Hörsel i Italien?

Långweekend i Milano. VARMT!
Finns det graffitti överallt? Vi åkte Malpensa Express från flygplatsen till City (tåg) och överallt längs järnvägen var det graffitti. En del riktigt snyggt – en del mindre snyggt. Jag undrar hur dom gör – dom som målar? Smyger dom på nätterna? Hur lång tid tar det att göra en målning? Vad får dom pengar till färg ifrån? Jag känner ingen som kan måla graffitti eller gör jag det? 

Sen är det inte konstigt. Detta med att folk är tysta i tunnelbanan. Vi textade Milanos t-bana och volymen där…  MY GOOD! Torbjörns och min reaktion kom samtidigt. Vi höll för öronen. Insåg sen att INGEN annan i hela tunnelbanan gjorde det. Så lite pinsamt tog man ner händerna – det skulle låta så. Ett DÅNANDE motorljud från dom nerdragna, öppna fönstren. Fanns inte en chans föra nån konversation där inte.

På travbanan märktes hörselskadan direkt. Trodde jag. Jag hörde nämligen inte högtalarna. Jag såg på innerbanans bildskärm att det pratades, men högtalarna bara raspade nåt otydligt. Nu är jag inte nån värsting på italienska men liite förstår jag om ämnet är bekant. Hm. Insåg efter en stund att det inte var min hörsel det var fel på. Det hördes helt enkelt så j-a dåligt. Inte konstigt att det var dåligt med publik kanske.

När vi nu är inne på detta med hörsel. Jag undrar jag om inte italienare hör dåligt, jag menar det är många som åker t-bana. Som de goda turister vi var så åkte vi till Piazza Duomo. Där pågick uppvärmning inför en gratiskonsert med Sting (mfl). Tyvärr samma kväll som travtävlingarna så…det blev inget för oss. Tur det kanske för volymen på dom högtalarna var det minsann inget fel på. Jösses! Fanns ingen möjlighet vara närmare än 100 m från scenen. Och nu är jag ingen tönt som gillar låg volym – det kan dom som åkt bil med mig intyga. Jag krämar gärna på rejält när det kommer en bra låt.

Höll på att glömma portiern. HAN hörde illa. Åkte förmodligen tunnelbana… Jag frågade (på engelska) om jag fick köpa en öl. Han svarade att… ja, ni är bokade till söndag. 

Åhåjajja… i morgon blir det hundsnack igen.