Hassel 4,5 månad vs Kelli

Jag gillar min blogg just nu, så himla kul kunna gå tillbaka och titta på hur man gjorde med förra hunden. Här har jag skrivit lite om Kelli när hon var 4,5 månad och det är jättemycket som påminner om Hassel

När det gäller fåren så har vi mängder med snö så vallning är inte att tänka på och några långa promenader i beteshagar… ja det funkar liksom inte med en vintervalp. Men det finns likheter som sagt.

Hassel busar med Kjapp

När jag går ner till tackorna för att kolla vatten och hösilage så brukar hundarna få vänta utanför. Hassel bunden och de andra lösa. Han har varit rätt missnöjd när jag tagit Sia med mig ut i hagen för att hålla bort fåren medan jag sprättar upp balen. Sista dagarna har Hassel känts mer pålitlig så jag har vågat ha honom lös i lite svårare sammanhang. I dag när jag gick ut i hagen så stannade han snällt utanför. Men så kom tackorna emot mig och jag ropade in Sia. Det blev för svårt för valpen förstås så han hängde på. Nu är det ju lite finurligt i hagen med smala smala stigar och väldigt höga kanter. Ingen ger sig frivilligt ut i djupsnön bredvid spåret. Alltså lät jag honom följa med. Och han skötte sig exemplariskt, smög fint medan Sia höll sig lite passiv bakom. När jag stannade vid den nya balen tryckte han dem lite till och sen nöjde han sig med att stå och hålla dem där. Så himla gulligt. Tyvärr glömde jag telefonen så har ingen bild eller film på det. Men tittar ni på inlägget när Kelli var i samma ålder så påminner de grymt mycket om varandra http://www.seglinge.se/?p=1601
Annars tycker jag faktiskt inte att de är särskilt lika. Hassel är coolare i kroppen, mer som Knut tycker jag och det är ju inget minus. Det var ju bland annat därför jag använde Loki (halvbror med Knut), för att jag ville  ha in hans coolhet. Känns grymt spännande detta!

Hassel väger idag 10,6 kg och är ca 43 cm hög – vid samma ålder vägde Kelli 11 kg och var ca 43 cm hög. Hon är idag ca 50 cm och väger 15,5 kg.
Knut är 53 cm och väger 19,5 – förhoppningsvis landar Hassel nånstans däremellan.

Vad ligger syksonen på för vikt och höjd idag?

Ett svar på ”Hassel 4,5 månad vs Kelli”

  1. Nu är Kjapp vägd och mätt! Vikten landar på 10 kg blankt (med köksvåg…) och höjden mellan 44 och 45 cm.

Kommentarer är stängda.