Duktiga avkommor

Måste skriva lite innan jag kastar mig i duschen före Boråsresan. Har haft flera av Fames barn här senaste veckan på vallträning. Och dom är SÅÅ himla duktiga så man blir sådär alldeles proppstolt.

Fame in action. Foto: www.anitaaxelsson.se

Toni och Anita kom hit förra veckan och var hund- och fårvakter medan vi var i Milano (tack igen!!!) så dom har verkligen haft intensivträning ett tag nu. Och vilket resultat! Toni har lite kvar att fila på utgången men för övrigt är hon klar för LP. Hon behöver öppna upp lite mer på cirkeln och jag tror inte Anita behöver jobba så mycket på det, det kommer hon göra av sig själv när hon får jobba fler gånger på stora ytor. Kom ihåg hjälpa henne starta bra! Drivning, fösning, fålla in – funkar hur bra som helst!

Toni in action. Foto: www.anitaaxelsson.se

Troll och Hedvig o Peter har hälsat på och bott här några dagar.  Troll har utvecklats enormt och ligger ungefär på samma nivå som Toni. Dom påminner ganska mycket om varann i sättet att valla. Lugnt och mjukt med bra koncentration. Samma där, kom ihåg ge honom fina starter! Även Troll fick prova att hämta och det funkade bra. Han kan nog ganska snart utöka avståndet till cirkeln. Duktiga ni är!!!

Tyvärr glömde vi bort att fotografera och kom på det först idag. Så det blev ”bara” tre hundar som fastnade på bild (ja och så en del smått..)

Sia börjar så smått hitta tillbaks till höstens form. Hon är lite osäker i fråndrivning när hon kommer långt bort men det är ju helt normalt. För övrigt är hon lite för het så jag ska träna mycket med att fösa i lina nu.

Skorpan och Lena har också varit här ett par gånger. Skorpan är väldigt djurvan och är en färdig jätteduktig ”hemmahund” . Nu behöver Lena bara slipa på lite detaljer, få ner farten lite, så är hon snart redo för att tävla också. Hon är den i hela kullen som är minst, snabbast och har mest koncentration och stil. Är säkert därmed även den som är en av de svåraste att träna. Men hon gör aldrig något fult som att bita oprovocerat.
Enligt en ”känd instruktör” är hon Fleets bästa avkomma (det ni!).

Bravo och Anna-Karin har varit här ett par gånger. Dom har kört fast lite i vår och har ett par knutar som måste lösas upp. Bravo är förarvek och blir väldigt osäker om matte blir irriterad. Jag tycker vi lyckades lösa upp det lite genom att  1/inte bli irriterad vad han än gjorde (och han gör inget fult, snarare tvärtom) 2/ inte krusidulla så mycket innan han fick börja jobba, mer bara låta honom sticka iväg och bara lägga på ett vänster/höger så han fick hämta, plus 3/ att Anna-Karin fick vara mer aktiv och samarbeta med honom.
När han fungerar ser han otroligt läcker ut. Han fungerar jättebra hemma på deras egna djur men, som sagt, blir han osäker när han kommer bort.  Han kan en massa bra saker och bara knuten löser sig så är han väldigt långt kommen.

Winda och Ann körde en repa i 25.an, Windas första träning efter valpningen. Het som en spis förstås – inte oväntat. Hon har ju ”bara” arbetsvallat i vinter och på det är hon riktigt duktig. Hon behöver tas ner på jorden lite för att tävlingsträning ska fungera och när Ann lade lite mer press på henne så kom de rätta sidorna fram och hon ser jättefin ut. Ska bli kul se henne på internationella banor i höst!

Swift och Malin har också varit här ett par ggr och han var lite ivrig i början. Det är verkligen roligt att se hur snabbt som kommer in i det efter ett långt uppehåll. Han är, liksom Sia, snart tillbaks till senhöstens fina form (då var i stort sett startklar). Han behöver få ner tempot lite (känner vi igen det?) – för övrigt ser det jättefint ut.  Han har väldigt mycket balans i sig och skulle nog aldrig tappa ett får.

NI ÄR SÅÅ HIMLA DUKTIGA ALLIHOP!!! (ni som inte var här är också duktiga och jag vet att ni tränar på duktigt på egna håll! Ska bli kul att se er också framöver!)