Dagen D (61)

kl 08.00 temp 36,8
Natten har varit lugn men tempen var lite lägre redan när vi somnade 37,4 vid 24-tiden.

8.30 hon har börjat bädda och hon tar inte emot nåt ätbart, inte ens korv o köttbullar. Jag fyller på med info längst ned, så blir detta ett logiskt dokument för mig att skriva ut sen (slår två flugor i en smäll).

10.10 temp 36,9 hon har grävt ner sig längst in i hörnet i min säng (gästsängen) och sover. Andas lite tungt och flåsar lätt när jag väckte henne. Hon vill gärna slicka på min arm så den instinkten har vaknat nu. På tackor kan man vara bergsäker på att lammningen redan har börjat när tackan slickar sig om munnen. Inte riktigt jämförbart på hund kanske. Kan inte minnas att mina tidigare valpningstikar velat slicka mig (jättevalpen).

12.20 temp 36,8 läget oförändrat. Hon är lugn, hässjar lite, bökar lite.

14.00 temp 36,5. Ätit ett par köttbullar för övrigt lika tidigare. Hon är helt lugn o trygg, inte det minsta orolig. Skönt! Jag är inställd på en lång natt

15.52 temp 36,89. Torbjörn har åkt till Göteborg o blir borta över natten så jag ringde efter Tina! som sa JA jag kommer! Nu kom hon och det är skönt och roligt med lite sällskap.  Sia beter sig likadant som senast.

17.48 temp 36,9 (det går uppåt…?)  Hon flåsar lite, bökar lite, vänder o vrider lite men är i det stora hela fortfarande väldigt lugn. We’re waiting..

20.45 temp 37,1 Ganska lugnt fortfarande. Vi har myskväll med glögg, pepparkakor och bra film! Tittar på Så Som i Himmelen. Mmmm 

22.50 temp fortfarande låg… nu går vi och lägger oss. Hon är lite oroligare, piper och bäddar, somnar osv. Natten blir lång så det gäller vila när hon vilar… p.s. filmen var jättebra! (har inte sett den förut)

00.55 första valpen kommer! en hane med bakben o svans först, 380 g och traditionellt tecknad m jämn bläs. Arbetsnamnet blir Ettan – jo jag vet att vi har två nu… men det är ganska enkelt se skillnad. 

01.40 liten tikvalp – ser ut som Fame, 320 g. Eller som Skorpan. Kallas Lill-Fame.

02.05 valp 3 hane 380 g. Ganska lik Ettan men bläsen är konkav medna Ettans är konvex… Det här är Trean så länge.

02.25 valp 4 tik 280 g sicken liten, hon behövde knappt krysta. Hon är lik Toni, med prick på hjässan och hel jämn krage. Hon går under namnet Pricken (vid förväxling, se senare, förtydligas det med Riktiga Pricken).

03.40 valp 5 tik 330 g (lång väntan tyckte vi, trötta som vi var)  Jämn bläs, den enda med kragfläck. Redan svart näsa. Femman så länge.

03.55 valp 6 tik 320 g. Nu gick det undan! Mycket vitt vänster fram som går upp i kragen som är bruten höger sida. Inte lätt skilja dom åt. Alla har jämna bläsar, någorlunda jämna iaf. Hon har två prickar på huvudet. Kallas Dubbelpricken och förväxlas lätt med Pricken och Lill-Fleet (som kommer sen).

04.15 valp 7 hane 370 g. Lill-Fleet. No mor comments – den känner man igen om man inte ser honom rakt uppifrån, för då kan han vara Pricken… Mycket vitt!

04.34 nu är vi uppe i sju och än är det inte klart, 4 tikar o 3 hanar (en lill-Fleet)

04.45 valp 8 hane 280 g. Lite medtagen men repade sig snart efter lite massage. No Eight och redan linslus. Se morgondagens blogg.

Här var jag osäker på om hon valpat klart. Valparna har ganska låga vikter jämfört med Fames tidigare kullar där ingen legat under 360 g om jag nu minns rätt. Men alla är blanka, trinda, hungriga och ser välmående ut.

Ja nu är vi långt inne på 1 december och det blev decembervalpar som jag trodde. Hon lurade mig lite i början av veckan, när hon var lite dålig i magen efter märgbenet.