Ettanblogg Knutträning o en jäkla massa regler

Dramatiken med Ettans tandsanering – ja den får ni läsa om i Ettanbettans lilla blogg…läskig men sann.

Här hemma har det varit en herrans massa regelmail de senaste dagarna. Sista finishen vid agilityreglerna har gjorts och det har varit finputs långt in på nattkröken. Nu ska manuset passera det sista nålsögat på SKK och förhoppningsvis snart finnas ute hos medlemmarna.

Knutträning

Ja jag håller ju på och försöker få till hans utgångar och idag har jag varit på privatlektion hos Peter Nilsson i Skinnskatteberg. Anna frågade om jag ville hänga med eftersom hon skulle dit med lilla Kitty och på den vägen blev det.

Peter hade helt klart bra idéer om hur jag ska göra och vi nådde en del framgång på direkten. Nu ska jag fortsätta med de tipsen under vintern. Sen är det meningen att Knutte ska komma utsom en vinnare  till våren 😉 Haha jovisst han har ju redan vunnit men det är så irriterande att tappa fem poäng på varenda tävling bara för att utgången inte är hundra. Skulle vi få ordning på den så är han grymt bra nu. Visst tävling är inte allt men det är onekligen en härlig utmaning att se hur långt man kan nå…

Det var roligt också att se hur Peter på några minuter fick ner Kitty på jorden. Hur han växlade mellan dominant tillsägelse och mjuk vänlig hantering. Hur man kan vara lagom sträng. Hur han ”kom in i huvudet på” Kitty och hur hon började valla med jättefina rörelser. Hon kommer bli en så rolig hund för Anna att valla med!
Även Flaxa fick prova på en stund och Anna överdriver starkt om hur förfärligt besvärlig hon är att valla med. Hon ser jättefin ut och jag är helt säker på att de skulle gå långt om Anna väljer att satsa på vallningen! Så det så.

Kan den här vintern gå väldigt snabbt nu – jag längtar redan till våren!!!