Sia tränar med klövjeväska

Sias rehab fortsättning:

Sia fick en akut muskelskada i höger bak, både ut och insida låret den 4 januari. Dessutom konstaterade veterinären en diffus skada i en tass men där inget syntes på röntgen eller kunde palperas fram. Koppelvila i 3 veckor. Två veckor på intensivbehandling hos Maria . Därefter succesivt upptrappad rehabträning med ökade promenader/vallning, balansboll, gå i stege samt puff-o-knuff.

I måndags var Maria (hundfysioterapeut) här och jag chipmärkte hennes valpkull. Fina små rackare och wow vilka valpköpare det är på den kullen! Eventuellt finns det en hane kvar men annars var alla tingade. Maria passade på att känna igenom både Sia och Fame. Sia kändes jättefin förutom lite lite ömhet i Pectineus. Plus har hon en liten spänning i ländryggen, kan vara träningsvärk av att hon drar i selen. Vi gjorde inget åt det i nuläget. Jag ska jobba med isning av Pectineus (20 minuter max var fjärde timme) och en stretchövning där jag ska försöka komma åt just den lille muskeln. För övrigt kändes hon fin i musklerna och vi fick ok att öka träningsdosen. Jippi!!!
Fame har lite spänningar här o där utan att det är några större fel. Hon reagerade mest i ländryggen och Maria gav henne elektroterapi för den. Sen har hon även lite spänningar i bogen ända upp mellan skulderbladen (manken). Hennes triceps är lite korta så jag fick några strechövningar för att lösa upp dem.

sia_klovjevaska_09031Stegen

Idag körde vi 3 x 5 minuter i stegen med 2 x 200 g i klövjeväskan och det gör hon plättlätt. Enda kruxet är att armbågen tar i väskan när hon lyfter. Men så länge det inte blir skav så får det väl gå. Nästa vecka ska jag öka vikten.

Förresten har Fame också fått börja gå i stegen. Hon går i Sias pauser, skadar ju inte med lite extra träning!

Ja, ni ser på bilden hur ”vårigt” vi har det…  🙂
men solen lyser och det är HÄRLIGT!

Fixa
Idag var Fixa och Catarina här och tränade. Fixa är en Dogge-Winda-valp, en mycket trevlig liten tjej! Det var första gången hos fåren sen i höstas så det fick bli en liten mjukstart.
Fixas uppfödare Ann kom och tittade och passade på köra en liten vända med systrarna India och Cissi. India och Fixa kändes mer lika varann idag än när jag såg dem senast i november. Mycket motor men samtidigt lyhörda, kommer bli roliga att jobba med! Cissi är en anna typ, undrar om det sitter i pälsen? 😉 Cissi är korthårig och påminner jättemycket om Knut. Eller om pappa kanske man ska säga? Hon är också den där coola typen.
Det ser helt klart ut som Dogge passat utmärkt på vår typ av tikar i alla fall! Fina hundar blev det.

Hoppas ni får en härlig helg!