Dagens Femme

En kortis i morse på tackorna, pysch runt och lämna. Bara passera utan att det är nån big deal. Peace-of-cake.

Sen körde jag ett längre pass i 25.an och idag provade jag hålla en liten pinne i handen. Veronica har sagt ingen piska eftersom hon blivit skrämd tidigare. Jag känner mig ju naken utan något i handen så idag fick jag med mig en pinne på 0,5 m, krokig äkta skogspinne. Vill få henne erbjuda flanken utan att pressa så hårt med rösten och det där med ”gå bort” funkar ju liksom inte i längden.
När jag höjde armen för att be om flanken så studsade hon fem meter bakåt, höjd svans och det var bara voff som saknades. Pinnen. Ignorerade henne och bad om framåt i stället. Sen höll vi på och tragglade en stund, hunden kan ju inte vara livrädd för en liten j-a pinne så jag tänkte inte ge mig. Höjde handen försiktigt och fångade ”ögon åt sidan” med ett väldigt mjukt bra. Pysch. Stopp. Upp med handen/pinnen försiktigt, fångade ”ögon åt sidan” med beröm o ligg kvar. Om och om igen. Helt lugnt och hon började förstå 1/ att jag inte skulle ge mig på henne med pinnen, 2/ att jag bad om en flank. Sen gick vi och balanserade lite och om jag höjde pinnen för att be om stopp/lugnare så kom studsen tillbaks lite men nu var hon snabbare på’t igen. Gick o gick o gick helt lugnt och hon börjar landa i uppgiften.

– Nä man måste inte ha pinne i handen, men det är jäkligt bra o ha när man så småningom ska göra fålla och dela. Plus kan det, rätt hanterat, vara ett mycket bra hjälpmedel för att bli tydlig. Nu måste hon bara bli trygg med att jag har den. Sen så! 🙂

Vem gick på elen?
Lisa frågade i morse om det var Femme som fått en stöt… igår em. Hon hade sett en bordercollie springa tvärs över gårdsplanen – TJUTANDE för allt den var värd. Jag funderade en bra stund men kunde inte komma på hur det skulle ha gått till. För det första har hon inte varit ute ensam, för det andra har vi inget elstaket igång här runt gårdsplanen…
Sen ramlade polletten ner… Igår när vi gick på promenad så tog jag vägen genom fårhagarna och då passerar man till vänster om stallet. Femme rusade (som vanligt) i förväg och såklart bort mot 25.an (fel håll). När hon upptäckte misstaget så var jag ungefär mittemellan men det enda som hon såg var att mina hundar rusade (också i förväg) runt stallknuten. Det var då som hon desperat skrikande skenade över gårdsplanen 🙄
”VÄNTA PÅ MIG!!! VÄNTA PÅ MIG!!!”
Rolig liten hund. :mrgreen: