Maglarp dag 2

Vilket härligt avslut på tävlingssäsongen!

Med storm och orkanvarning hängande över oss körde vi dag 2 i Maglarp i morse. Efter gårdagen var mina förhoppningar ganska små men förhoppningsvis hade vi lärt oss något från fiaskot igår. Idag stod fåren lite högre upp på kullen så man såg dem någorlunda (igår såg man bara huvudet på utställaren). Sia gick ut fint och hade uppenbarligen lärt sig sin läxa från igår. Hon slog över en smula men gjorde ett fint upptag. Sen försvann både får och Sia och det var bara blunda och hoppas att fåren skulle dyka upp på rätt ställe. Efter att ha sett rundan innan oss så förväntade jag mig snabba får och Sia brukar ju inte vara den som kör sakta. Jag började titta mig lite bredare omkring eftersom det tog en stund innan fåren kom. Vem vet, kanske hade de stuckit mot hanteringen eller skulle de dyka upp på nåt annat konstigt ställe… Döm om min förvåning när tackorna dök upp trippande lugnt och fint på exakt rätt ställe och Sia smög lugnt och fint efter. Sen gick hela rundan som på räls. Vi fick hela 93 poäng och av de tappade poängen var de flesta mina, Sia tog iaf vartenda kommando och det här var den bästa runda hon gjort i år och kanske i karriären? Vilken förändring från igår då hon var flängig, het och jag var redo att pensionera henne. Idag klådde hon stora delar av sverigeeliten. Såna svängningar kan är lätt att stå ut med, underbar känsla helt enkelt!

Men inte nog med det. Knut gjorde också en kanonrunda och allra gladast är jag för att han gjorde en jättefin utgång! Det som vi tränat på de senaste veckorna verkar ha givit resultat. Nu började han ganska tajt men slog ut fint när han fick kontakt med djuren och sen tog han fart upp för kullen ända till balans. Nåja han stannade en smula kort (-1 p) men djupet var fint och farten dit mycket bra. Och domaren var uppenbarligen rätt nöjd. Sen gällde det hålla tungan rätt i mun och styra, för djuren var grymt snabba. Det gick sådär. Jag tror vi hade två ryor med i flocken och som satte fart på det hela. Jag missade en grind med två djur och så blev det en stor krok runt stolpen plus lite annat vingel. Vi fick ihop 86,5p och en femteplats.

Tjohooo vilken dag!!!

Nu ska jag försöka få ordning på min nya telefon…

13 svar på ”Maglarp dag 2”

  1. GRATTIS!! F…. va´bra ni är! Åka till skåneland och slå hela södra eliten! Bra jpbbat och härligt att få sluta säsongen med flaggan i topp!

Kommentarer är stängda.