Flankerna börjar funka…

Mitt vinterprojekt är att få Knut och Sia att kunna flankera utan att störa djuren – på (väldigt) långa håll. Och det går framåt… 🙂 Vi tränar dels på att kunna flytta i upptaget men även att cirkla flocken på långt håll. Detta för att så småningom få bättre kontroll på framdrivningar.
Idag var jag hos Lena och tränade på nyklippta känsliga texellamm. Nyttig erfarenhet för hundarna. Lammen utmanade hundarna lite i upptagen men sen var de väldigt rörliga och vände på en femöring om hunden flankade lite för mycket.Knut ligger i upptaget.
Knut ligger i upptaget och Lovis ligger närmast i bild och håller fåren åt oss. Foto: Lena Brundin

Knut flankerar snyggt o prydligt
Här har han fått ett vänsterkommando för att påbörja en sned framdrivning. Mycket nöjd med den här flanken för i det här läget ska han inte trycka djuren med sin flank. Duktiga Lo ligger som en sten. Foto: Lena Brundin

Här har han påbörjat den sneda framdrivningen.
Den sneda framdrivningen är påbörjad. Min lille Kung! Foto: Lena Brundin

Direkt efteråt åkte vi och var åhörare på kurs hos Ann för Sven Sognevik. Så det har varit en dag ute i det härliga vintervädret och fylld med härlig vallning!

Ettan
Ettan har såklart varit med hela dagen! Flörtat med alla och hittat ett och annat varmt knä att sitta i. Foto: Lena Brundin

Tack Lena, Ann och Karin för en härlig dag!