Yes vi kom med!

hassel_140428b
Seglinges Hassel (Loki-Seemework Kelli) född 120729

Nästa helg är Hassel anmäld till 3-dagars-tävling i Bråfors. Det är grymt många anmälda, som mest 89 st varav 35 får plats. Arrangörsklubbens egna hundar har förtur med en hund per förare samt kan domare begära företräde med två hundar. Många blev alltså bortlottade och därför är det väldigt tursamt att Hassel kom med två av dagarna (han var förstareserv lördag men är nu ordinarie). Lördag och söndag. Även brorsan Kjapp hade tur och kom med två dagar, fredag och lördag.
Det ska bli väldigt roligt att tävla där, det blir debut för mig i Bråfors. Annars har väl de flesta i den här landsänden tävlat där någon gång, de är ju kända för att ha fina tävlingar och bra djur.

Hur går det för Hassel då? Jodå, han utvecklas stadigt och är härlig att jobba med. Han är väldigt på med stor drivvilja samtidigt som han är öppen för kommandon.  Han är inte riktigt styrbar i alla lägen än, djurkänslan tar över ibland. Så de går inte sätta upp några tävlingsmål mer än att vi ska skaffa oss massor av erfarenhet i år. Vi ska göra ett bra jobb med djuren och så får det räcka så långt det räcker. Ja, så är det väl alltid egentligen men ni förstår vad jag menar? Det är verkligen inte så att vi sätter klockrena banor på träning och då lär vi inte göra det på tävling heller. Däremot är han alltid bra med djuren, hundra procent pålitlig och det gillar jag skarpt.

Ett svar på ”Yes vi kom med!”

Kommentarer är stängda.