Galltorp dag 2

Satt i bilen 6.55 och anslöt med Lena i Storvreta 7.30, framme i Galltorp 9.00.

Banan spegelvänd idag och något kortare fråndrivning. Även idag blev det en del drag och svårt träffa ffa crossgrinden. Öppen fålla lbev svårare än man kunde ana och singling av ett lamm riktigt knepigt och utslagsgivande (2 tackor, 2 lamm i flockarna).

Jag hade Knut först idag och det blev ett stödkommando i utgången och sen gick drivningarna riktigt bra. Nån krok här o där blev det förstås. Fållan blev hopplöst svår men till slut fick vi in dem. Singlingen kämpade vi ett tag med och jag chansade i en för liten lucka som han inte grejade. Lite tur att vi inte blev diskade för han blev lite ruff där. Sen kom han in i en perfekt 2-2 lucka men det hjälpte ju inte. Sen gick tiden ut så det blev ingen delning. 68 p ändå, 7.e plats och han fick sina första SM-poäng.
Helt otroligt att vi redan kommit så här långt, han är ju bara nyss fyllda två år. Jag glömmer det ibland.

Lovis flock klapp i sken innan hon hann påverka dem. Full kareta men rätt väg. Blev en låång sväng runt stolpen. Resten gick riktigt bra men fåren ville bara springa. Inte förrän i fållan lugnade de ner sig. Här kostade det både käpp (!) och poäng innan fåren gick in. Men delningen! Klockren. Blygsamma 60 poäng men riktig otur med flocken. Det var den sista innan fårbytet och även igår var sista flocken smått hysterisk. Grattis till en fin hund Lena!

Sia tvekade jag om jag skulle starta eftersom hon var lite halt igårkväll. I morse märktes knappt nånting och jag bestämde mig för att avvakta. Ni kan ju ana vad tävlingsdjävulen sa.
Värmde upp henne mer än vanligt och hon kändes okej, man kan ju inte vara hur nojjig som helst eller?
Hon gick kanonbra och jag är på små moln. Fina drivningar, kanske lite väl passivt ibland av mig, med en del stopp och så förstås en och annan bortstyrning av mig. Riktigt mycket strul vid fållan men in till sist. Jättebra delning och jag är bara så nöjd med henne. 82 p och 2.a plats. Samma poäng som vinnaren Mosse m Roy.
1.a Mosse/Roy, 2.a Eva/Sia 3.a Gunnel/Lisa, 4.a Gunnel/Kvikk, 5.a Mosse/Davey, 6.a Mosse/Jim, 7.a Eva/Knut

Nu är Sia klar för SM både i vallning och agility! En milstolpe är nådd.

Tyvärr var hon halt efteråt så det är dubbla känslor. Jag är förstås glad över prestationen men … det är ju alltid lätt vara efterklok.

I morgon åker vi till Maria för en koll av bakbenet (vb).

Fame
Helena körde ett rent och fint lopp med Fame idag (agility) och det räckte till en 6.e plats och SM-nolla! Bra jobbat Helena! Tusen tack för hjälpen!
Nu saknas bara en endaste sketen nolla och förhoppningen är att lyckas ta den på tisdag!