Inga lamm inatt heller…

Skrivit lite mer längre ner om stegen.

Nä. Inga lamm i natt heller. Nu kan det lika gärna dröja 2 v känns det som. Har åtminstone 10 tackor som sett klara ut i några dar… inga problem egentligen, men man vill ju helst inte att alla ska lamma samma dag… (typ 15 april…)   Förlamningstackan Vera är helt återställd. Ställde Spinkie och Flisa i egen box igår, lika bra passa på medan lammningsboxarna är lediga. Betydligt smidigare om dom lammar i box än i flocken. Sen tidigare står Flina, Vera (förlamningen), Sigrid (204 Lena!) och hennes mamma Maja i egna boxar. Sigrid blev lite ynklig när hon blev klippt och hon har lite svårt hävda sig i flocken.

Stallbygget börjar äntligen ta fart. Just nu står det två betongbilar mm på gårdsplanen!

OK … ska försöka förklara hur jag menar med stegen… OBS! att jag inte är någon expert på området men jag delar gärna med mig av det som fungerat och som jag tror på.
Tror Sven Karlsson är rätt man att fråga om sånt här.

I högerhalten tar man ett kort steg med vänsterfoten så att hunden hinner med att rätta in sig medan man flyttar högerbenet. Ska man göra höger marsch så kan man påbörja HÖGERsteget alltså steg nr 3 något bakom vänsterfoten. På min bild är båda fötterna bredvid varandra i svängen men här skulle alltså höger fot vara några dm bakom. Håller man rytmen så syns det inte att man stegar om lite.

I vänsterhalten tar man ett större steg med högerfoten så att svängen inte kommer för snabbt. Ska man göra vänster marsch så gör man exakt likadant bara det att man inte står helt still (men nästan). Man behöver inte ha bråttom i svängarna.

Sen kan man hjälpa till en aning genom att ytterst lite vrida axlarna en aning åt det håll man ska svänga, för att förbereda hunden på svängen. Kanske extra viktigt om man ska få snygga svängar i språng marsch (elit). Obs att man får sakta in för att kunna svänga, för min del kändes det nästan som jag stod still i svängarna i språng marsch (obs kändes, jag stod inte still…). Men, jag fick aldrig nåt nerdrag för det.

 Obs att man jobbar till VÄNSTER i T.et för att hjälpa hunden, som befinner sig på den sidan. Tittar man på hundens linje så blir den då helt rak.