Nu är det klippt!

Idag har tackorna blivit vårfina!
Lite jobb för hundarna vilket uppskattas mycket. Tänk att det är så roligt att ligga och titta på får i två timmar… Fame fick vara med och det räcker att hon ligger bakom klipparen så håller sig resten av tackorna ur vägen. Smidigt!
oklippta
Lilla träningsgruppen – FÖRE klippningen…

farklippning_09
Tacka UNDER klippningen …

farklippta
Tacka till höger EFTER klippning, till vänster före…

Det ser ut att dröja en bra bit in i maj innan lammningen börjar och några tackor är jag tveksam till om de är dräktiga. Känns väl båda bra och jobbigt på samma gång. Jobbigt om det blir lammning hela sommaren 😮
Det var i alla fall väldigt smidigt att klippa dem nu, annars brukar vi alltid hamna efter lammningen eftersom jag vägrar klippa mitt i vintern och mitt i lammningen är ju inte så smart.

Tränade agility
I eftermiddag var vi på sista träningen i ridhuset. Knut fick köra och det går väl sådär. Han jobbar för mycket framåt och då får han bommarna med sig, mycket jobb kvar. Vi får väl se hur långt tålamodet räcker…