Fårjobb inför LP och islänning till salu

I Kväll.
Jaha. Nu har vi kört igenom alla lammen. Ställde ut dem 7 och 7 och det gick väl sådär. Det blev lite väl springigt men för att vara första gången dom vallas i mindre grupper så får vi vara nöjda. Det kommer bli bättre när tackorna kommer med. Dessutom var ju alla bagglammen med nu och dom ska ju inte vara med när det blir LP.
Såg anmälningarna på Vallreg och det är 15 st anmälda nu, varav 1 st beardis, 1 st aussie och 4 kelpie (resten bordercollie). Spännande.

Hann med en sväng till klubben också. Thereze med Chicko ville ha sällskap och man är ju inte så nödbedd. Körde igenom slalom med alla hundarna. MYCKET positivt med Busy – hon gjorde både höger- och vänsterslalom!!! rätt de flesta gångerna, även i hög fart! Dessutom gjorde hon en ursnygg gunga och var bara sådär allmänt, härligt busig att köra. 
Ninjo var också rolig. Slalomen gick hyfsat och jag var ju tvungen prova lite annat också. Vilken gunga han gör!!! Tack för den Ann! super! Det var lite skillnad att springa med honom nu mot för ett år sen när jag körde honom i Grängesberg. Wow vad rolig han var! Känns konstig ta över en färdigtränad hund… rätt bekvämt faktiskt.

På söndag ska jag till Södertälje och tävla ök med Sia. Har plats i bilen ifall nån vill åka med. Åker nog vid 11-tiden – har sen start.

—-

I morse:
Idag blir det fårjobb. Vi är några som ska träffas för att sätta upp en utställnings- och uppsamlingsfålla inför LPt som ska gå här i september. VI behöver vänja fåren att vallas på i mindre grupper, samt att dom ska kunna gå in i en fålla. Självklart tacksam träning för de som planerar att gå sitt LP då… Är ju faktiskt bara drygt en månad kvar.

Igår var det kalas hos Agnes, min brorsdotter, som blev 13 år. Vilken härlig ålder och vilken härlig tjej!

Småhundarna fick följa med och ”nyförvärvet” Ninjo fick möta släkten. Helt klart prioriterar han barn, märks att Sandra o Tobias gjort ett gott jobb med honom  Att Ninjo villigt hoppade i vattnet imponerade stort.
Brorsans tjejer tyckte inte det var nåt konstigt alls att jag tagit på mig en hund till…  Jag insåg att jag nog redan överskridit den gränsen för längesen 

Nu HAR jag bestämt mig för att sälja Ari, vår islänning. Han är en superbussig häst, 7 år, och kan säkert gå långt, bara han blir tränad. Jag har dock inte alls den tid eller motivation som krävs, så det är bättre han hamnar hos nån som kan tillvarata hans kapacitet.