Påsk i Andrarum

Med kort betänketid släppte jag kratta, fönsterputs, skurning utemöbler… packade in hundar och en liten väska och drog till Bosse o Åsa i Skåne för att fira påsk i vallningens tecken 😀 

Härliga dagar blev det och hundarna fick både träna och hjälpa till lite med praktiska jobb. Så nyttigt för Knut att få samla ihop 200 väl utspridda tackor. Eftersom de rymde några gånger så fick han chansen flera gånger. Vi var även med och bockade av 07-orna som gick bland dessa 200 och lille Kungen fick ligga som grind i dörrhålet. Ett par gånger var han lite för lydig. Jag såg inte att han hade parerat för att hindra några att gå ut. Jag tjatade på med mitt ligg kvar och såg inte att han låg på sidan av dörrhålet så tackorna började rinna ut… Spännande blev det då att se om han skulle fixa att stoppa och få tillbaks dem. Det är lite skillnad på våra 20 och 200 st… Men det gick hur bra som helst. Tackorna är ju vana vid hund och de respekterade även lille Knutson. Härligt!

Med Sia påbörjade jag (äntligen) look-back-träningen. Det kommer ta tid innan hon blir säker på det. Här har vi verkligen en utmaning att ta itu med. Positivt är att hon är fortfarande är fräsch och fin i det skadade benet. Nu har hon fått träna rätt hårt och peppar peppar…
sia_driver
Sia fråndriver

uno_asa_fetch
Åsa hämtar med Uno. Han går otroligt bra nu, är till salu om Åsa nu kan sälja… han fråndriver på nivå mästerskapsfinal, riktigt riktigt fin.
uno_snygg
Seemework Uno (varför står den jävla stolpen där? 🙄 )

knut_driver
Knut

ben
Ben – pappa till valparna

Meg’n eller Kellie?
Självklart har mycket tid tillbringats i valplådan med de fem Ben-Inz-valparna. De är tre veckor nu och börjar bli hur gulliga och roliga som helst. Det ser väl ut som en av tikarna hamnar hos mig 😀
Jag har försökt lära känna dem men det är svårt se personligheter när de är så små. Fastnat för de två minsta tikarna och just nu lutar det åt den svartvita tiken men jag sa till Åsa att hon får bestämma. Spännande är det! Jag tror det kan bli riktigt bra hundar. Inz var jag dagmatte åt under hennes första år och jag bara älskar den hunden. Galet sprallig men hur fin som helst på fåren, redan från dag 1. Minns när hon fyra månader gammal drev iväg och balanserade fåren hur självklart som helst. Ben är en trygg och stabil hane, påminner en hel del om Knut faktiskt. Ja, inte till utseendet men han är också sådär cool i huvudet. Sen är jag väldigt intresserad av Bens stam. Hans pappa Glen har lämnat flera hundar som jag gillar, ett par kullar med helsystrar till Inz. Bens mamma Jill är kullsyster med bla Karin Mattssons Sammie och till Marianne Sjögrens Tweed.
treantvaan
Här är de 17 dagar och har inte fått ordning på varken ögon eller öron än ! Men ni ser ju Seglingetungan… 😉  Masssor av fler bilder finns här