Sportlovet i Idre

Klicka för att komma till galleriet med större bilder…

Olika

Fascineras av hur olika det kan vara från en dag till en annan!
I förrgår, Sia poserar utanför fårstallet. I går morse kunde jag till och med köra en vända med skotern!

Och nu i morse var all snö borta och Ettan gjorde ett pappisflöj!
Flöjen går fort och det är svårt hinna med att filma. Jag älskar när hon gör dem!
20131211-105359.jpg

25.an är isgata idag, liksom gårdsplanen och slingan. Skogen är jättefin och utanför 25.an går det nog valla litegrann 🙂 Gäller utnyttja alla möjligheter!

Grattis Ettan!

14 år är en aktningsvärd ålder – här är några special moments from Ettan
Eva och Ettan tog silver med laget på SM 2009
Sista SM.et och ytterligare en medalj!
ettan_outrun
Pappisflöj – flyger som en fjäril över ängarna. Ja, fortfarande vid denna ålder händer det att det spritter i kroppen av spring.

Ettan gör "studs" - fotografen hinner inte med :)
Älskar den här bilden – ”skutt” – Ettans första konst

Ettan hälsar att speciellt PETRA är välkommen på hennes födelsedag! – med samma tårta som sist 🙂

IK2 Norrhoga, Näsviken

Där fanns den! Den försvunna formen 🙂

Det är framför allt Sia jag menar. Vi har inte riktigt varit i fas med varandra på årets tävlingar och jag har verkligen saknat det fina flytet från förra året. Men nu så ser det ut som Siagumman hittat formen. Så härligt!

norrhoga2013Tävlingen var på Carina Björkmans fina köttdjursbesättning, mestadels ungtackor och helt ny tävlingsplats eftersom Carina flyttat. Fältet var väldigt kuperat och man stod uppe på en kulle och skickade hunden ned i en lång dal. Sedan gick fråndrivningen lite uppför och nedför. Djuren svarade fint på hunden men vissa tackor kunde ifrågasätta hundarna ordentligt.

Allting var verkligen trevligt ordnat, omtänksamt, välarrangerat och en stor guldstjärna för den supergoda maten! Hit vill jag åka igen!

Lena, Hanna och jag bodde på ett vandrarhem i Strömsbruk. Det var billigt och bra med fina vandringsleder inpå knuten. Alla tre hade alla hundar med, dvs 12 st så vi åkte i varsin bil. Lite knäppt men vi fick helt enkelt inte plats i en bil.

ettan_juli13

Vädret var fint men det blåste och var riktigt kallt. Tjocktröja och vindjacka var det som gällde. Ettan tyckte täcke var helt ok men hade antagligen hellre varit hemma i supervärmen. Tänk att det kan skilja så mycket på vädret 3 timmars resa norrut.

FREDAG
Sia började av mina två och jag var lite osäker på hur vi skulle hantera djuren bäst. Många hade brutit och det såg inte alldeles enkelt ut att styra upp linjer. Jag valde att strunta i att finstyra och i stället låta det flyta på. Sia tog alla kommandon och då är hon riktigt fin att köra. Allt flöt på fint men tyvärr fick vi inte in dem i fållan. Fick ändå 80 poäng och en 8.e plats. Jättenöjd med hunden men sur på mig själv att vi nu två gånger på raken missat fållan och därmed en topplacering.

Sent på dagen var det Kellis tur. Hon började med att sticka iväg efter fel får och stack bakåt mot uttaget. Det är första gången jag råkar ut för det tror jag. Jag blev jätteförvånad, lade henne och blev superglad när hon tog mitt look-back klockrent. Stack iväg åt rätt håll men stannade till och tvekade en gång. Ytterligare ett stödkommando och sen skötte hon sig jättefint hela rundan men hade lite svårt att greppa djuren, tyckte jag. Det blev mycket flankande både för att flytta och för att styra. Någon tacka ställde upp sig och stampade men Kelli bara gick på och sånt är hon riktigt bra på att hantera.  Fåren gick där de skulle och vi fick ihop hela 87 poäng och det räckte till en 3.e plats! Extra roligt eftersom det var ett stort startfält med 60 hundar så konkurrensen var stenhård. Sen kan jag förstås inte låta bli att gräma mig lite över utgången där vi tappade en del poäng. Samtidigt var det ett bra kvitto på att det går att styra om henne i utgången så det är lite dubbla känslor.
Jätteroligt att det gick så fint för klubbkompisen Barbro också!
1. Anders Vikström – Diesel
2. Barbro Saltzman – Noa
3. Eva Karlsson – Kelli

LÖRDAG

På lördagen hade jag bara Kelli med, Sia var reserv. Vi startade jättesent på dagen. Idag gjorde hon en perfekt utgång men var lite olydig i upptaget. Körde eget race en bit och även om hon inte gör något fult så sätter det ändå status på hela rundan. Det wobblade en del och hon fick aldrig en bra kontakt med tackorna. Det blev 70 p och vi fick inte in dem i fållan.
1. Eva Eriksson – Flash
2. Håkan Wilson – Idaho
3. Mikaela Prim – Kylie

SÖNDAG

kelli_norrhoga13Jag tog lite sovmorgon och gick en härlig promenad vid havet innan jag åkte till tävlingen. Alla hundarna fick bada och det såg ut som solen tänkte hålla sig framme.Det gjorde den på många ställen i landet fick jag höra men på den lilla tävlingskullen där fortsatte det vara molnigt och blåsa. Även om det är lite urrigt för oss människor så är det väldigt bra tävlingsväder för hundar och får. Plötsligt ringde telefonen och Kelli hade kommit in på en reservplats, skoj!
Idag hade jag bestämt mig för att skicka vänster, detta för att fåren bättre skulle se Kelli komma. Jag hade en känsla från lördagen att när hon kom smygande rakt bakifrån såg de henne för sent och blev lite skrämda.
Den taktiken verkade fungera fint för hon lyfte fåren bra och vi hade kommunikation hela vägen. Hon fick sköta upptaget själv för att greppa djuren och sen höll jag bara tillbaks henne lite och hon gick väldigt fint med fåren hela rundan. Hon kan ju driva väldigt bra och det var skönt slippa det där flankandet. Vi fick ihop hela 93 poäng och kom 4.a, så härligt!
Sia gjorde sen en riktigt bra runda, gick lugnt och fint med fåren hela vägen utan att behöva så mycket styrning. Precis sådär bra som hon kan vara! Ett litet debakel bara. När hon skulle börja första benet började en tacka krångla. Vi blev stående ett tag med den men till slut lyckades Sia övertala den att gå. Det kostade dock en hel del poäng och kanske vinsten. Är ändå helnöjd med hennes 90 p och 6.e plats. Det viktiga är att hon går bra igen.
1. Mikaela Prim – Kylie
2. Håkan Wilson – Tim
3. Gunnel Boström – Mirk
hassel_norrhoga13
Hassel ser och lär ! Intressant var det att Carina hade elnät på alla beten, sisådär 100 rullar gick det åt!