Gott Nytt År!

Hur har hundåret varit? här en liten summering från mig om mina egna hundar…
Agilitytävlandet har fått stå tillbaks en hel del beroende på mitt numera avslutade engagemang i agilitylandslaget och på att jag valt att satsa mer på vallningen.

Vem vet, kanske får jag och Knut användning för en sån här jacka nån gång…


Agility SM på Öland var fantastiskt bra arrangerat. Sia och jag tog oss till finalen. Foto: Ann Björkenius

Hundflocken har minskat till fyra.
Busy flyttade till Isabell Svensson på hösten och det har blivit jättebra. Hon charmar alla varthän hon kommer.

Kennel Seglinge
När det gäller uppfödningen har året varit både skador och suveräna prestationer på tävlingsbanorna. Prim blev godkänd vallhund, Skorpan tog nästan 1-pris i vallning, Toni uppflyttad till klass 3, Troll o Kate pinne i agility, Swiften i SM-final agility, Leo och Myy 1-pris i lydnad, Medde cert i agility. Ja det finns säkerligen fler höjdpunkter som borde nämnas men detta är vad som kom såhär på rak arm.
Tack kära valpköpare – ni är guld värda allihop!
anita_landslagsbild
Anita är både vän och valpköpare. Vi har skrattat, dansat och gråtit tillsammans under året. Många, mest roliga, minnen. Här med Seglinges Toni som i december är opererad efter att ha blivit påsprungen av en annan hund. Lilla sheltie-Vicki håller mattes träningshunger stillad så länge.

Det visade det sig att flera i Sia-Rob-kullen hade hd-fel och många tårar har runnit under året. Vi har också haft skadade hundar så många har fått kämpa med rehabilitering. Det är alltifrån Knuts sårskada, Prims operation, Peace bilolycka och svalda öronmärke 😮 , Atas tåfraktur, Trolls fästingsjuka mm, Tonis tacklingsskada och andra med småskavanker.
Jag håller verkligen tummarna för ett skadefritt 2009

Ettan
Vann Folksam Cup-finalen med laget! Kom fyra på SM med laget efter ett nollat och ett diskat lopp. Deltog individuellt i SM. Kvalat både individuellt och med laget till SM 09. Hon har för det mesta klarat idealtiderna.ettan_disken
Här försvann SM-silvret… Så här i efterhand kan man ju skratta åt det. Hon är ju för gullig Ettan… rymmer från slalom och seglar över oxern som vi skulle anstränga oss extra för att inte riva! 🙂 Foto: Mette Björne

Fame
Blev kastrerad den 31 mars. Hon tävlar numera enbart agility (med ett undantag i år).
Vi satte en nolla och blev 2.a i Folksam Cup-finalen med laget. Vi var till Örebro och kvalade med laget till nästa FC-final (som blev inställd). Laget kom 5.a i årets lag. Fame deltog på agility-SM på Öland både individuellt och med laget.
Hon började året med att flyga av gungan i Rättvik och landa i min famn, slutade året i Rättvik och Älvsjö med att svänga så snävt att hon svängde före hinder. Hon har mao blivit duktigare på att svänga, kanske ett resultat av kastrationen? Kvalat med laget till SM-09.
;”>http://www.youtube.com/v/SyvS7xxFI3U&hl=en
fame_kf
Fame och matte ordentliga ibland… Foto: Petra Strand

Sia
Började året med rehabträning och simning efter en muskelskada vänster bak.
Come-back i agility på påsktävlingen i Rättvik. Kom 2.a med laget i Folksam Cup-finalen. Har två agility och ett hoppcert efter säsongen. Flera certplatser men alltid någon ocertad före och ingen vinst. Svårare än väntat att ta de där championaten. SM-final individuellt i agility. Distriktsmästare agility och klubbmästare i vallning.
IK2 har gått bra och hon har 25 SM-poäng inför 2009 (27 p behövdes i år, 16 p räckte för resever).
Högsta poäng 88 i Gynge. Bästa placering 2.a i Sorunda (efter Sven o Roy). Bästa hämtpoäng 49 i Sorunda. Bästa fråndrivning 30 p (full pott!) i Gynge. Totalt 14 tävlingar varav två brutna. Snittpoäng 70. Snitt hämt 38.

Sia på Stora Skuggan, foto: Joski

Knut
Chockade oss med en gigantisk sårskada på alla hjärtans dag 14 februari. 80 stygn, 3 narkoser, 9 dygn på sjukhus och 19.000 kr slutade notan på. En pinne i skogen var orsaken. Han är helt återställd, endast ett litet ärr på höger sida syns numera.
Godkänd vallhund i april. A-höfter i maj. 1-pris IK1 i augusti. Inkvalad både till Unghundscupen och Fårfor Cup där placeringarna blev 15.e och 11.a. Debut i IK2 på hösten med 82 p som bäst i Gynge. Högsta poäng 87 i Eknäs. Bästa hämt 44 p i Eknäs. Totalt 19 tävlingar, ingen bruten. Snittpoäng 77. Snitthämt 37.
Agility är på träningsstadiet och han är brutalt framåt J

Knut är nog den mest kapabla hund jag tränat, oavsett gren. Lika bra som Pyret…  Foto: Ann Björkenius