Lamm Morgon!

Vilken underbar morgon!
Tar med mig hundarna på en tidig morgonpromenad i fårhagen. Fåglarna kvittrar, solen lyser, daggen glittrar i gräset. Gårdagens regn har gjort luften härligt klar. Hundarna är glada och lyckliga att få komma ut och röra på sig. Vi letar efter stora jättetackan Browna som ska lamma. Det var hon som baggen hade lite svårt att nå upp på (hehe) och jag trodde länge att han inte hade lyckats. Men senaste veckorna har alla tecken funnits där. Rund nedsjunken mage, svällande juver och blygd.  Har varit lite orolig att hon tänker lamma när vi är borta. Det känns bäst att vara hemma när sånt är på gång.
Vi smyger lite. Hundarna går med mig, dom verkar känna på sig att det är nåt viktig i görningen. Plötsligt öppnar sig en liten glänta och där står dom! En alldeles ny liten familj – så bedövande vackert.

Två svarta tacklamm står där. Den ena ser mätt och torr ut, den andra är fortfarande blöt och letar ivrigt efter mjölk. Den mätta är helsvart medan den blöta har lite vitt i huvudet.

Browna slickar den blöta lite.

Resten av flocken ligger tryggt en bit ifrån och vilar. I förgrunden syns en hägg som är invävd av häggspinnmal. Tredje året i rad som häggen är angripen. Nu börjar jag tycka det ser rätt läckert ut.

Slutligen en liten midsommarhälsning från vallhundarna Fame o Sia!


TREVLIG MIDSOMMAR!