Lynx

Vi har skaffat oss en julklapp som är snabb som attan. Namnet är Lynx. Vi får skaffa större, sa Tobbe, haha.

Ska försöka ta en bild i morgon! 😉

Föregående blogginlägg om Zack har utmynnat i en del intressanta trådar att följa. Nu är det bara att vänta och hoppas att ett långvarigt bra hem väntar honom.

2000 eu känns ju rätt mycket för en hund som visserligen är tränad, men inte meriterad, inte röntgadsamt gentestad positiv. Förmodligen inte blodprovad (men vaccinerad iaf).

Det där med CEA-bärare är ju lite hysteriskt tycker jag. Ingen verkar våga använda en hane som är CEA-bärare. Däremot parar man hejdlöst med hanar som inte är testade. Är inte det konstigt? Inte för att jag inbillar mig att Zack ska bli en efterfrågad avelshane, men det är ju ändå en av alla aspekter som läggs med när man räknar på ett sånt här projekt.

Någon som ska till Tjeckien framöver… och kan ta hem en hund?

9 svar på ”Lynx”

  1. Åh härligt med skoter! Försöker övertala pappa o köpa en, för andra året i rad går det inte att köra på isen m fyris för all snö,,, Men han säger att gubben måste ha motion!! (jag o T höll på att tuppa av när vi skulle pulsa de 2 km i knähög snö… ;))

    1. Ja fy för å pulsa i knähög snö… är jag lite less på det. Nu känns det lite roligt med vinter igen 🙂

  2. Äh, Tessan hann före 🙂 Kör försiktigt, en sån tar liksom fram busgenerna… Hoppas det går bra med brorsan, han skulle matcha bra med den teckningen här hemma men det är visst flera år tills det ska flytta in nån mer hund här (enligt sambon, råder lite delade meningar om det…).

  3. Om det där med CEA-bärare Eva:
    Det verkar vara helt OK att vara tikägare och veta att man har en CEA-tik och därför säga att man söker en hane som är gentestad normal. MEN man hör aldrig någon tikägare med en tik som är gentestad normal säga att det är OK att använda en hane som är bärare! Och ännu sjukare som du säger att en otestad hane anses bättre än en testad – det är verkligen strutsmentalitet. Men det är tyvärr alltid så i aveln att hela lasset läggs på hanen.
    Hälsningar från den ständiga hanhundsägaren!

Kommentarer är stängda.