Hassel gör läxan…

Vi har i läxa till nästa gång på kursen att kunna lämna hunden i sitt stanna kvar. Jag har övat detta enbart med godis eller mat som belöning och utan att visa eller prata med honom. Bara väntat tills han satt sig. Övat stadga genom att droppa godisar som störning. Sånt har han inga problem med. Han vill jättegärna ha godiset men har inga problem att behärska sig och sitta kvar. Visst har han tjuvat nån gång men då ställer jag bara en fot på godiset och väntar tills han satt sig igen. Jag belönar jättemycket från handen, speciellt när jag utmanar med störningar. På okej får han sticka och ta godiset eller få belöning på annat sätt. Sen har vi utökat avståndet. Han är verkligen jätteduktig på självkontrollen.
Ikväll tog jag och busade upp honom med en leksak och hjälpte honom med handen för att få honom i position eftersom jag skulle filma. Det jag ser på filmen är att han är inte jättesnabb att erbjuda sitt inför leksaken, det går mycket snabbare med godis och jag föredrar att träna i det läget med honom. Men det är kul se att han klarar att hantera lite stress också. Voila!

5 svar på ”Hassel gör läxan…”

  1. tack, kan ju iofs förstå om du int vill att så många ska se när du springer omkring med mössa inne och tokar dig 😉

    1. haha det bjuder jag gärna på 🙂 Såg du att det är en ATG-mössa, som man kan forma i tusen varianter …

Kommentarer är stängda.