Fler Seglingehundar på Knivstatävlingen och valptips!

Var så uppe i mina egna hundar att jag glömde berätta att det var fler Seglingehundar som deltog på Knivstatävlingen i helgen som gick (IK2).

Eller rättare sagt en Seglinge och två från WindAnn
Maria och Peace var bara med på lördan, när hörbarheten var så usel och fåren tröga. Peace hittade fåren fint men sen var det hopplöst med hörbarheten så de fick bryta i fråndrivningen (väldigt många bröt). Det var första IK2-starten i år och snart väntar Fårfor Cup även för dem! Ska bli jätteskoj att vara på plats och se dem där!

Ann körde med Cissi båda dagarna. Cissi är ett barnbarn härifrån (Roger Nilssons Rob – Seglinges Winda) och det var debuten i IK2. Cissi gick kanonbra båda dagarna och på söndan var det väldigt nära riktigt höga poäng. Hämtade för 47 p (max 50) och landade på fina 70 p och då gick tiden ut i tratten plus missade de båda grindarna i fråndrivningen. Om inte om hade varit så kunde det alltså varit 10 p till för tratten och 5 p till för varje grind… dvs att de nosar på 90-gränsen. Gör man det så bra så kan man konkurrera i alla sammanhang… Det såg i alla fall riktigt kanonbra ut.
Bettan debuterade också IK2 med Cissis kullsyster Cima. De startade enbart på söndan. Cima ramlade in i utgången, sådär som debuterande IK2-hundar gör ibland, efter 150 meter. Där brukar ju fåren stå. Något som imponerade mycket på mig var att Cima tog Bettans styrning klockrent. Hon kunde stoppa henne, få henne göra look back och slå ut. Cima såg inte fåren från där hon var så Bettan fick guida henne med visslor så hon hittade dem. Självklart kostade den utgången för mycket men de kom ändå runt på anständiga poäng. Det såg jättefint ut och lovar gott för framtiden.

Det är otroligt roligt när avkommor som härstammar härifrån går så bra ute på banorna.

Jag får många förfrågningar på valpar från mina linjer men har ju tyvärr ingen tik själv som ska ha valpar. Fame och Sia är inte i avel längre och Kelli tänker jag vänta med ett tag. Måste först hitta en lämplig hane (förslag?) och framförallt lämplig tid. Förmodligen blir det nästa höst.

Men nu har Ann parat Cissi,  gör om kombinationen med Seemework Key som gett så fina valpar (Emmi, Exit, Emil, Eye, Einar). Är du intresserad kan du kontakta Ann.

4 svar på ”Fler Seglingehundar på Knivstatävlingen och valptips!”

  1. gå på magkänsla, våga ta någon som inte massproducerat, och ta gärna någon äldre gentleman där man hunnit se resultat på avkommorna. Det var mitt lilla tips 😉

Kommentarer är stängda.