8-åringarna

Idag är det åtta år sen Fame fick sin andra kull valpar. Åtta livliga små krabater blev det. Hur har det gått då?

Fame och fem av valparna, Troll, Flugan, Skorpan, Sia och Swift. saknas gör Guinness, Bravo och Toni.

Toni

Fina Tonen!

Toni är godkänd vallhund, tävlar i elitlydnad och agilityklass 3 samt har hon debuterat i HTM (heelwork to music). Toni blev skadad för sisådär fem år sen i samband med att en annan hund sprang på henne. Det resulterade så småningom i en stor operation av ett brustet ligament i bogen och en väldigt lång rehab med svag prognos. Anita gav sig sjutton på att det skulle gå och ta mej tusan fixade de det! Sen dess har Toni varit skör och Anita har tvingats ransonera hennes tävlande en hel del.
Toni är den mest godhjärtade hund man kan tänka sig.

Swift

Malin och Swift firas av klubbkompisarna vid hemkomsten från VM i Tyskland. Foto: Maria Lindblom, UNT.

Malin Elfström har gjort Swift till kullens och Sveriges stora agilitystjärna. Swift är champion både i Sverige och Finland, blev världsmästare med svenska laget förra året i Tyskland. Han har varit årets agilityhund flera gånger och vunnit många många lopp.
Dessutom är han godkänd vallhund och har 1-pris i lydnadsklass 1.

Flugan (Chick i stamtavlan)

Flugan på uppvisning i Skåne. Foto: Håkan på Cristinehof

Flugan bor hos Anna Ronquist i Täby och där ser hon i första hand till att familjen motioneras. Flugan är ”mycket hund” och Anna kör mycket drag med sina hundar, vilket verkar passa Flugan perfekt. Både skridskor och skidor brukar det bli på vintrarna. På sommaren är det löpning med husse som gäller och då blir det inte några fjuttiga kilometer, oftast är det flera mil som gäller. Flugan är godkänd vallhund och har tävlat lite agility. Hon har en uppflyttningspinne i klass 1. Tävlingskarriären har fått stå åt sidan eftersom det blev omöjligt att hinna med både småbarn, jobb och den träning som krävs för att tävla.

Bravo

Bravo fick tyvärr lämna jordelivet den här hösten. Han drabbades av spondylos för drygt ett år sedan och tyvärr gick det inte att medicinera bort smärtorna längre.

Seglinges Bravo

Fina Bravo bodde hos Anna-Karin Sundqvist. Han blev godkänd vallhund och tränades lite i lydnad och agility. När familjen satsade på mjölkgård för några år sedan lades tävlingsplanerna på hyllan för gott. Bravo jobbade lite hemma med familjens får och var framförallt barnens favoritvovve.

Troll (Khamsin i stamtavlan)

Det här fina kollaget av Troll hittade jag på Vallreg.

 

Troll bor hos Hedvig Boreson i Linköping. Troll är en stor och mysig kille, störst i kullen. Han är godkänd vallhund och har tävlat flera IK1. Han tävlar numera i agilityklass 3 och så har han 1-pris i lydnadsklass elit. Troll har varit drabbad av anaplasma (eller var det Borrelia?) och har dragits med mystiska hältor ibland. För dagen verkar han enligt Hedvigs blogg må prima och det ser lovande ut inför nästa år.

Skorpan (Nice i stamtavlan)

Skorpan

Skorpan kom snabbt som sjutton ut till världen. Hon drogs liksom med i kölvattnet på Bravo och det kom två valpar nästan samtidigt. Och snabb kan man väl säga är ledordet för Skorpan. Lena Brundin heter matte och har tillsammans med Skorpan avverkat godkänd vallhund och några IK-1 samt lydnad upp till klass 3 och några agilitytävlingar har det blivit.
Numera är tävlingskarriären nedlagd och Skorpan hjälper till då och då med lite fårjobb hemma i Storvreta.

Sia

Seglinges Sia

Ja Siapia blev ju kvar här hemma och är mamma till Knut och hans syskon. Sia börjar bli ganska meriterad och har deltagit på får-SM, vunnit IK2 och så har hon två agilitycert. Agiltykarriären ligger på hyllan just nu (man kan ju inte göra allt).

Guinness (Japp i stamtavlan)

Guinness. Foto lånat från Jeanette Setterbergs hemsida.

Guinness bor hos Jeanette Setterberg i Norrtälje. Han fick en olycklig start efersom han måste opereras för ocd i båda bogarna. Det blev således väldigt mycket bur och rehab första året. Men Jeanette kämpade på och det lyckades bra. Som vallhund har Guinness varit svårtränad men Jeanette har verkligen varit envis, det SKA gå! Till slut fixade de den åtråvärda titeln och numera är Guinness godkänd vallhund. Hemma fungerar han numera fint i arbete numera och används bland annat för att skilja av och flytta högdräktiga tackor fram och tillbaks till betet.

Han är en goding, enligt Jeanette.

Grattis alla åttaåringar!

 

3 svar på ”8-åringarna”

  1. GRATTIS alla mina syskon! Jag käkar Frolic och trivs med livet här hos gammelmatte och -husse i Årsunda. Lite bortskämd blir jag, men det är jag värd tycker jag själv i alla fall. Ha en bra dag!!!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.