Galltorp dag 1

Ganska liten bana men ändå utslagsgivande. Hundarna tappade fåren i sikte i utgången vilket ställde till det för många. Fråndrivningen skördade också poäng där några fick det trögt och några snett och sen var det det där med grindar… Delningen var inte heller plättlätt där det oftast var en tacka som gärna gick iväg medan övriga tre inte ville dela sig.

Pälsfår med lite drag åt olika håll, lite svåra att få riktigt flyt på tyckte jag.  Men det var ju bara titta på vinnaren Jim så vet man att det går…

250 m hämt med något sned framdrivning, lååångt första ben och svårprickad cross. Avslut med delning 2/2 och tratt.

Jag åkte med Lena och Ann (tack för trevligt sällskap, extra roligt på hemvägen! !  🙂

Sia började av vårt lilla gäng. Hon gick kanonbra, lite vinglig framdrivning men resten är jag helnöjd med. Jag styrde henne så fåren klockrent gick förbi crossgrinden. Jag såg att de hamnade lite lågt men ville inte strula till det med en sen krok. Hur svårt kan det va?! I morgon då….! Delningen var helt omöjligt få en lucka, till slut fick jag be henne komma in och ”klyva” flocken och det gjorde hon jättebra. Tratten bra! Summa 79 p och en 4.e plats.

Peg debuterade IK2 och gjorde en finfin runda. Några felvisslingar (som hon löd) orsakade krokar men i det stora hela såg det riktigt bra ut. 61 p och plac  mitt i nånstans. Bra debut Ann!!

Lovis debuterade också IK2 och WOW säger jag bara! Vilken kanonrunda! 76 p och då var tiden ute i tratten (-10). Räckte till en 6.e placering och SM-points! Nice!! 🙂

Det var så himla roligt att vi nu hade lyckats bra alla tre!

Knut avslutade vårt gäng. Utgång med ett stödkommando för att ta sig till 12. Framdrivningen helt ok. Första benet fråndrivning helt rent, vände dom vid grinden, också bra. Sen blev han stående med dem. Jag blev lite handfallen och visste inte riktigt vad jag skulle göra. Jag matade på framåt, försökte flanka. De gick några meter men nu hade de fått vittring på utställningsfållan och kung Knut var inte så kaxig i det läget. Det kändes som vi höll på flera minuter utan att komma många meter och nu ville han inte släppa iväg dem på crossen. Blev som nån slags gummisnoddeffekt. Vänster, pang tillbaka, vänster, pang tillbaka. Ja så där höll vi på. Till slut tog hans tålamod slut och han nöp till en tacka. Så där var det tack-o-ajö idag. Han låg på 52 p där (med chans på 40 till) .
Känns lite ruttet att bita ut sig men jag är ändå glad att han fick loss dem. Det var väldigt långt bort och han är inte van att behöva trycka så mycket i det läget. Ja det finns mycket bortförklaringar 🙂 
Det känns i alla fall inte som det kommer bli ett problem framöver. Flera som kom fram efteråt och tyckte han var fin – sånt värmer!

Vann gjorde Mosse/Jim 91 p, tvåa Gunnel/Suck 81 p, trea Crille/Floss 80 p, fyra Eva/Sia 79 p, femma Lotta/Bet 79 p, sexa Lena/Lovis 76 p.

Fame har tävlat agility med Helena i Kista idag. Det hade börjat scary för Fame när någon smällde tre ballonger precis bredvid henne. Tog lång stund för henne att hämta sig från det. Loppet hade gått bra till slutet då hon av nån oförklarlig anledning blindbytt på Helena före slalomen och missat den. Måste få se det på film 🙂
Sen hade hon klivit över balansens uppfart, sånt j-a skitfel som händer ibland.

På’t igen i morgon! Nu väntar laxen 🙂