Mera vallkurs…

Här flyger tiden fram och nu har jag startat upp min andra grundkurs för våren. Skoj skoj och även här ett härligt gäng träningssugna ekipage!
Lena går med som hjälpinstruktör på den här kursen och Ann på måndagarna. Lite ovant att vara två men samtidigt extra roligt och bra med någon erfaren att diskutera med.

Tränar
Efteråt tränade vi själva en liten stund, jag och Lena. Fick ju bli lite lugnt eftersom fåren varit i farten en bra stund redan.
Jag är ganska nöjd med mina vinterprojekt. Knut blir allt säkrare på cirkeln vilket så småningom ska leda till bättre utgångar, och nu känns det moget att prova på lite längre håll.
Sia har fått alltmer ökad träningsdos och henne försöker jag träna om! 😮
Jag har (såklart) tränat ”fel” från början och  inte varit tillräckligt observant (eller nåt ditåt) på hur hon startar. Dels när hon startar rakt men även hur hon startar på cirkeln. Med lite envishet och tips från Peter N så visar det sig att hon faktiskt KAN starta med mjuka rörelser…. hmmmm ”Good dog, shame about the handler”…. ett uttryck som kommer väl till pass även inom den här typen av träning. Jättefina röresler faktiskt… Det är såklart svårt ändra på en hund som är fem år, men det är onekligen värt ett försök.  Tänk att man hela tiden lär sig nya saker…
Ja, jag har även provat pressa på Fame för att nå samma resultat – och vad händer? Jo plötsligt finns där en stylish Fame…
Att lägga en bra grund är A och O helt enkelt… Ja, just detta har jag tjatat om med mina elever – tänk om man skulle prova att leva som man lär också! 🙂

Sorg
Idag går mina tankar till min vän Carina som fick ta bort sin fina flattetik Soya efter en tids sjukdom. Bara 7 år och mitt i livet, tragiskt.

Krama om varann!