Knut och ichiasnerven

Idag har jag varit på Redog i Västerås och Stefan Rosén har undersökt Knut. Stefan satte en diagnos imponerande snabbt och den låter helt klart trovärdig. Jag fick fint förtroende för Stefan.
Knut har snedbelastat vänster bak länge och rör sig stelt, mer efter ansträngning. Ja jag minns att han var stel där redan 2010 efter vallningsveckan i Andrarum så antagligen härstammar det så långt bak i tiden (just hur länge diskuterade vi inte).
Knut har på grund av avlastningen tappat massor av muskler i vb och är väldigt ojämnt musklad (det skiljer 3,5 cm mellan bakbenen över lårmuskeln och det är mycket). Den muskelskillnaden var nog ännu större i höstas när Kjerstin mätte så en smula har han hämtat upp.

Nåja.. till diagnosen, förmodligen har urholkningen av muskler gjort att ichiasnerven har mindre att omge sig med och i vissa lägen skaver den helt enkelt mot ben och då gör det väldigt ont.

Medicinen är att bygga muskler. Vattentrask, blåläppad musselmedicin, viktmanchetter, gå i högt gräs/blåbärsris, lätt snö osv. Det är liksom enda chansen, bygg upp muskler som kan bädda in ichias och hålla den i styr, så kommer hältan försvinna. Hoppas vi!!!

Och SUPERDUPERSNÄLLA Maria Knutas tog hand om Knut direkt, han får bo hos henne ett tag och så sköter hon rehabbandet eftersom hon jobbar på Redog. Vilken otroligt perfekt lösning! Tack snälla snälla du!

Nu är jag riktigt förhoppningsfull om comeback!

8 svar på ”Knut och ichiasnerven”

 1. Själv tror jag definitivt på den blåläppade musselmedicinen 🙂 :-)!vad i hela friden det nu är!
  Håller tummarna att Maria fixar till honom nu då!
  Undrar bara ändå lite… Varför ?

  1. Den där blåläppade musslan har tydligen god effekt på musklerna… jaja det är ju bara att prova.
   Varför? så slipper jag åka till Västerås varje vecka och vattentraska. Dessutom får han lite extra behandling av Maria.
   Jag fick ett litet bakslag i måndags och det är såklart pinsamt att jag inte upptäckt det där med muskelfattigdomen själv.
   När Sia gick vattentrask så byggde hon snabbt upp sig och det har ju faktiskt hållit sen dess. Vattentrask är ett ruggigt bra verktyg för muskeluppbyggnad. Vill ju göra allt jag kan nu för att få igång honom igen.

Kommentarer är stängda.