Mörkö 1-pris till Kelli, grattis till Myhra o Dolph

Vilken kanontävling av Mälarmårdens vallhundsklubb i Mörkö! Otroligt jämna, välvallade får så det gick att få väldigt höga poäng. Jag hoppas verkligen det blir fler tävlingar på den här platsen, toppen helt enkelt!

Kelli och jag startade med nr 1 och fåren stod blick still där borta. Hon hade full koll och gjorde en jättefin utgång, slog över lite. Fint upptag och tog kommandona fint i framdrivningen, kanske låg på lite för mycket för att jag ska vara hundra nöjd. 18+8-17 gav 43 på hämtet och jag trodde nog vi skulle få några poäng till där. Fösningen gick utmärkt, hon tog styrning klockrent och jag är så himla glad att det där höger/vänster äntligen sitter. Litet missförstånd (mitt fel) vid krossgrinden kostade 3 p. Klockren drivning och den öppna fållan funkade fint. Tackorna blev stående lite i ingången men lät sig enkelt övertalas att gå in. Full pott. Sen kom delningen…. och jag tror nog den blev mest utslagsgivande under dagen. Fåren var till en början totalt operverkade av mina insatser att få isär dem. Och Kelli är lite för orutinerad för att komma in och ”skära” luckor. Till slut tog jag till tjurtricket – backade undan och rusade fram och skrämde isär dem. Kelli kom in i luckan men tog fel flock… jag fick övertala henne ta den jag ville och det blev godkänt och racet slut. 4 bort på delningen kändes lite generöst så det jämnade väl ut sig i slutänden det där med bedömningen. Och jag är ju ingen domare heller men det är lite kul att försöka gissa poängen. Totalt 87 poäng, 1-pris och en fjärdeplats. Behöver jag säga att jag är nöjd?!

Hon är så fin min lilla guldklimp!

Grattis till Lotta med fina Myhra som vann före Anna/Fonzie och Johan/Bridge.

Vill också skicka ett grattis till duktiga Åhza och Dolph som blev godkänd vallhund på 91 poäng! Det var ni väl värda!!!

24 svar på ”Mörkö 1-pris till Kelli, grattis till Myhra o Dolph”

  1. Grattis till dagens fina race o tack för igår! Vi kommer gärna åter 🙂

  2. Så himla duktiga ni är! Ångrar mig nästan att jag inte lät Trolls anmälan stå kvar när du beskriver tävlingen så bra! GRattis!!

  3. Jag är jätteglad för din värdefulla träningshjälp! Och att du orkat svara på alla mina tusen frågor. 🙂
    Tack för grattis!

    Fina, duktiga korthårs-Kelli. Min favorit! 😀

    1. okej… lärde mig nyss att siistiä betyder snyggt … (kollar translation)

      Otroligt cool!! 😀

      Paljon kiitoksia!

  4. Tack för svar i min blogg 🙂
    En till lite fråga, hur ofta ska jag göra min läxa, nu har hon gjort den 3 dagar i rad och i dag satt ALLT som det skulle. Tänkte börja med de andra du gav tips om, men jag är en duktig elev som mer än gärna gör sina läxor och då blir det kanske för mycket för den lilla, söta ???

  5. Hej! Ramlade in här, av nyfikenhet då jag läste ordet Seglingebloggen… tänkte om det var nån från skärgårdsön Seglineg här i Åländska skärgården. Fina bilder och hundlivet är härligt. Vi hade också en hund, en go liten Lundehund men han bor tyvärr numera i hundhimlen. Saknar honom så.
    Men kul at se och läsa om glädjen med hund ändå!

Kommentarer är stängda.