa års SM.

Och så har vi ett hus och gård…
Och så vill jag umgås med och hälsa på familj och vänner…
Jobba kanske vore bra…
Träna…

Dagens I-landsproblem…

Ett konstigt inlägg

Jag läser massa statusar på Facebook om agilityträningar hit och agilitytävlingar dit och känner mig så konstig , full av agilityabstinens och jävligt avundsjuk.
Kanske kommer jag aldrig mer köra agility. Tänk att jag just skrev detta… det värsta är att det kanske är sant. Och det känns väldigt konstigt. Kanske är det INTE sant, framtiden vet man inte mycket om. Just nu känns alltihop som ett gigantiskt dilemma.

Det jag vet är att jag inte kört ett hinder sen allhelgonahelgen i Rättvik. Det är FYRA månader sen. Så långt uppehåll har jag inte haft sen jag började 1994.
Då, i Rättvik, Kelli gjorde två fantastiskt bra och härliga lopp. Jag njöt varje sekund och adrenalinpåslaget var oslagbart. Fast kanske njöt jag inte den allra allra sista sekunden eftersom hon kom i mål på tre ben…

En tå var rejält skadad.

Helt plötsligt stod jag där helt utan agilityhund. Trots att jag har sex hundar så har jag ingen för agility. Så det kan bli.

Peppar peppar ta i alla trän och huven men nu verkar Kelli återställd i sin tå. Och jag vågar inte sätta igång henne för agility igen. Tänk om…. det händer igen, då skulle jag aldrig förlåta mig. Men tänk om… det inte händer igen? – så otroligt ROLIGT jag skulle tycka det var.

Det konstiga är att jag själv, Eva Karlsson, faktiskt MÅR BRA av att köra agility. Jag tvingas hålla mig i form både mentalt och fysiskt. Jag trivs med att träna ihop med och träffa alla agilityvänner, speciellt på vintern när allt annat fryser in. Att hamna utanför detta, allt roligt, är verkligen rena isoleringen, hemskt. Tänker på dem som bara har haft en hund i taget. Så otroligt avslaget att bli av med hela sitt umgänge när hunden är skadad.
Visst skulle jag kunna åka och titta på träning bara för att träffas. Men?… där går liksom nån gräns. Hur kul är det att titta på när andra tränar när man inte kan träna själv?

Ja det här blev ett väldigt spretigt konstigt inlägg men jag kände att jag behövde skriva av mig lite.

Snart är snön borta och då kan vi börja träna och tävla vallning igen. Vallning är fantastiskt roligt, också. Och det finns mycket roligt att se fram emot i år.

Men att släppa agilityn…. helt ? klarar jag det?

Veckorapport :)

klämmer in en dagsfärsk bild på Hassel också, gillar rutorna på hans bog 😀

Knut och Provsvaret
Roligt att det är så många som hör av sig och undrar hur det går med Knut och hans skada. I tisdags kväll kl 21 ringde veterinären från Ultuna. Yes, äntligen skulle jag få provsvar. Men tyvärr var svaret mest Godag Yxskaft och gav inte besked om Knuts nervbanor som misstänks ligga i kläm. Det enda som stod var typ om den där utbuktande disken. Och det hade vi ju redan sett på röntgen. Så nu ska veterinären kontakta en neurolog för att få MR-svaret kompletterat. S-U-C-K. Och sen dess väntar vi tålmodigt.
Jag har börjat sätta igång Knut med lite mer fysisk aktivitet. Han får gå lös bitvis på promenader och han väljer ofta att gå på bakbenen med minen ”tigger och ber” (om att få göra nåt roligt). Igår smet han iväg när Anna drog en repa med sina hundar och skidor. Lite orolig var jag att han skulle hoppa på tre ben efter vila igen. Men inte. Jag vågar knappt hoppas men kanske kanske kanske ????  Frågetecknen tornar upp sig och där har vi dagens status helt enkelt.

Kjapp på besök
Kjapp bor här medan matte tävlar NM i Finland. Han smälter in hur fint som helst i flocken och det märks knappt. Har man sex eller sju hundar, det kan kvitta känns det som. När vi passerade tre sprängdes liksom gränsen.
Kjapp och Hassel leker och slåss. Precis som valpar gör. Man får ransonera så de inte tar ut sig alltför mycket för jösses vilken energi det finns i de där herrarna.
 
Kjapp erbjuder läggande av den här modellen så fort det vankas något han vill ha.

Småpojkarna har somnat sött.

 

Globen
I fredags var vi på Coops konsert i Globen. Mark Levengood är ju bara helt underbar som programledare och lyfte hela showen. En annan som verkligen ägde det fullsatta Globen var Salem Al Fakir, vilken röst och vilken scenglädje den killen har! Man blev verkligen glad av att se honom. Övriga artister (Danny, Loreen, Niklas, Nisse, Louise mfl) gjorde också fina framföranden även om de inte orkade upp i Salems nivå, tycker jag.
Före showen var vi och åt på Globen Hotel och jag skulle kunna skriva att servitrisen var supertrevlig och att maten riklig och fantastisk och toaletten superfräsch… Det jag däremot KAN skriva är att sällskapet var bästa tänkbara!

Skoteräventyr
Igår kom familjen Ronquist på besök och vi vågade oss ut i djupsnön med skotern. Superkul, alltid lika roligt att ses! Längtar till söndag!

Funkishoppet
Som avslutning på året arrangerade vi i Knivsta BK en liten skojtävling för våra funkisar. Fame och jag var domare. I stället för visselpipa så fick Fame skälla när ekipagen fick starta eller när de diskade sig. Hon var gladeligen med på det och skällde entusiastiskt. Nu hördes det nog knappt eftersom det var ”några till” som gastade allt de orkade.
De tävlade i mixade 3-manna-lag och jag hade fixat en hoppklassbana där det endast stod nummer på start och målhinder. Sen fick deltagarna själva bestämma sin bana och köra minst 15 hinder. De måste passera start och mål för att tiden skulle starta och stänga. Det blev väldigt roligt, i alla fall för mig som domare, att räkna hinder. Någon kom upp i över 20 men de flesta lyckades tajma så det blev precis 15 st. Ingen kunde diska sig, alla fel inklusive diskningar räknades som 5 sekunders tillägg på tiden.
I andra loppet körde de en numrerad bana men fick 10 sekunders avdrag om de bytte förare inom laget. Allra roligast och mest imponerande var det att se unga Robin köra med Petras Algot! Snabbt och felfritt blev det – så coolt!
I pausen mellan loppen blev det presentation av Årets Vackraste Tårta….

Hassel 14 veckor, Kelli SM-kval

Idag har vi varit i Rättvik och tävlat agility. Kellis lag skulle försöka ta sista pinnen för att kvala till SM. Och det lyckades! Vi kom 3.a i agilitylagklassen. Så himla roligt! Kelli gick askalasbra, felfritt och snabbt. Hade det varit individuellt så hade hon också kommit 3.a (efter Nick och Is) KUL!

Hassel har varit med och minglat och miljötränat. Han är en liten stjärna, så himla duktig! Inga problem att koncentrera sig i den stökiga och högljudda miljön. Ja faktum att han inte verkade bry sig ett skvatt om vad som hände därinne i körhallen.  Guldgossen!
Här hemma tog han sig nya friheter – en ny värld börjar öppna sig när man kan ta sig upp en nivå …

I dagens andra lopp blev det en blygsam placering då bara Swift lyckades ta sig runt felfritt. Roligt att Cissi gick så bra också, en rivning i sista loppet och en bra tid. Kelli gick jättebra igen men jag klantade till det så hon hamnade fel sida ett hinder och disken var ett faktum. Men OJ så bra hon är!

Tyvärr hade Kelli ont i ett framben efter andra loppet och vi får väl se vad det blir av det. Nu när vi kommit hem har smärtan klingat av lite. Håll tummarna! Det räcker med en hund på sjuklistan!

Norsk Hoppchampion Seglinges Swift

Detta underbara meddelande kom i mobilen! Stort grattis Malin och fina, duktiga Swift!

”Hej! Swift blev NHoppCH i går. Slog 16 landslagshundar bara Nick o Jakkos som var snabbare. Coachen”

Tävlingen gick på Bjerke i Norge och hela nordiska eliten är på plats. Coachen är Eva-Britt (Malins mamma) som brukar vara med och coacha även oss andra i laget Perfect Percept. Heja coachen det har du gjort bra!

Så här såg Swift ut när han var två veckor…

Blev inte så mycket vitt kvar av den stora vita nosen. Gullunge!

ps. korrigerat rubriken eftersom jag hade skrivit Nordisk Hoppchampion. Fortfarande lika stolt 😉

Stolt uppfödare

Swift & Prim på European Open

Nu till helgen körs en av världens största agilitytävlingar, European Open. Sverige är värdar i år och tävlingen körs i Kristianstad. Det är väldigt roligt att ha två Seglingehundar med i startfältet, nämligen Swift och Prim. Malin har kvalat in alla sina fyra hundar! Förutom Swift och Prim är såklart landslagshunden Nick med, dessutom lilla Io i medium. LYCKA TILL MALIN!!!


Slottshoppet

Uppsala Hundvänners LKK och Älvkarleby LKK arrangerade en hel veckas agilitytävlingar på Wiks slott utanför Uppsala.


Här sitter Knut på ”prispallen” – det blev ingen pallplats för oss men visst är platsen väl vald!

Det var ett grymt bra arrangemang! Trots mycket regn kunde de bjuda på fina banor och bra tävlingar. Jag och Knut har varit med de fyra sista dagarna. Han har gått fantastiskt bra och idag, sista dagen lyckades vi äntligen sätta ett felfritt lopp. Nåja, felfritt var det väl inte i mina ögon eftersom vi fick ett par rejäla handlingsmissar under vägen. Det räckte ändå till en 11.e plats och Knuts allra första SM-pinne.

Tack Anna för filmerna! Eftersom jag tyckte Knut hoppade balansen bad jag Anna göra en slowmotionvariant, den kommer nedan. Vad tycker ni, är han på?
Kolla även hans dreglande efteråt hahaha.

De här dagarna har han hoppat bra, han har gjort bra kontaktfält – det är egentligen ”bara” handlingen som inte riktigt sitter. Jag har inte kört klass 3 på flera år och det är svårt att hitta tajmingen och jag gör lite tokiga val redan på banvandringen. Det är svårt att känna hur mycket jag hinner, ibland överskattar jag mig men oftast är jag nog lite onödigt försiktig.
Men övning ger färdighet ellerhur!

Slottet var en underbar plats att ha tävling på. Fantastisk miljö med fina promenadvägar, perfekt hundbad och ville man ha en plats i skuggan var det inga problem att hitta fina ställen. Hög trivselfaktor alltså!

Knivstagänget på väg från hundbadet, känner ni igen hundarna?

Diskmaskinen ;) Fina Swiften och Grattis Patrik o Sam!

Det här blev ett helt fantastiskt SM – ett av det roligaste – trots att egna framgångar uteblev. Det blev rafflande finaler där otroligt duktiga hundar vann, precis som det ska vara. Det var även riktigt roliga banor och jag tycker Åsa Wrede stack ut lite extra med sina  kluriga banor och härliga inlevelse.
Och Tobias Svensson som speaker tillsammans med Magnus Andqvist – snacka stämningshöjare!  Tobbe är värst, att orkar hålla igång på det viset hela dagarna – så imponerande och man bockar och bugar för underhållningen! Speciellt sången!!!
Och tack tävlingsledare Lena Dyrsmeds med funktionärer – det gjorde ni bra!!!

 


Ja, här sitter han, min diskmaskin, och kollar när klubbkompisen Patrik o Sam tar SM-guld! Se och lär Knut!!!
Knut och jag lyckades alltså med bedriften att diska oss i båda lagloppen. Hårt när första hunden (Knut) i laget inleder med disk.
I lördagens agilityklass måste jag ändå säga att han gick bra. Bortsett från den ”lilla” disken då. Slalomingång var något som bara inte fanns i hanns huvud i lördags. Först i sjätte försöket hittade han rätt. Han som faktisk varit duktig på slalom i år, får en black-out på SM. Suck. Resten av loppet satt som en smäck – ja det var helt fantastiskt bra. Tajt, hoppade fint, hyggliga kontaktfält. Det var en ganska enkel bana och det enda som oroade lite var uppgången till balansen. Jag var bara tvungen räta upp dem före, ville verkligen inte att de skulle trilla ner. Som bekant är det en av Knuts specialiteter, men just den redde vi ut fint.
Se agilitylagloppen här, scrolla till 1 06 25: http://www.livestream.com/dogsport/video?clipId=pla_2efa72a8-1c1f-493a-bff6-f2f7013d592c&utm_source=lslibrary&utm_medium=ui-thumb
Dag 2 for han som en blixt framför mina fötter in i fel tunnelingång. Här måste jag rannsaka mig själv och verkligen träna på sekvensen. Kelli gjorde nämligen exakt likadant och jag är så korkad så jag begriper verkligen inte varför. Har tittat på filmen och tycker att jag ger dem linjen rätt, men icke. SMACK in i fel tunnelingång med båda hundarna i finalen. Och så var det SM.et puts väck. Nåja, med Kelli så var vi redan diskade med laget eftersom även Prim hittade till fel ingång. Men…..!!!!!
Vill ni se fina diskningar så varsågod, scrolla till 58 36: http://www.livestream.com/dogsport/video?clipId=pla_e767a4c5-48e9-4589-b622-1535a12bbb9f&utm_source=lslibrary&utm_medium=ui-thumb

Till det positivaste:
Kelli gjorde en jättefin SM-debut med ett felfritt agilitylaglopp. Det blev lite yvigt men efter att ha inlett med en disk med Knut så ville jag gärna komma runt och då känns lite stora svängar som mindre viktigt. Vi låg 6.a med laget efter dag 1.

Swift gjorde bäst ifrån sig och nollade sista lagloppet, hade en fånig uppfartsfemma i det första. Även individuellt gick han ruggigt bra. Han kom femma första dagen och hade superläge för fin placering. Tyvärr blev det slalomfel i finalen men det räckte ändå till en fin 8.e plats (om jag räknat rätt, hittar inte sammanlagda resultatet).  Och studerar man tiderna (Malin!) så hade tiden räckt långt. Gamlingen kan!

Anna och Vendela anslöt i lördags och sov över med mig i husvagnen. Stefan och Valter var också med under lördagen och vi åt en mysig middag på Kinarestaurang på kvällen innan de åkte hem. Så himla mysigt med sällskap. Perfekt också med coachning och hjälp att hålla hundarna när jag körde.

Kelli var väldigt sugen på Vendelas korvbit som låg där alldeles alldeles övergiven på tallriken…


Och självklart slank den ner. Nån bonus ska man väl ha när man varit duktig på SM och dessutom förmodligen är dräktig…

Vårt Knivstagäng är så himla goa allihop, vi försökte sätta oss tillsammans och hejade så mycket vi orkade på alla. Galet roligt när Patrikt satte guldet med Sam. Ärevarv till ”Stand up for the Champion” gav rena VM-stämningen. Härligt!

SuperduperduktigaPatrik och Sam!!!

 

 

 

Installerade

Installerade och veterinärbesiktade. Kollat small och mediums första laglopp. Shoppat med Britt i Avesta. Promenerat runt det fina Sportfältet ett par gånger. Laddat med kolhydrater 😮
Nu lite mingel och sen skönhetssömn 😀
Trivsamt och fint väder än så länge. Ser fram emot att Anna o Vendela ansluter i morgon!

20120615-202852.jpg

Agility-SM nästa!

Packad och klar – åker tidigt i morgon bitti mot Sportfältet i Borlänge och en helg med SM i agility!

Knut och Kellis lag Perfect Precept ska tävla lördag eftermiddag och tidigt söndag morgon. Andra halvan av laget består av Malin med Prim och Swift. Det är en härlig känsla att vara med i matchen 😀

Nu jävlar! 

Kan du inte vara på plats så är det livesändning här: http://www.livestream.com/dogsport 
Vi är alltså fyra i laget och man räknar de tre bästa resultaten. Alla kör ett lopp lördag och ett söndag och resultaten slås ihop.

Länk till SM-arrangören

Nu har jag finputsat det sista och belönat upp lite slalom åt Kelli. Fick fram samma fel som hänt senaste tävlingarna och så löste vi upp det problemet fint. Hon är så rolig när hon förstår. Aha! du menar så, okej … 🙂
Knut fick lite belöningar för att sitta kvar i starten, han har blivit lite lätt i röven ibland självkontrollen behöver förstärkas då och då.

Jag berättade inte om KM igårkväll… Knut gjorde två superfina lopp men med en rivning i varje. Kelli fick slalomfel i första loppet och gjorde sen en kanonrunda i hoppklassen och kom tvåa efter Nick i det loppet.
Hur var det nu… genrepet skulle inte vara perfekt. Äsch jag tror inte på skrock ”he bar å åk” eller hur var det nu :mrgreen:

Good night, sleep tight! 

Man ska ha lite tur också… :)

Idag var det tredje dagens tävlingar i Knivsta. Allt har flutit på riktigt bra och vi är ett härligt gäng i klubben! Helt underbart är det när även vänner och andra tävlande erbjuder sig att ställa upp som funktionärer, känns otroligt skönt med sådan backup!

Vi startade med Perfect Precept och det var två klasser. Först agilityklassen där vi körde bort oss rejält. Kelli gick ur slalom – något som verkligen inte hör till vanligheterna, hon brukar vara stensäker. Men men nån gång ska väl det hända också. Raket-Kelli hann ta hindret efter innan jag fick stopp på henne så disken var ett faktum. Jag var ganska besviken efter det loppet. Hade så gärna velat göra en bra avslutning på lagtävlandet inför kommande valpning. Nästa gång blir ju inte förrän Rättvik sent i höst.

Så nästa lopp bjöd som tur var på TUR. Seppo hade gjort en handlingskrävande hoppbana och det fanns flera passager som utmanade. Prim började och fick en vägran men i övrigt bra. Cissi hamnade i fel tunnelingång. Sen var det Kelli och hon rev också ett hinder, hittade tunneln men fastnade sen i platta tunneln. Den hade vridit sig innan hon gick in i den och hon knödde in sig rejält. Jag fick hjälpa henne ut och sen fortsatte vi loppet lite halvdant och lyckades sticka in huvudet i platten igen. Disk. Men när vi kom i mål pratades det om omlopp och ja – vi fick köra om pga tekniskt fel. Swift körde och han fick också en rivning. Sen var det vår tur igen då. Jag valde att köra direkt eftersom jag kände mig laddad och på SM nästa helg ska jag köra med två hundar och bara en emellan. Så det skulle bli ett bra test för mig (och mitt knä).
Ingen rivning och jag höll ordentligt i Kelli när vi skulle runda ett hinder och kom i mål felfritt och dessutom på en ganska bra tid. Åh vad det kändes bra, som högsta vinsten att få köra banan igen och få göra det så bra!

Vi var så glada för det såg ut som vi skulle bli trea och prisutdelning genomfördes med oss som trea. Sen, efter en stund hade resultatet kollats och då visade det sig att vi hade vunnit! Eftersom Kelli fick omlopp så skulle hennes  rivning inte räknas och därmed hade vi samma antal fel som Team Limex som fick stå överst på pallen, men vi hade bättre tid än dem. Hurra!!!

DET KALLAR JAG TUR 😀