Mörkö

Två dagars tävling på Mörkö. Ganska liten bana med lättflyttade snälla får. Det som blev mest utslagsgivande var att styra upp drag och få dem lugna. En del flockar tog fart i framdrivningen.

Kelli är jag nöjd med. Inte lätta förhållanden för orutinerade hundar. Fin utgång o upptag (300m) sen lite svårt att styra tillbaks dem på linjer. På söndan kunde hon inte höger så jag bröt. På lördan kom vi till delningen men där tog tiden slut.

Sia hade problem släppa draget så det blev en del överstyrning och tappade linjer. Hon fick bra placeringar trots att jag inte var helt nöjd med arbetet.
Knut är helgens höjdpunkt, han har gått fantstiskt bra. Lite vingel på lördan men en fin 4-plats. På söndan startade vi allra sist. Han var som en dröm att köra, sådär otroligt lyhörd men samtidigt på. Som att köra en fin häst som är sådär lagom på bettet. Ptroo ptroo bara, och så kör han på och hittar linjer bra, med minimal styrning. Det blev 95 p och av dessa tappade vi 4 i hämtet. Ett dk i utgången och sen nåt stopp. Och vi vann!! Så otroligt roligt att få vinna. Nu är han också klar för årets SM.

– Posted using BlogPress from my iPhone

17 svar på ”Mörkö”

  1. Jäklans va kul, blev så glad att ni vann.
    Tycker verkligen att knut alltid ser så himla fin ut, ni är så duktiga…
    Grattis Grattis

  2. Härligt Eva o Knut! Och hälsa liten Kelli att brorsan snart också ska ut och prova på IK2. Vi ställer in Kämpinge för att invänta att Seth medicinerar klart men sedan dyker vi upp i Gynge – Zack helt säkert och Seth om han verkar känna sig frisk.

Kommentarer är stängda.