Nu simmas det!

knut_pool_fame
Knut simmar för första gången i vår egna pool. Vattnet är fortfarande brunt på grund av att järnet fälls ut i kombination med klor, men det ska tydligen klarna om reningsverket får gå lite mer, nu har det bara gått en natt. Fame och Ettan fick simma 5 minuter, de har inte simmat sen förra året. Knut fick simma 15 minuter, han simmade ju på Gotland och han är verkligen helt vattengalen. Först var han lite tveksam när jag lyfte i honom men det tog inte många minuter förrän han var igång. Efteråt duschade jag av dem och så får de vara ute i solen och torka. Ni kan ju gissa vem som låg och simmade i poolen när jag varit in i köket en sväng efter lite dricka…. Knut förstås. Insåg att det här kan bli ett problem, så fort man öppnar ytterdörren har man en (minst) hund i poolen… han har ju inga som helst problem att hoppa i själv. Min tanke är dock att jag ska lyfta dem i och ur. Dels för att markera att jag bestämmer när de ska simma men också för att spara poolduken. Vi får väl se om han lär sig…

Varit på trasken idag igen med Sia men nu ska vi träna hemma och bara åka dit för att checka av läget. Hon fick traska 20 minuter idag, en rejäl ökning alltså. Tycker hon verkar tåla det bra.
Sen blev det lite shopping, fick åka till fyra hundbutiker innan jag hittade en flytväst i rätt storlek (Gunnars H&K). Jag tror det sparar botten mer om de får ha flytväst plus simmar de bättre med hög rygg. 369 kr kostade den och jag tycker det var billigt, iaf om man jämför med vad hundtäcken kostar.

Nu väntar lagning och förbättring av fårstängsel, avmaskning och sortering av får… vi får väl se om jag hinner färdigt före helgen då Åtvidaberg väntar.