Lugnet före…

Lugn dag för mina hundar idag. För egen del har det blivit till att brottas med skrivbordshögarna. Många vallningstävlingar framöver… det börjar i morgon med Sörmland. Helgen drar jag och Lena till Gynge i Småland och helgen efter ska jag till Bosse o Åsa i Skåne. Ska hinna med att gå kurs hos dem också, KUL!!!

Windavalparkurs
Jag har ju några kortkurser för närvarande, ett gäng som pysslar med förberedande vallning och ett par som tävlingstränar. Mer info på hemsidan.
Måste säga att Windas Rob-kull ser väldigt fina ut. Tikarna är väldigt tända medan unge herr Claes är på god väg. Han är en cool kille som inte hetsar upp sig i onödan. Ska bli väldigt skoj att följa de här hundarna!

Knut och blindhämten
Ett par gånger har jag nu skickat Knut på blindhämt hemma i vår hage. Han är lite rolig för först letar han reda på fåren, sen kommer han tillbaks inom synhåll och kollar var jag är. Jag grymtar lite att ”hallå… fåren då!” och vips vänder han tillbaks och kommer med dem. Lite lustig idé det där att först komma och liksom skvallra att han hittat fåren. Påminner lite om sökträning…. 🙂
Annars måste jag säga att det är det absolut häftigaste jag vet när hundarna klarar att sticka iväg utom synhåll för att sedan komma med fåren. Det är liksom payback för all träning! 😀

Brorsan
Tänk att min alldeles egen lillebror var på Rapport ikväll…(5 minuter in i klippet). Jag tycker han skötte sig finfint, hejja lillebror!  🙂