Kurs för Lena Karlsson

Det var ruggigt kallt ute så jag provade att tända upp en eldkorg för att värma händerna lite. Funkade väl sådär, hade nog varit bättre med den vanliga grillen... Men lite mysigt var det ju.

Under två dagar har vi haft huset fullt av trevliga vallningsmänniskor!

Lena Karlsson (kennel Ty Nant) har varit här och drillat vetgiriga vallhundsförare. Det har varit väldigt trevligt och givande. Själv har jag mestadels skött markservicen, ni vet ta fram får, hålla får, fixa mat. Men det blev en hel del tid över till att sitta och suga i sig kunskaper. Jag har inte varit åhörare så många gånger, brukar oftast gå själv med hund, men det var en positiv erfarenhet. Man kan koncentrera sig bättre på att lyssna och inte fundera så mycket på det där med att värma hunden och sin egen tajming.


Lena med sin pedagogiska lilla magnettavla.

Tänk att man alltid lär sig nya saker när man går på kurs, det finns verkligen oändligt många vägar att nå målen. De här dagarna har jag tagit åt mig fiffiga tips både när det gäller själva träningen men även hur man kan förklara saker. Jag tänker inte gå in på detaljer för det har jag inte riktigt tid att förklara. Men tex ett lite annorlunda sätt att träna in att gå ur balans och hur man förklarar balans.

Tack alla för ett par intensiva och trevliga dagar!

2 svar på ”Kurs för Lena Karlsson”

Kommentarer är stängda.