Får och hundar till salu…

Igår var en riktigt skitdag i fårhagen. Nägra av tacklammen var som förbytta och försökte bara fly upp i skogen hela tiden. Och lyckades tyvärr.  Hundarna hörde att jag var irriterad och eftersom jag bråkat på dom förut när dom lägger sig i varandras vallning så kunde dom (naturligtvis) inte valla samtidigt… ingen lydde. Jag blev ännu mer irriterad (korkat jag vet).

Det började så fint med att jag tog ut en tackgrupp lugnt och fint som Swift fick hämta. Han skötte sig jättebra och hade inga som helst problem med att kontrollera dom. Sen lämnade han över till Bravo.  Han blev lite tajt ett par svängar och dom började springa. Men, han höll kvar dom hela tiden och det var ingen risk att han tappade dom. Utom när dom skulle avsluta. Då börjar dom dra mot skogen och jag började lägga mig i… Sen var det helt jävla hopplöst att få ordning på’t igen. Det slutade med att jag var så arg att jag hade lust att sälja allt vad får och vallhundar heter… usch. 

Sen lugnade vi ner oss lite. Tog ut resten av tackorna i stället och då gick det mycke bättre. Vi fick avsluta med nåt bra iaf.

På kvällen promenerade jag med alla hundarna bort till Seglinge och så fick Sia göra lite fråndrivning på dom. Det gick jättebra och det kände skönt att få göra nåt lugn och bra. 

Sias klo är lite bättre. På fredag kommer Solan hit och hjälper mig plasta den. Ungefär som man gör med hästhovar eller naglar, bygger på lite. Men, just nu känns det som största problemet är slicksåret på nästa klo…

Ninjo och Busy fick som vanligt köra lite slalom. Ninjo är alldeles sjövild av träningsvilja men ”tar” inte kommandon. Upptäckte att han inte kan däcket från höger sida . Han hoppar på alla möjliga ställen utom i däcket… Men från vänster sitter det hur bra som helst, även på avstånd… Konstigt.
Och slalom tar han inte heller, inte förrän jag gör nån liten signal med handen eller kroppen. Han går enbart på kroppsspråk. Undrar om han ser eller hör illa…
Svårt det här att träna en gammal hund. Man vet liksom inte riktigt vad som finns och vad han kan. Han är ju tränad av både Sebba, Nina och Ann och alla har säkert gjort olika. 
Busy fuskade ingången men är väldigt säker på resten. Testade framförbyte efter slalomen och det gick bra.