Dagmar Helge Alice Knut Bettan

Det är NIO grader varmt – SOL – och jag bara ÄLSKAR DET!!!

Stormen Dagmar har passerat förbi oss här på Seglinge utan större problem. Ett träd hittade jag ikullblåst i skogen men det ligger bra till. Träningsfårens höbals plasthölje har blåst iväg och höbalen är rufsig. Ja, som du hör är det harmlösa problem jämfört med hur det är på andra håll…
Idag åkte jag över till pappa och Maj med elverk, motorsåg och vattendunkar. De har varit utan ström sen igår natt, snart två dygn. Mycket jobb att köra vatten långt ifrån till alla hästar och hushåll. Träd har fallit över hagarna och deras resa till Idre har fått skjutas upp. Tack-och-lov säger jag bara att det är så varmt ute! De hade ordnat det riktigt mysigt med massor av ljus och eld i kaminen. Det största problemet är frysen och kylen, hur hålla detta kallt i flera dygn? Det var här elverket kom in i matchen, funkade finfint att plugga in dem. Tänk att det finns folk som på allvar tror att de är utom fara när de bor i stan….

Min svärmor Alice är här över julen och det har blivit en hel del träffar med släkt och vänner. Plus bakar vi, vi dricker glögg med pepparkakor och ädelost – mums! Och så blir det lite träning och goda boken.
Julafton tillbringades hos min bror och hans underbara familj. Som vanligt ett helt otraditionellt julbord med kantarellsoppa, kalkon och chokladmousse med jordgubbar. Fast det är ju tradition hos dem nu. Här hemma har vi varit lite mer konservativa gällande julmaten… 🙂

Helge blev min favorit! Helge är en valp som finns hos Ann. Han är efter Seemework Key – Windanns Cissi och han påminner mycket om Knut!  Alice och jag var hemma hos Ann och hälsade på ligan. De är 5-6 veckor och bara helt underbara såklart. Ibland skulle jag (också) vilja köpa på mig massa valpar… men jag är rätt glad att jag kan uppbringa självdisciplin och låta bli. För mig är det ingen bra praktisk idé att ha fler hundar. Nu får vi se om Helge blir finne eller hur det går. Är du intresserad av fina valpar så fanns det ett par otingade kvar… surfa vidare till …. Windanns!

En annan som kommer ha roliga valpar när som helst är Bettan. Bettan har en kullsyster till Anns Cissi (se ovan) som heter Windanns Cima. Cima är parad med Taddymoor Joe och det blir Bettans första valpkull som uppfödare. De avkommor efter JoJoe som jag har sett är riktiga naturbegåvningar och det ska bli mycket spännande se vad det blir av den här kullen. Cima har en kull som är drygt ett år nu, efter Seemework Key och som ser väldigt fina ut. Intresserad av Cima-valpar? kontakta Bettan på kennel …. Borderbetts !

Mina hundar går lite på halvfart för dagen. Vi småtränar lite på fåren här hemma och jag har även fått till några agilitypass med Knut och Kelli. Vi ska till Åland trettonhelgen och behöver skaka av oss lite ringrost.

God Fortsättning på Julen!