Äntligen!

Bilden är från förra året men får symbolisera gårdagens vinst. Foto: Susanne Lindén

Igår kväll åkte jag till Västerås för att köra två agilitylopp med Knut. Vi håller långsamt på att gå över i ”vallningsmode” nu och har enbart tränat vallning senaste tiden. Men det är tydligen rätt uppladdning! Han gick jättebra. Glömde lyfta en baktass över ett av hindren men resten gick nästintill prickfritt.

Det var i agilityklassen vi fick en rivning, dessutom fick vi en näradisksituation där jag inte fick fart på benen. Snällt av honom att inte ta den tunneln!
Hoppklassen bjöd på en klurig sekvens mitt i banan och det vete tusan hur  den optimala handlingen skulle sett ut. Borde rita upp den så ni fick se och fundera! Det blev iaf bakombyte både före och efter ett hinder. Jag var inte helt nöjd men kunde inte komma på nåt bättre alternativ. Lite skakigt blev det men Knut läste vägen väldigt bra, så himla duktig! Vi gick i mål nolla och det kändes fantastiskt! Äntligen! Vinst och nu har vi bara en pinne kvar i varje klass.
Fast nu börjar jag vänja mig vid att vara i klass 2. Roliga banor och när man sätter en nolla så brukar det räcka långt.

Just de… kom på att jag skulle berätta att Kelli fick träna lite i Västerås igår. Kl 2-3 och 9-10 slalomingångar satt som en smeck. Fick för mig att träna på det där med tunnel extremt nära slalomens slut och vad tror ni den lilla pärlan gjorde?

Rätt såklart !  Fina fina Kelli!!!

När jag nu ändå är igång och skryter så ni kräks… häromdagen tränade jag delningar med Kelli. Inspirerad av Lena Karlssons delningstips  gick vi ut och delade upp stora tackflocken i tre flockar. Sen fick hon fråndriva iväg dem en efter en. Och tamej tusan fixade hon det galant. Look-back kan hon inte men med lite hjälp var det inga problem att flytta henne från flock till flock. Så jäkla coolt!

Dagen efter försökte vi samma sak igen men då blev det lite bakslag. Hon är ju inte dum den lilla damen och nu blev hon lite för förutseende och började släppa och titta på de andra flockarna, gick och väntade på att få byta. Så nu blir det nog till att jobba ordentligt på den flock vi håller på med. Hennes grundtanke om detta är ju att samla ihop alla fåren och hon blir lätt störd av att inte ha koll på allt. Men SKOJ är det!!!

11 svar på ”Äntligen!”

 1. Kan inte göra annat än att hålla med rubriken: ÄNTLIGEN!

  Den nollan har ni jobbat ihop till med råge! G R A T T I S!

  Inte förvånad över hur duktig den där lilla sötnosen är – jag har ju samma blod hemma hos mig 😉

  Voffs

 2. ja, där satt den!!! Äntligen! Ni är såå bra! Men det är rätt trevligt att få hänga med er på klass 2 tävlingarna ett tag till 😉

  1. Maria det är helt underbart att hänga med er på tävlingarna! Snabbt stabilt och jättejättebra helt enkelt :mrgreen:

 3. Precis så smarta är de Eva som du beskriver Kelli i delningsträningen! I annan hundträning så är ju belöningen artificiell och inlärd, men i vallningsträning är det vallningen i sig som är belöningen. Alltså lär de sig lätt att se mönster som leder fram till det kommando de vill ha för att få sitt kontrollbehov tillfredsställt.

  Men du kan hälsa Kelli att inte heller brorsan har haft mycket för att vara lika smart. Just nu får han bara dela, driva iväg ena flocken – och sedan är träningen slut! Lite snopen första gången, men har nästan köpt konceptet nu-;).

Kommentarer är stängda.