Jättefina lamm- och fårskinn till salu!

Detta är skinn från förra årets lamm och tackor här på gården. Det är mycket gotlands- och värmlandsfår inblandat med dorper och andra köttraskorsningar. Därav mångfalden i utseende.

Mattskinnen är så naturliga som möjligt med oklippt ull och oslipad baksida. Fantastiskt fluffiga och härliga! De är inte tvättbara.
Ett mattberett skinn är mycket vackert som dekoration på golvet men inte speciellt lämpligt att sitta på. Anledningen är att den långa ullen lätt filtar ihop sig efter en tids ”nötande”. Något som blivit mycket populärt på senare tid är att använda sina mattberedda skinn till att tillverka halsdukar, även kallade boor.

De färgade skinnen är plädberedda till 35 mm längd och slipad baksida. De är tvättbara men färgen kommer antagligen blekas så rekommenderas ej. De har oputsade ullkanter där det kan finnas en del färgstänk. Dessa går utmärkt att klippa bort, men det beror ju på vad skinnet ska användas till. Ska man sy av det så kan alla kanter behövas. Det kan tex bli en härlig sovpåse, ett unikt skinn i pulkan, en häftig och supervarm mössa eller bara en vacker inredningsdekoration.

Plädskinnen är tvättbara på ullprogram 30gr. De har klippt ullsida till 35 mm längd och slipad baksida. Baksidan syns på skinn nr 16 hur det ser ut. Det är dessa som brukar kallas ”babyskinn” och är även de som lämpar sig bäst att ha i soffan eller favoritfåtöljen.

Mått och pris ink moms står vid varje bild.

Skinnen kan skickas med Postnord. Frakten för ett skinn inom Sverige kostar 99kr för de mindre skinnen och 122 för de större. De kan även tas med till Uppsala/Stockholm efter överenskommelse. Vi kan även skicka utomlands.

Du är självklart välkommen hit för att klämma o känna på dem. Kontakta mig på ek@seglinge.se