Jordgetingar!

Ytterligare en dramatisk dag i fårhagen igår.

Malin m Swift och jag med SIa o Fame gick ut för att valla på tacklammsflocken, på betet ner mot rakbanan.
Började bra med att Fame fick samla ihop dom och ställa ut dom åt Malin för ett hämt. Malin skickar och efter en bit är hon inte nöjd med utgången så hon lägger Swift – samtidigt kom världens åsksmäll…. Både Fame (som låg och höll flocken), tackorna och Swift hoppade rakt upp. Tackorna fladdrade iväg och Fame fick hämta tillbaks dom. Hon släppte koncentrationen några sekunder och det räckte för att dom skulle dra. Hon hade dock inga problem att ta tag i jobbet igen (skönt). På’t igen. Malin skickar Swift för ett nytt hämt och han håller ut mycket bättre. Snävar in lite mot slutet och hon lägger honom för att be honom gå vidare. Han lägger sig rakt i ett JORDGETINGBO!  Han blir smått hysterisk, rullar, ruskar, kliar, biter sig och Malin möter upp för att hjälpa honom. Med följd att getingarna byter offer… och anfaller Malin! Kaos. VI börjar dra oss därifrån men Malin har getingar och blir biten överallt , hon sliter av sig kläderna och hittar en geting som bits på ryggen. USCH. Själv kände jag mig skonad, hade nån runt huvudet som jag viftade bort. Så närmar vi oss stallet och huset och plötsligt har jag en geting i håret. PANIK – får inte bort den. Känner hur den biter mig i huvudet och sen sitter där och surrar. Jag skriker, sliter i håret, rusar hem och in i sovrummet (där Torbjörn ligger och vilar inför kvällens tävlingar) och får tag i en borste. Men det går inte att borsta för håret är blött av regn. Torbjörn frågar förstås vad det är som står på och jag bara skriker att jag har en geting i håret som inte går att få bort. Lugn, sa han och så pillade han bort den och nöp ihjäl den, med händerna… Vilken hjälte. 

Efteråt satte vi oss på verandan, jag och Malin. Åt lite glass som tröst och kände efter hur ont vi hade. Swift var mest irriterad på sin svanstipp där han förmodligen blivit biten. Men för övrigt verkade han lugn.

Vi konstaterade att – ingen mer vallning på den ängen. Men, vi ville avsluta dagen med bra vallning så det fick bli en repa med baggarna i 25.an. Det gick bra förutom att dom börjat att stångas och Swift, stackarn, blev ikullstångad en gång. Tur att han inte bryr sig så mycket. Trots åska, getingattack och stångad så vallade han på hur bra som helst. Vilken gullgubbe. 

På kvällen var det agilitykurs för Veronica Bache i Knivsta. Jag gick med Fame och vi var väldigt ringrostiga och långsamma bägge två. Tänk vad några veckors agilityvila kan sätta sig i benen… Men, det gick riktigt bra ändå och kändes kul.
Busy fick träna lite och hon gick riktigt bra. Kunde slalom både från höger och vänster. Ska försöka komma ihåg det när jag tävlar också… 
Ninjo fick köra några slalom och det är fortfarande svårt att få honom göra den rätt utan hjälp. Däcket klarade han hur bra som helst idag. Körde åttor mellan de båda däcken som stod ute.