Malteserkurs eller kors då

Idag, andra advent och lite lätt duggregn. Kallt och grått men ändå jäkligt trevligt! Jag har haft fyra elever här som drillats i detta med malteserkors. Vi kunde konstatera att det var svårt på många sätt. Men deltagarna klarade det med beröm godkänt! Sträck på er Anna med Bess (Mick-Lynn), Ninnie med Kate (Rob-Sia), Karin med Nova (Jim-Bibbi) och Marianne med Funny (Mick-Bride)! Lånar några foton som tagits av Karin Molander-Danielsson.
malteserkursAnnaB
Här får Anna igenom alla fem tackorna. De ville gärna gå ut på sidorna och var väldigt känsliga för tryck inne i rännan. Det gällde verkligen titta på fåren (och inte på hunden) och att hunden den gjorde som man sa och att den gjorde bra flanker. Minsta fusk eller fel så gick fåren fel.
Sen fick vi ”problem” att tackorna hela tiden ville in i korset vid förflyttning till nästa ränna så det gällde tänka på att styra precis hela tiden. Det är många parametrar att hålla reda på i ett malteserkors!

  • hålla sin sida
  • trycka lagom
  • ha koll på fåren
  • ha koll på fårens väg
  • ha koll på sin egen väg
  • styra hunden
  • (lyssna på instruktören)

malteserkursEva
Man syns fint i rosa 🙂

2 svar på ”Malteserkurs eller kors då”

Kommentarer är stängda.