Oj Oj OJ

Ligger efter i bloggandet, ser jag – har massor att berätta …. det blir några rubriker i det här inlägget. Orka eller orka inte läsa 😀

Petra, Vilja, Lena – träning
I torsdags hade jag Petra & pojkarna här på träning. Det blev en hel del delning och det var inga problem. Speciellt var det roligt se Algot när han tog tag i djuren som delades bort. Den hunden kan driva! Mick fick göra några hämt och han är riktigt läcker.
Fredag var det nytt gäng som träffades. Vilja och Lena kom en sväng på eftermiddagen och genrepade inför helgens bravader. Vi hade en grupp tacklamm som blev väldigt tröga och konstiga. Tycker väl ändå vi fick till en bra träning.

Joski med familj och Vallhunden Tom!
Jajjemen, Joski som har Seglinges My, har utökat flocken med en liten Tom (som ska heta Toivo). Härlig valp som jag gärna hade behållt här! Han fick träffa mina tacklamm en liten stund och JA, lillkillen är redan tänd 4 månader gammal. Han fick bara gå lite i koppel men man hann ändå se massor av fina egenskaper! Mums!
Joski tränade med Myy förstås och järnvägar vad det har hänt saker. Riktigt fint såg det ut och Joski var klok nog att sluta när det gick som bäst. VIlket härligt minne att ta med sig hem till Finland.

Bad news
Inte bara roliga saker den här veckan. Vi har fått in ytterligare en D-höft i Sias Dogge-kull. Det är Floyd som fått C-D. Betyder att vi nu har FYRA D och en A med 3 st kvar att röntga. Jag har aldrig hört talas om nåt liknande, det måste vara nåt av ett rekord. Tyvärr inget rekord man är stolt över. Jag förstår inte hur det är möjligt, man vill bara vakna ur nån förfärlig mardröm.
Nu ska jag kontakta några specialister och diskutera vad som kan ha gått så snett. Samt ska jag försöka sammanställa råd om hur man bäst kan träna och hjälpa dem till ett bra och för både hund o förare värdefullt liv.
Riktigt tråkigt är det.

Positiva nyheter
Linda Höijer,  
som är anställd i vårt stall, drämde till och vann monté-SM i lördag. Så himla häftigt! VIlken toppentjej! Många GRATTIS LINDA!!!

 

IK 2 tävling i Norr Enby Sorunda

Lördag

Svår bana, har försökt rita upp den i paint… Man stod på en höjd och fåren stod nedanför en liten slänt på nästa fält, det grönflummiga är en liten sänka. De gröna ringarna är åkerholmar med träd och berg.

Knut var först ut. Alla, precis alla skickade höger. Om man skickade vänster var risken att hunden skulle rusa utför en brant klippa 😮  När Knut var halvvägs började fåren dra åt vänster (från mitt håll) och det blev väldigt svårt för honom. Han orkade inte få tillbaks dem till hämtlinjen utan både får och hund försvann utom synhåll bakom holmen och klippan. Jag stod där och tyckte det var lite spännande…. skulle han komma med fåren eller skulle jag få gå och hämta honom? Efter en stund kom han snyggt och prydligt med dem rakt genom åkerholmen. Han hade nog haft lite problem uppför branten… Det hämtet gav 25 poäng (av 50). Ingen höjdare alltså. Men, jag tycker ändå det var strongt att han kom med dem. Det är liksom på den nivån man får ha förväntningarna med en så ung hund. Resten av rundan kan vi glömma. Jag fick hjärnsläpp och körde direkt ut på crossen (hoppade över första benet)… Efter en stund när jag kämpade med att få fram kommandon till Knut nere i svackan märkte jag att någon stod tätt bakom mig uppe på lastpallarna. Det var domaren 🙂 Jag förstod ju direkt att racet var slut men han viskade bara … fortsätt, låt honom ta hit dem. Och när fåren trippade in i delningsringen kunde jag inte låta bli att fråga honom (Mosse) om han tänkte hjälpa mig att dela, hehe. Nope, sa han, poängen tog slut i fråndrivningen. Men du, sa han och pekade på den första grinden…. Jag insåg mitt misstag och skämdes så kinderna blev röda.

Sia
Nu var det dags för revanch! Morsan skulle visa var skåpet ska stå. Vi fick till en riktigt hyfsad runda. Jag hade väldiga problem att få henne lyssna nere i svackan men vi hackade oss runt. Delningen gick kanon och det var på håret att vi fick in dem i fållan på första försöket (då hade vi kommit 3.a) men tyvärr tog tiden slut. Vi fick ändå ihop 64 poäng och en 8.e plats. Vår bästa placering hittills i IK2. Jippi!

Söndag
Idag hade jag bara Sia till start. Banan var betydligt enklare och saknade cross.


Hon gick kanonbra och vi kommunicerade mycket bättre idag. Jag tyckte hon slog över en smula i hämtet (jag såg henne). Men upptag och framdrivning blev klockren och vi fick 49 poäng för hämtet. Fråndrivningen gick också väldigt bra. Hon frågade ett par gånger i det långa första benet. Jag trodde hon vuxit ifrån det men tydligen har vi en del att träna på där. Hon blir osäker när hon är långt bort på väg bort med djuren. Vi tappade 8 p på fråndrivningen, kanske var vi och naggade lite i kanterna på linjen också? Delningen blev svår eftersom djuren klistrade ihop. Jag tog mycket hjälp av Sia och vi lyckades ”bända i sär” dem till slut. Bara 4 p kvar men det gick! Rännan gjorde vi klockrent och fick fullt 10 p på.
Totalt 85 poäng och en andra plats efter Sven o Roy! SÅ HIMLA KUL! Jag är SÅ GLAD!!!

Vill även skicka ett stort GRATTIS till Lena och Lovis som gått kanonbra i Söderala! 2.a igår på 86 poäng UTAN delning! Det ni! Dessutom en 12-poängare till UC!
Idag blev det 7.e plats tror jag, och poäng för en 2.a plats till Unghundscupen!
Oj vad duktiga ni är!!

Följ min blogg med bloggkoll