Lammar skottar

Det blev en paus på nästan 3 veckor mellan lammningarna och jag misstänker starkt ”jungfrufödsel på de första två tackorna”. Igår kväll kom det två stora fina bagglamm, alldeles krulliga gulliga. Nu tror jag det kommer rulla på med lammningar i stort sett varje dag nån vecka framåt.

Skottar ja. Träningstackornas vinterbädd minskar så sakteliga. Snälla Karin var här igår och hjälpte mig en stund. Tar man några kärror om dan så borde det gå lindrigt. Snart har vi en större fålla inomhus att valla på, men skiten måste ut först.

Lite träning och kursande hinns med också. Fina unghundar med nya förare gör sina första övningar med får och det är så härligt att se unghundarnas iver och talang. Sen när polletter trillar ner och föraren får till några lyckade rörelser – ja då är det lön för mödan. Skoj!

Tipsar igen om Lenas blogg (Lena som har Zack) med ingående tips på grundträning – läs den! Tack Lena för att du delar med dig av detta!

5 svar på ”Lammar skottar”

  1. Tack själv Eva! Träning är ”min grej” när det gäller vallning, så det är bara roligt att systematisera tänket lite kring hur man gör. Men nu med Zack så har jag två riktigt bra hanar, så jag ska nog göra slag i saken och inte bara träna utan också tävla lite seriöst med dem.

    Vilken tur jag ramlade in på din blogg i början av januari. Vill minnas att jag satt och googlade för att jag letade efter en epostadress och att din blogg råkade vara en av träffarna. Och där var HAN!!! Jag bara såg det meddetsamma fast jag insåg vilken risk det var att importera en både oröntgad och ej ögonlyst hund som jag aldrig sett mer än på en video där han var ett halvår… Tack än en gång för all support så att jag vågade!

  2. Skulle gärna valla med grabbarna nu innan det går att träna agility. Längesen. Kan skotta också 🙂

    1. Malin du är välkommen. Idag kanske? Jag har kurs i lagga 11-13 men du klarar dig ju själv. Fåren är ”lediga” idag.

    1. Petra, du får samma svar som Malin 🙂 Det går att valla i skogshagen på södersidan mot grannarna på en mindre yta.

Kommentarer är stängda.