Sista landslagsuttagningen inför 2014

Jag går på små moln och sitter här med ett småleende på läpparna.

Sia har gått så fantastiskt bra båda dagarna på landslagsuttagningen.

Tävlingen gick i Lekeberga på original-Fårfor-Cup-fältet så förstår ni som varit med ett tag hur det såg ut. Kuperat och lite klurigt. Vackert, jättebra djur och väldigt välordnat. Kanon helt enkelt!
I fredags användes äldre tackor som svarade fint på hundarna utan att bjuda på ett steg gratis. Lite trögt och svårstyrt hela vägen och svåra att få isär i delningarna.
Sia och jag körde ganska bra ute på banan medan delningarna blev rätt dåliga. Efter att ha analyserat vad som hände inser jag att jag gick i stressfällan igen. För vilken gång i ordningen vet jag inte men det är så lätt att dras med av stressen att få isär fåren. När sen luckan börjar visa sig får jag för bråttom att ta in Sia. Hon är jättekänslig för min sinnesstämning och är jag för ivrig kommer hon in för brutalt snabbt. Hur som helst så fick vi ändå ihop 87,5 p och hamnade på en 15.e plats, drygt 10p efter vinnaren Eva o Flash (båda dagarna slogs ihop för landslagspoängen).
Till nästa dag hade jag bestämt mig för att ta in henne lugnt i delningarna hur stressigt det än var (något jag alltlså alltid borde göra…). Ni vet den där om ankan, simma lugnt på ytan och paddla som f-n under…
Det var en taktik som lönade sig.
Andra dagen användes ungtackor som var väldigt känsliga. De kunde gå lugnt men de kunder lika gärna dra iväg som sjutton. De kunde spreta på varsitt håll och det var rätt dragigt hela vägen. Det där med drag gillar ju Sia och det styr hon i stort sett upp själv. Så ute på banan gick det kanonbra, lite vingel före hämtgrinden och lite på krossen. Delningarna gick kanon liksom fållan. Jag var helnöjd när jag gick av och även domaren var nöjd. Vi fick 95 p och det räckte till dagsvinst! Hurra!!!

Även Kelli var ju med och hon är inte tillräckligt öppen för att gå ur draget och då blir det svårt styra upp linjer. Hon ligger även på lite för mycket och jag vägrar släppa igenom det. Därmed blir hennes rundor fortfarande lite av träning. Delningarna gjorde hon jättefint medan vi hade problem med fållan. Överhuvudtaget ska jag träna en hel del fålla i vinter med hundarna. Känner att jag försummat det en hel del.

Summa sumarum så fick Sia ytterligare 8 landslagspoäng eftersom hon kom trea sammanlagt de båda dagarna. Hon är därmed uttagen till Team Sweden på World Trial i Skottland samt till Continental (EM) i Danmark nästa år. Det är bara SÅ OTROLIGT ROLIGT!!!!

Tack alla tränings- och tävlingsvänner, hundvakter, närstående och andra vänner för att ni finns där och peppar, tröstar, backar upp mig hela tiden. Love you!!

6 svar på ”Sista landslagsuttagningen inför 2014”

  1. MEGAGRATTIS från oss i Årsunda med Prim i spetsen. Morsan är bäst, tycker han. Så har ju Sia en superduktig matte också.

Kommentarer är stängda.