Sportlovet i Idre

Klicka för att komma till galleriet med större bilder…

Olika

Fascineras av hur olika det kan vara från en dag till en annan!
I förrgår, Sia poserar utanför fårstallet. I går morse kunde jag till och med köra en vända med skotern!

Och nu i morse var all snö borta och Ettan gjorde ett pappisflöj!
Flöjen går fort och det är svårt hinna med att filma. Jag älskar när hon gör dem!
20131211-105359.jpg

25.an är isgata idag, liksom gårdsplanen och slingan. Skogen är jättefin och utanför 25.an går det nog valla litegrann 🙂 Gäller utnyttja alla möjligheter!

Grattis Ettan!

14 år är en aktningsvärd ålder – här är några special moments from Ettan
Eva och Ettan tog silver med laget på SM 2009
Sista SM.et och ytterligare en medalj!
ettan_outrun
Pappisflöj – flyger som en fjäril över ängarna. Ja, fortfarande vid denna ålder händer det att det spritter i kroppen av spring.

Ettan gör "studs" - fotografen hinner inte med :)
Älskar den här bilden – ”skutt” – Ettans första konst

Ettan hälsar att speciellt PETRA är välkommen på hennes födelsedag! – med samma tårta som sist 🙂

IK2 Norrhoga, Näsviken

Där fanns den! Den försvunna formen 🙂

Det är framför allt Sia jag menar. Vi har inte riktigt varit i fas med varandra på årets tävlingar och jag har verkligen saknat det fina flytet från förra året. Men nu så ser det ut som Siagumman hittat formen. Så härligt!

norrhoga2013Tävlingen var på Carina Björkmans fina köttdjursbesättning, mestadels ungtackor och helt ny tävlingsplats eftersom Carina flyttat. Fältet var väldigt kuperat och man stod uppe på en kulle och skickade hunden ned i en lång dal. Sedan gick fråndrivningen lite uppför och nedför. Djuren svarade fint på hunden men vissa tackor kunde ifrågasätta hundarna ordentligt.

Allting var verkligen trevligt ordnat, omtänksamt, välarrangerat och en stor guldstjärna för den supergoda maten! Hit vill jag åka igen!

Lena, Hanna och jag bodde på ett vandrarhem i Strömsbruk. Det var billigt och bra med fina vandringsleder inpå knuten. Alla tre hade alla hundar med, dvs 12 st så vi åkte i varsin bil. Lite knäppt men vi fick helt enkelt inte plats i en bil.

ettan_juli13

Vädret var fint men det blåste och var riktigt kallt. Tjocktröja och vindjacka var det som gällde. Ettan tyckte täcke var helt ok men hade antagligen hellre varit hemma i supervärmen. Tänk att det kan skilja så mycket på vädret 3 timmars resa norrut.

FREDAG
Sia började av mina två och jag var lite osäker på hur vi skulle hantera djuren bäst. Många hade brutit och det såg inte alldeles enkelt ut att styra upp linjer. Jag valde att strunta i att finstyra och i stället låta det flyta på. Sia tog alla kommandon och då är hon riktigt fin att köra. Allt flöt på fint men tyvärr fick vi inte in dem i fållan. Fick ändå 80 poäng och en 8.e plats. Jättenöjd med hunden men sur på mig själv att vi nu två gånger på raken missat fållan och därmed en topplacering.

Sent på dagen var det Kellis tur. Hon började med att sticka iväg efter fel får och stack bakåt mot uttaget. Det är första gången jag råkar ut för det tror jag. Jag blev jätteförvånad, lade henne och blev superglad när hon tog mitt look-back klockrent. Stack iväg åt rätt håll men stannade till och tvekade en gång. Ytterligare ett stödkommando och sen skötte hon sig jättefint hela rundan men hade lite svårt att greppa djuren, tyckte jag. Det blev mycket flankande både för att flytta och för att styra. Någon tacka ställde upp sig och stampade men Kelli bara gick på och sånt är hon riktigt bra på att hantera.  Fåren gick där de skulle och vi fick ihop hela 87 poäng och det räckte till en 3.e plats! Extra roligt eftersom det var ett stort startfält med 60 hundar så konkurrensen var stenhård. Sen kan jag förstås inte låta bli att gräma mig lite över utgången där vi tappade en del poäng. Samtidigt var det ett bra kvitto på att det går att styra om henne i utgången så det är lite dubbla känslor.
Jätteroligt att det gick så fint för klubbkompisen Barbro också!
1. Anders Vikström – Diesel
2. Barbro Saltzman – Noa
3. Eva Karlsson – Kelli

LÖRDAG

På lördagen hade jag bara Kelli med, Sia var reserv. Vi startade jättesent på dagen. Idag gjorde hon en perfekt utgång men var lite olydig i upptaget. Körde eget race en bit och även om hon inte gör något fult så sätter det ändå status på hela rundan. Det wobblade en del och hon fick aldrig en bra kontakt med tackorna. Det blev 70 p och vi fick inte in dem i fållan.
1. Eva Eriksson – Flash
2. Håkan Wilson – Idaho
3. Mikaela Prim – Kylie

SÖNDAG

kelli_norrhoga13Jag tog lite sovmorgon och gick en härlig promenad vid havet innan jag åkte till tävlingen. Alla hundarna fick bada och det såg ut som solen tänkte hålla sig framme.Det gjorde den på många ställen i landet fick jag höra men på den lilla tävlingskullen där fortsatte det vara molnigt och blåsa. Även om det är lite urrigt för oss människor så är det väldigt bra tävlingsväder för hundar och får. Plötsligt ringde telefonen och Kelli hade kommit in på en reservplats, skoj!
Idag hade jag bestämt mig för att skicka vänster, detta för att fåren bättre skulle se Kelli komma. Jag hade en känsla från lördagen att när hon kom smygande rakt bakifrån såg de henne för sent och blev lite skrämda.
Den taktiken verkade fungera fint för hon lyfte fåren bra och vi hade kommunikation hela vägen. Hon fick sköta upptaget själv för att greppa djuren och sen höll jag bara tillbaks henne lite och hon gick väldigt fint med fåren hela rundan. Hon kan ju driva väldigt bra och det var skönt slippa det där flankandet. Vi fick ihop hela 93 poäng och kom 4.a, så härligt!
Sia gjorde sen en riktigt bra runda, gick lugnt och fint med fåren hela vägen utan att behöva så mycket styrning. Precis sådär bra som hon kan vara! Ett litet debakel bara. När hon skulle börja första benet började en tacka krångla. Vi blev stående ett tag med den men till slut lyckades Sia övertala den att gå. Det kostade dock en hel del poäng och kanske vinsten. Är ändå helnöjd med hennes 90 p och 6.e plats. Det viktiga är att hon går bra igen.
1. Mikaela Prim – Kylie
2. Håkan Wilson – Tim
3. Gunnel Boström – Mirk
hassel_norrhoga13
Hassel ser och lär ! Intressant var det att Carina hade elnät på alla beten, sisådär 100 rullar gick det åt!

Bloggeliblogg och lite Hundelihundrapport

För några år sen bloggade jag i stort sett varje dag. Varför det har upphört kan jag inte riktigt svara på. Men av alla de bloggar jag följer ser trenden ungefär likadan ut. Man bloggar mindre och mindre… varför? Kanske för att Facebook tagit över en hel del? Någon som har synpunkter på bloggande? Själv tycker jag det är lite roligt att kunna bläddra tillbaks och se vad som hände förr. Det funkar ju inte alls på samma sätt på Fejan.

Lillkyrka och lite Finland

Tisdag Onsdag 2-3 juli var det tävlingar i Lillkyrka. Samtidigt var det tävlingar i Somero i Finland, jag hade lite planer på att åka till Suomi men avstod eftersom jag har väldigt många långresor inplanerade i år. I Finland hade Anja och Rhy gått bra och kvalat till finska landslaget till NM! Precis som jag trodde så gick det raka spåret dit! Grattis Anja!! Keep On the good work!

Jag har aldrig tävlat i Lillkyrka förut men hört att det ska vara lite dragigt och svårt. Jag gillar ju sånt så det kändes bara fint att få prova på det. Som extra svårighet hade de nu ny besättning får och det här var första tävlingen på dem. Både Sia och Kelli kom med och bara det var ju jätteroligt i dessa överanmälningstider. Sia var typ 5.e reserv båda dagarna och kom ändå med.
Fåren var känsliga för hunden men ändå helt ok. Det som var skumt var precis som på Eknäs så blev de flesta hundar i stort sett stendöva under krossen. Krossen var lång och den första biten lutade nedför. Mitt i svackan, mitt i krossen så vände säkert 80% av hundarna fåren mot föraren. Otroligt frustrerande. Även för mig! Kelli var extremt ”olydig” och kunde bara inte låta bli att vända dem hemåt i stället för mot grinden. Det slutade med att jag bröt. Jag bara vägrade släppa igenom att hon fick som hon ville. Bra eller dåligt vet jag inte men vi är väl ungefär lika envisa båda två. Morr! Något som däremot var väldigt bra var Kellis hämt. Hon gjorde ett perfekt upptag och låg helt rätt hela framdrivningen och de små krokar som blev, ja de blev för att jag ville vara med och styra :O Jo det är sant. Men det är inget jag grämer mig över, det är tvunget att ha kontakt hela vägen för om hon får sköta sig själv för mycket så blir det svårt för att inte säga omöjligt att styra nästa gång. Är ändå toknöjd att hon är så säker på vart fåren ska.
Sia var också ohörsam, framförallt i upptag och första del av framdrivningen och jag var arg. Dumt. Det är väldigt dumt att bli arg för det höjer bara stressen, men ibland är man inte mer än människa. Usch vad det är träligt när man känner sig så där urusel. Efter tävlingen hade jag i alla fall en plan inför morgondagen. Jag skulle HA LYDNAD redan i upptaget annars skulle jag gå av. En mycket bra plan visade det sig. Sia kan gå fantastiskt fint när vi är i harmoni.
På kvällen blev det lite mingel på campingen, prat och skratt i trevligt sällskap.

Andra dagen gick det bättre. Sia gjorde en förhållandevis riktigt bra runda. Lugnt och fint hela vägen. Fåren var dock extremt svåra att få in i fållan, bara tre ekipage per dag (av 60) klarade den uppgiften. Det var så nära så nära… fåren var på väg in men jag började stänga grinden lite för häftigt och ett par suffolk poppade som popcorn ut igen. Där stack vinsten. Nu kom vi åtta och jag får ändå vara klart nöjd med den rundan.
Kellis runda blev inte bra, hon var konstig i upptaget. Jag tror det berodde på att det varit lite rörigt i utställningen. Många utställare och hundar när hon kom dit. Hon har ju varit med här hemma som kurshund och jag tror därför att hon blir lite passiv när det är många andra hundar inblandade. Måste träna på det! Vi kom i alla fall runt men det var ingen runda att minnas.

Hassel

har fyllt 11 månader och börjar arta sig fint bland fåren. Nu fixar han fint att balansera och jag kan även skicka honom på små hämt. Han är inte helt säker på uppgiften, ibland kör han iväg dem rakt fram i stället – bort från mig. Men det tar sig och han ser ut att få stora fina utgångar. Guldhund!

Knut
mår bra efter artroskopin och vi skrittar på i koppel så länge. Idag fick han 3 minuter på löpbandet i skritt. Mest för att vänja sig, ska utöka det så sakteliga nu. Tänkte försöka köra mycket löpband i stället för vattentrask. Trask är bättre men det är dyrare och långt att åka till. Jag börjar så här nu iaf så får vi se hur han artar sig.

Ettan och Fame
båda mår finemang. Fame har varit lite stel till och från men är pigg och glad så fort det är lite aktivitet. Ettan är lika arg och bestämd som vanligt, plus kör hon pappisflöj på kvällspromenaden. Hon är så himla rolig den lilla tussen!

Fåren
har peppar peppar hållt sig där de ska vara senaste veckorna. Så himla skönt! Det kommer nån i stort sett varje dag på kurs eller träning. Roligt!

Bråvalla Airport…


Campar på gamla landningsbanan. Gått tävlingsbanan, den är platt platt platt. Ska bli en rolig tävling! Sia och jag är laddade och vi har den fyrbenta hejaklacken med oss 🙂

Snöpulsning

Snön har vräkt ner hela dagen. Hassel fick en koppelpromenad för omväxlings skull, vill inte att han tokspringer i djup snö. Men frågan är vad som är jobbigast, dra runt i kopplet eller springa? Faktum är att han faktiskt blivit lite bättre på det här med koppel. Inte bra men bättre.
När vi kom hem var Ettan försvunnen, hon har den förmågan numera. Tar sin egen väg hem och hittar massa skoj att göra. Lite läskigt är det för när man ropar kan hon springa åt helt fel håll. Det är lite si och så med hörseln numera. Nu är vi ju bara här hemma och hon hittar överallt men ibland hinner man bli lite orolig.

Jag lämnade Hassel hemma och tog skotern och de andra bc.na med mig för att leta. Då stod hon bakom stallet och liksom väntade på oss. Klappade mig på benet och hon hoppade upp för att åka med. Sen blev det en runda runt hela spåret, ca 2,5 km. Körde i travfart hela vägen, vilket är väldigt sakta i skotervärlden. Alldeles lagom fart för dem som är under uppträning.

Efter ett par timmars vila ser alla fräscha ut i benen så peppar peppar…

Mätte Hassel nyss och han är 47 cm över manken. Kelli är 51, Knut, Sia och Fame är ca 54 cm.
Blir spännande se hur mycket till han tänker växa! Vikten är 12 kg. Perfekt om ni frågar mig 🙂

Hassel och vintern!

20121203-134002.jpg
Nästan 20 grader kallt i natt… men dagen har bjudit på en fantasiskt vacker sol!


20121203-133902.jpg 20121203-133944.jpg
Hassel väntar utanför fårhagen medan jag och Sia fixar lite med tackorna. Han ser nöjdare ut på bild än i verkligheten. Han har ingen förståelse varför han måste vänta utanför hagen – och BUNDEN dessutom. Stackars…

20121203-133920.jpg 20121203-133933.jpg
Ganska söta ellerhur! och dom där öronen… Idag påminner de ganska mycket om Knuts, se föregående inlägg!
20121203-133927.jpg 20121203-133911.jpg

 

 

 

DNA

Igår tog vi blodprov på Kelli för att kolla hennes anlag för CEA. Jag vill ju veta för att kunna välja en lämplig hane åt henne när det blir aktuellt. Har inte tänkte para henne förrän nästa vinter men nu börjar jag vackla lite. När ”alla andra” gottar sig med valpar så kommer suget… men vi får se! Har ni tips på lämplig hane så hojta! Hon vill ha en liten cool grabb, typ Knut men mer outcross 😉

Ettan fick en koll av sina tänder som ser bedrövliga ut. Hon har grym tandsten och hon bara vägrar låta mig skrapa bort den. Bokade tid för ultraljudsanering. Nu ska hon först stå på antibiotika några dagar innan. Detta för att saneringen frigör väldigt mycket bakterier och det är inte ovanligt med allvarliga infektioner i samband med detta. Så på måndag ska hon bli fin i munnen igen!

Jag tog även ut ett pass till Kelli nu när vi KANSKE ska åka till Danmark, måste bestämma mig snart. Lutar åt att jag åker ensam och stannar i Ullared på hemvägen i så fall. Har nämligen date med Anna o Siggan där 😉

Vår-Ettan och Lamm 11003


Ettan älskar att ligga ute och sola. Visst ser det mysigt ut!


Här är lille trean, så himla söt. För att komma närmare kameran klev han upp på en tacka som ligger ned mellan mig och honom. Gulligt ellerhur!

Härliga vinter!


Det är nästan snöfritt i vissa söderlägen, men desto mer på andra ställen – se fler bilder längre ner!

Ja här är det full rulle både med jobb och hundar så det har inte blivit så mycket bloggande på slutet. Men nu är vi i stort sett färdiga med Knivsta Brukshundklubbs hemsida, det har blivit några timmar vid datorn för att flytta den. Det är jag och Therese Ledin som byggt upp den och flyttat info från gamla sajten. Visst blev den bra!!

Jag håller även på och snickrar på Tobbes hemsida och den växer så sakteliga nu igen. Vi har legat väldigt lågt med den länge, haft den mest som ett ”visitkort” på webben. Men nu ska vi försöka lägga lite mer krut där, mest för att det är så himla roligt! Enda problemet är att besökarna snabbt ökar kraven på uppdatering så det gäller att hänga på…


Oftast ser det ut så här på promenaderna – fyra som är långt före och väntar på den söliga matten. Mycket bättre när hon åker skoter eller skidor!

Ja, härliga vinter skrev jag och faktum är att sen vi köpte snöskotern så är livet mycket enklare och roligare eftersom vi nu har både skid- och promenadspår. Jag för nån vecka sen smälte snön ihop också, så nu är det inte så mycket pulsande även om man hamnar bredvid spåret.
Jag har åkt en hel del skidor och både Sia, Knut och Kelli har fått turas om att dra mig. Anna med Flugan och Snodden har varit här ett par gånger och vi har mer eller mindre kört ikapp. Hej vad det går och oj vad det är roligt! Hundarna älskar det och det är ju perfekt styrketräning inför tävlingssäsongen. Alla verkar i fint trim. Hedvig har lett in oss (mig och Anna) på spåret dragtävlingar också, men vi får väl se hur det blir med det. Just nu verkar Anna mer på än mig…

Dessutom har jag hunnit med en hel del agilityträning. Jag har hyrt ridhuset på Seglinge två gånger i veckan och jag, Therese, Rose Marie och Emelie har legat i hårdträning. Det är så roligt för jag har hindren på fyrhjulingkärran och så drar jag iväg hemifrån på den och så får Knut o Kelli springa efter. Måste se rätt skoj ut när vi kommer farande. Jag med min knallgula väst och så två orange hundar efter. Blir lite för- och avjoggning för dem och nu börjar man märka hur förväntningarna stiger för varje gång jag sätter mig på fyrhjulingen. Har även varit i Bälinge ett par gånger och tränat kontaktfälten. Där fattas det mest träning.

Till helgen blir det till att hälsa på Anita i Karlstad och klass 2-tävling för Knut på söndag. Fyra chanser har vi och det var väl tusan om vi inte skulle knipa några pinnar. Han är väldigt duktig och det hänger som vanligt mest på att jag sköter mig.

Idag luftades kameran också, här är några bilder från lunchpromenaden:


Reklambilr för Out-n-Out eller?


Vissa tar ju mer charmpoäng än andra…

Snöstorm

Jag trodde in i det längsta att vi skulle klara oss. Vädergubbarna kan ju ha fel… men den här gången var det jag. 
Satan i gatan vad det blåser och snöar på tvären. Dagens vallningskurs ställdes in – och tur var väl det.
In i det längsta hoppades jag att det skulle sluta snöa. Skulle det inte mojna av framåt sena eftermiddan? Fetglöm. Jag börjar gilla det där med fet… i början kändes det helt galet.

Det var bara plocka fram Ove ur garderoben och gå ut. Hundarna hängde såklart på. Fyra överlyckliga och en sur.

Och mina stackars får. Sex gamla tackor som åker till gröna ängar i morgon bitti – jag kan ju inte låta dem gå ute en sån här natt. Så det blev till att fixa en provisorisk box inne i häststallet, bredvid träningsgruppen. Tur att det finns grindar säger jag bara.

Sen var det stora tackgruppen som gått ute till nu (och haft fri tillgång på hösilage), de måste ju också få komma in under tak. I somras när vårt hösilage plastades så hamnade ett antal balar ganska långt bort från stallet. Min plan är att tackorna ska få äta upp dem på plats. Nu var problemet att hagen var avdelad med två elnät eftersom jag haft flera grupper betesdjur. Har tänkt ta tag i det där länge, flytta näten men häromdagen när jag provade var de fastfrusna. Idag var det inget att välja på. Tänk att välja årets värsta väderdag till att göra ett sånt jobb, har jag sagt att jag är smart? Vid det här laget hade den sura gått hem till carporten medan fyra lyckliga skuttade omkring i snögloppet. De korthåriga passade på att tjuvvalla lite medan jag jobbade… Sen är nästa problem stallet, det är liksom inte vinterfärdigt eftersom den person som lovat hjälpa mig  tar väldigt gott om tid på sig. Nåja, de fick i alla fall tak över huvudet. Lyckades till och med få till en lammkammare. Jo – vi har två sladdbarn som gärna vill ha lite extra kraftfoder. De har varit inne förut, innan jag släppte på baggen. Foderkrubban var ett kärt återseende kan jag lova!


Ni som undrar om det blir förberedande kurs i morgon, onsdag, jag hoppas det! Jag meddelar via mail och sms om den blir inställd.

Påå rygg! Svaara! Back! Dansa! Vinka! Okey! Start! Braaaaa!

Välkommen till en helt vanlig onsdagkväll här på Seglinge i mörka november…
En som ligger på rygg, en som svarar i telefon och en som går upp baklänges upp på en stol – och lite andra konstigheter man bara måste lära en hund 🙂

Ja varför slösa tid på att titta på TV eller vara ute i regnet… när man kan träna hund inne och redigera film… Roligt!

Guld o Brons till Swift o Ettan

Ikväll var det DM på Enköpings BK. En rolig tävling och jag körde med alla fyra hundarna… puh! Bäst gick det (som vanligt) med gamlingarna. Ettan gjorde två nollade lopp och kom 3.a efter landslagshundarna Lova och Ina. Måste säga att det kändes fint stå på pallen bredvid dem!

Prispallen i small! 1. Rikard/Lova  2. Patrik/Ina   3. Eva /Ettan  4. Cili/Thea
Foto: Anna Müller

Även i large var det en landslagshund som vann… nämligen Malin och Swift! Skojskoj! Tvåa kom Anna o Flaxa,  trea Petra o Algot,  fyra Eva o Fame!

Tänk att Femsing kunde klämma sig in på en sån bra placering, hon slog Prim med sex sekunder… då hade han visserligen en vägran men vi var nog lite tveksamma till den tiden. Eller har hon blivit RocketFame på gamla dar kanske, haha.

Knut och Sia gick jättebra men vi måste träna mer för att orka hålla ihop hela lopp. Även Sia går riktigt fort nu och då krävs det verkligen att tajmingen stämmer. Vi får väl se när jag ska få tid till det… just nu är det mest fokus på vallnings-sm. Klämde in lite agility den här veckan så inte abstinensen blir alltför svår 😀

Bro-Håbo

Ettan tog sista pinnen/nollan och är nu inkvalad till SM. Skönt. Hon har gått jättebra hela helgen.

Fame har gjort fyra individuella nollor, 3, 5, 9, 11. Inte så snabbt, väldigt mycket wobble, men bra ändå.

Sia har gått jättebra. 3.a igår i agility-2 och därmed uppflyttad till 3.an. Kör henne lugnt med små stopp på kontaktfälten (både upp o ner) så det finns en del tid att kapa. Duktig.

Busy har varit pigg och glad. Strök henne i lagloppet i lördags eftersom det kom en störtskur före och det var stora vattenpölar på banan. Och då överdriver jag faktiskt inte en mm. Det rann så mycket vatten in på banan och det kom en SKO och flöt in på banan… Busy har haft för många dåliga erfarenheter av agility i år så detta fick hon slippa helt enkelt.
Men i går fick hon starta, då var vattnet undansjunket. Hon gick hela loppet jättebra förutom att hon inte ville springa in i säcken…

Ninjo fick springa första lagloppet med Ann och sen en öppenklass och andra lagloppet med Eva Marie. Han skötte sig bra även om det inte blev någon nolla. Måste fixa till slalomen!

Anita och jag och alla hundarna bodde i min husvagn bredvid tävlingsplatsen. Visserligen har vi bara en timme hem med det blev ju sen lördag kväll och tidig söndag morgon så det kändes skönt vara på plats. Anita o Tootsi vann en klass! HEJA vad duktiga ni är!!! GRATTIS!

Tävlingen var toppen! Jättefin tävlingsplats, trevliga funktionärer, inget krångel. Hoppas det blir tradition med tävling på det stället, det var verkligen bra!

 

Ettans rygg

Ettan har två defekter i ryggen.

Jag var hos Håkan Kasström i dag. Han är ortoped och specialist på bla ryggar. Han kände direkt att Ettan ömmade lite i ländryggen. Röntgen.

Röntgen visade två förändringar. Mitt på ryggen har hon två tornutskott som ligger lite för nära varann och för att kompensera det så anstränger hon musklerna mer just där. Det var där hon ömmade i fredags efter tävlingarna. Men, dessutom så visade det sig att hon hade en diskdegeneration (knäckt disk) vid kotan närmast ländryggen. Något hon förmodligen haft känning av väldigt länge. Det är ett par år sen hon slutade hoppa in i bilen plus att hon taxerar mycket innan hon hoppar upp i soffor/sängar etc. På den tiden det var mini-höjd på hindren (2001) så taxerade hon alltid när hon hoppade agility också. Men, när hindrena sänktes så försvann taxeringen. Min gissning är att det rör sig om en skada hon förvärvat för väldigt längesedan. Slutsatsen är att hon känner av ryggen till och från i vissa situationer och efter vissa ansträngningar. Går inte att förutse exakt när. Jag fick rådet att undvika såna rörelser där hon använder ländryggen (hoppa) i vardagen och träningen och ”spara” dom rörelserna till enbart tävling. Dessutom ska hon bygga upp mer muskler runt dessa punkter genom simträning alternativt traska i vatten.
Blir hon sämre så blir det Rimadyl och lång vila. Men, han var väl hyfsat optimistisk att vi skulle kunna lura den lilla kroppen genom detta. Tack Mari för tipset om Kasström! Tack även till alla andra som hört av sig med tips om specialister.

Mera landslagsuttagning

 Vem ser roligast ut? Domaren Peter, Ettan eller jag??
Tack Yvonne för den bilden!!


Bilden är från agilityklassen i landslagsuttagningen. Ettan gick kanonbra och kom på 7.e plats. Slog åtminstone EN hund på tid!!! Elin o Mixie vann.
Banan var AP-svår. Miia Lamanen hade ritat den och Peter Rhodin dömde.
Fame gick också bra. Men, tyvärr hoppade hon balansen vilket fick mig lite ofokuserad. Lisa tyckte jag var loj och det stämmer säkert. Tiden var dålig men placeringen blev 10a. Jenny var 1.a o 2.a med Elvis o Lotus. Ruggigt bra.

Första hopploppet var också megasvår bana, gjord av Mia igen. Här diskade sig 15 av 24 st i large… Fame gick nolla men en helkass tid eftersom jag tappade henne några hinder från mål före en tunnel. Rena flaxen att det inte blev vägran också. Räckte ÄNDÅ till 4.e plats! Hon gick kanonbra – mitt fel att hon inte drog på tunneln. Jag tog det för givet men DET kan man ju aldrig göra. Att man aldrig lär sig! Ginza vann på en fantastisk tid efter ett fantastiskt bra lopp. Hon är grym.

Ettan gjorde det loppet hur bra som helst. Tyvärr inte samma tryck som i första loppet, kanske kände hon av ryggen redan då?   Räckte till en 9e plats. Tobias vann loppet med Dilba och kom 3.a med Foxi så han var riktigt duktig!

Sista loppet (hopp) var en mer normal bana, kändes riktigt enkel. En liten svårighet sen var det bara att ösa.
Körde järnet med båda men tyvärr lyckades jag dra Ettan förbi ett hinder i en stjärnkombination på slutet. Att jag lyckades tråckla henne tillbaks till A är en rejäl överraskning… Såklart fick vi massa tidsfel, men vi kom runt… Eva med Maja vann före Axa och Mixie.
Fame gick jättebra och var bara 2,5 sek efter vinnaren och eftersom det var en ösbana så tycker jag det är riktigt bra. Per & Eddie vann före Svinto och Ginza. Fame kom 6.a

Ni kan se alla resultaten på www.sv-agilitylandslaget.se

Ett tips är att det är bra om man gått banan rätt och att man väntar till domaren har blåst… Även i landslagssammanhang händer nämligen sånt.

På lördan och söndan var det träning träning träning. Bara SÅ himla roligt. VI blev uppdelade i grupper om 5 i varje och sen gick vi runt på olika stationer med varierande träningsteman. Mycket givande träning och en jättetrevlig grupp. Jag var med Anita, Anders-Peak, Eva-Ezzo och Maria-Maja. Det blir ju extrema träningsgrupper och alla är ju mer eller mindre instruktörer också. Alltså blir det stort utbyte att träna ihop. Tack alla för jättekul sällskap!

Själva hallen och området var jättebra. Underlaget i hallen bara toppen! Sen var allt inte färdigt och kvaliten på stugor etc. var väl sådär (för att vara snäll) men hallen var som sagt toppen!!! Även planerna runitkring var väldigt fina. Jämna fina gräsmattor och många planer. Ett fantastiskt ställe helt enkelt.

Arrangemanget med uttagningstävling och läger var väldigt bra ordnat. Trivsamma ”lära-känna-varann” lekar förhöjde stämningen. Gemensamma middagar med god mat. Samlingar varje dag med information och diskussioner. Kanonbra!

Birgitta och Ida åkte med mig ner. Birgitta stod för maten och jag för bilen – ett arrangemang som passade mig perfekt   Tack Birgitta för mycket trevligt sällskap och GOD MAT!!!
Vi bodde i en 4-bäddstuga som var väldigt väldigt liten. Tur att vi bara var två och hade hundar som funkade ihop. Eftersom allt var nybyggt och halvfärdigt så saknades bla gardiner så det var full insyn i stugorna… Men min händiga reskompis monterade upp stora handdukar för fönstren så vi fick sova utan fönstertittare. (Fast jag undrar vem som hade kunnat vara intresserad…)