Häckeberga och Kåseberga IK2 och lite Andrarum

Skrolla ner för massor av bilder!

Har haft en härlig vecka i Skåne. Först på agendan stod IK2 i Häckeberga hos Marianne Klima. En fantastiskt fin mark med många möjligheter till kluriga banor. Inte en platt fläck någonstans men ändå långa härliga vyer. För min del var det första tävlingen här (har tränat förut) och målet var att hundarna skulle hitta och hämta fåren. Efter ha läst om tidigare tävlingar där så kändes det som en relevant nivå för målsättningen.
Hassel var först ut och jag måste faktiskt erkänna att han är rätt smart. Han gjorde en nästintill perfekt utgång och hämt. Det betalade sig fint med hela 49 poäng, endast 1 poäng bort. Så mycket bättre blir det liksom inte. Sen tappade jag antagligen koncentrationen för körde drivningen som en kratta och tappade massor av poäng, linjer och grindar. Delning och singel gick perfekt medan rännan blev svår. Hassel blev lite för hjälpsam där och vi lyckades vända fåren för tidigt flera gånger. Totalt 79 poäng och en blygsam placering. Var ändå väldigt nöjd med grabben.
Kelli nästa och hon sprang bort sig i utgången. Suck. Jag försökte bedöma när hon var bakom djuren och visslade stopp plus framåt. Inget hände. Efter en stund dök hon upp på helt fel ställe, märkte sitt misstag och rättade till själv. Resten av hämtet och drivningarna var fina förutom att jag hade helt fel linjer. Närarbetet hann vi inte klart så poängen blev små.
Summa summarum ändå en jättetrevlig tävling. Jag är dålig, hundarna bra. Värre med tvärtom tycker jag. Jag tror jag kan skärpa mig lite 🙂

Sen blev det några dagar i Andrarum och där dök även Monica Larsson upp. Vi hade några trevliga sightseeingturer, träningar och middagar där. Åsa o Bosse lika gulliga som vanligt såklart!

Så blev det helg och två dagars tävling i Kåseberga. Makalöst vackert alldeles intill Ale Stenar och en lång härlig kuststräcka. Bara att få komma dit är ju liksom värt resan. Skåningarna är bra på att arrangera och detta var inget undantag. Tävlingen flöt på fint, banan var inte så stor men djuren bjöd i stället på utmaningen. Fina, egensinniga tackor som var svåra att få grepp om. Båda hundarna skötte sig fint men det var svårt få in den där fullträffen. Jag fastnade vid fållan i alla rundorna tror jag. Känns som vi har en träningsuppgift där. Känns också som jag skrivit detta förut. Många gånger. M å s t e bli bättre på fålla!!!
Kelli kom i alla fall 3.a ena dan (utan fålla/singel) på 79p.