Busy Bus

Goaste roliga gulliga lilla Busy finns inte längre.
Hon halkade i en trappa och skadade sitt bakknä fullständigt. Inget fanns att göra och idag fick hon somna in.

Jag är så tacksam att Isabell kunde ta hand om och ge Busy ett så gott och kärleksfullt hem, bättre kunde hon inte ha haft det. Jag sörjer med Isabell och hennes familj idag.

R.I.P. Busy Bus

Hmm…

Det var en gång en vallhundstomte…

Hittade bilden i vår photobucketgömma 🙂

Ben

Kväll

NU behöver jag skriva av mig lite… Jag är besviken, arg, ledsen, förbryllad, uppgiven.
Varför? Jo det är den lilla hunden Busy… hon gör mig galen. Vi var och tävlade i Lagga ivkäll, på vår inofficiella jultävling. I första loppet sprang hon lite halvhjärtat 5-6 hinder, jag fick heja på henne för att få henne springa och sen försvann hon spårlöst in i böjda tunneln. Jag stod där och väntade, tittade runt mina fötter för ibland är hon där när jag letar efter henne. Ja, man vet ju aldrig, kanske hon smitit ut bakom min rygg.. Men, så kommer hon sakta ut ur tunneln… i BAJSPOSITION  Så fort hon var färdig så rusade hon av banan, kändes som hon trodde jag skulle spöa henne. Vad gör man för fel???? Precis där och då var mina känslor precis vad jag skrev ovan: besviken, arg, ledsen, förbryllad, uppgiven. Besviken för att hon gjorde det igen! Det är fjärde gången hon skiter på tävlingsbanan. Jag har aldrig varit med om maken. Ja, jag har rastat henne. I Skutskär gick jag en hel timme med henne före loppet. Hon gjorde ett kanonrace för att plötsligt sätta sig och skita mitt på banan.
Arg för att hon faktiskt är över 2 år och borde veta att man skiter ute – är det för mycke begärt?
Ledsen för att hon blir rädd och springer av banan trots att jag ALDRIG skällt på henne för att hon skiter på fel ställe. Men hon känner väl min antagligen illa dolda besvikelse antar jag, och reagerar på den.
Förbryllad för jag vet inte hur jag ska hantera detta. Jag har haft långsamma hundar, rädda hundar, hundar som river, som hoppar kontaktfält, som krånglar i slalom, som inte ligger på bordet,som är ostyrbara men detta!!! Man skulle kunna kalla det en utmaning och jag brukar gilla såna. Men detta vete f-n om jag fixar. Uppgiven, just det.
Andra loppet kändes lite mer förhoppningsfullt men efter ett par hinder så ville hon inte vara med längre. Började skritta (inte skita). Jag gav upp och skickade henne mot upploppet och då tog hon glatt de tre hindrena. Nöjd med att komma därifrån.
Så kommer vi hem och går ner och fodrar fåren. Då hoppar hon jämfota, en meter rakt upp utanför stalldörrn tills jag kommer och öppnar. Kastar sig handlöst in i mörkret för att jaga möss därinne, helt underbart galen. Sjuk är hon inte iaf. Alltid en tröst.

Jag var tvungen ta fram hennes tävlingsbok när jag kom hem. Nypa mig i armen och titta i den – där står faktiskt FYRA vinster och en andraplacering. Så hon kan ju den lilla skiten – ja, det är ju liksom därför man håller på. För att hon kan springa fortare än någon av mina pappisar nånsin har gjort. Men fy för att aldrig veta var man har henne – det är verkligen skitjobbigt. Nu får ni peppra mig med idéer för en sån här kväll har man lust att bara dra ner rullgardin och sluta tävla. Var ligger utmaningen i detta??? Det kanske är rolig läsning men jag lovar det ärINTE roligt. 

Nu ska jag ta lite glögg och sätta mig o njuta av Sias valpar. Försöka lista ut vem som ska bli min Git.

Förmiddag

Valparna börjar få ben  Jo ögon också förstås. Alla har inte öppnat ögonen än men det är så himla sött när dom plötsligt kikar fram. Jo jag vet att dom inte ser nåt direkt, men ändå – det känns lite som Hello World, here I am… 
Roligt är det att dom börjar försöka stå och gå. Oj vad vingligt det är. Många roliga kullerbyttor blir det och man sitter o småler åt dom.

Femman försöker stå


 

Årets Agilityphalene och VM-supportrar

Busy är numera omregistrerad från papillon till phalene. Jo, så kan man göra om öronen inte pekar dit dom ska… 
Som synes av denna bild vill ävenNinjo sälla sig till phalenerna– men för honom är det kört. Han är för gammal för en sån omregistrering. 

Hm nåja ska komma till det jag tänkte berätta… som nybliven phaleneägare anmälde jag mig som medlem avPhalenesällskapet Tänkte det kunde vara kul se vad dom hittar på. Fick en drös med tidningar och såg på hemsidan att även dom (liksom Papillonringen) har en lista över Årets Agilityhund. Yes! girig som man är så tänkte jag Busy skulle armbåga sig in på den listan. 
Men TJI fick vi! För att få vara med måste man skicka in sina resultat var tredje månad precis. I vårt fall var deadline 30 september. 
Så Busy får nöja sig med att vara Moralisk Vinnare (jo jag tror hennes fyra vinster och en tvåa kommer räcka till vinst) av Årets Agility-Phalene, åtminstone i klass 1.  Jaja vad är väl en rosett till…. 

Igår försökte jag lägga in bilder via MSN-sidan men se det gick inte alls. Nu har jag flyttat dom så ni som vill se VM-supportrar ni får titta i gårdagens blogg.

Här är en bild från VM-campingen i Basel. Den var på den gamla travbanan villket förstås föll i mitt intresse så kameran åkte fram. Här ser ni banan, campingen, agilitybana!, ridbana i mitten, lite läktare i förgrunden samt nån form av gamla skruttiga gäststallar. Mycket på en o samma bild!

Vinnar-Busy

BUSY VANN TRE LOPP

Årets sista tävlingshelg utomhus i agility är avklarad! Den blev väldigt lyckad för min del.

Men det började inte så jättebra …
Igår morse började det med agility 1 för Busy. Det var väldigt mycket dagg och dom hade en platt tunnel med maxlängd på släpet och dessutom ett sånt tungt galonsläp. Jag bestämde mig för att köra långsiktigt. Dvs. jag skulle handla förbi platten och diska mig. Förmodligen körde jag lite vårdslöst för när vi kom till den situationen i banan så var vi redan diskade två ggr  eftersom hon seglat iväg och tagit fel hinder – så det kändes inte alls konstigt att strunta i platten.
Men sen så var det slutdiskat för Busy!  Hon vann hoppklassen med över 6 sekunder! Idag vann hon båda loppen! Hon har gått högerslalom och tagit platten alla loppen. I morse var det samma platt som igår, men nästan ingen dagg så vi tog den!!! JIPPI! 
Summa sumarum TRE vinster och uppflyttning till hopp 2!!

Fame har gått jättebra men ”bara” fått en fjärdeplats i lördagens hopp3 som bäst. Igår körde jag årets sämsta lopp med henne. Hade bestämt mig innan för att verkligen vara noga med kontaktfälten 2 på 2 av och beröm innan vi skulle vidare. Så började hon med att göra en dålig balans, jag tvekade men valde att berömma (för fel beteende), tappade fokus totalt och bara vimsade runt halva banan innan jag klev av. Varför kan man inte göra som man tänkt? 
Idag gick agilityklassen bättre även om balansens kontaktfält inte var riktigt som jag vill. Hon överraskade med att gå ur slalom, annars var loppet helt ok. I hopploppet tjuvstartade hon!  Den grövsta tjuvstarten i Fames karriär kan jag säga. Det blev ”shit” panikhandling fel väg och disk. Men, sen fullföljde vi jättebra.

Ninjo har också gått bra. Två andraplatser i tvåan, men med rivningar. Ingen konkurrens alls. Otroligt att komma 2.a på fem fel i två lopp samma helg!!! Hursomhelst så har han gjort slalom riktigt bra den här helgen. Jag har hjälpt honom lite med ingångarna så har han fixat resten själv.

SKORPAN har tagit 1-pris i lydnadsklass 2 idag. Inga jättehöga poäng men 1-pris är 1-pris!!! GRATTIS LENA!!!

TROLL har varit med på vallnings-KM och gått runt med 63 poäng och det utan fålla!!!  BRA JOBBAT!!!

FLEET som är pappa till Fame’s andra kull (Sia & co) hade en riktig kanonhelg! Hans dotter Fårhagens Fame med Petra Hedberg vann UNGHUNDSCUPEN! Tvåa kom en annan Fleet-avkomma, nämligen Vallhunden Miq med Petra Thegström!! Och idag vann Fleet själv SVERIGECUPEN!
Grattis Petra, Petra och Mosse!!!