Vinst i Vinnersjö

I helgen var det tävlingar i Vinnersjö, Hedesunda på Carina Olssons fina besättning. Det var ett bra fält och djuren svarade fint på hundarna. Inga stora drag. Ändå så blev det väldigt låga poäng. Många hundar skar oavsett håll. En del hittade inte djuren. Många blev olydiga. Närarbetet skördade många potentiella vinnare. kelli_balja2
På lördan gick det riktigt uselt för min del. Sia gjorde i och för sig en fin bana men var alldeles för häftig i delningen så närarbetet blev inte mycket poäng. Kelli var grymt olydig i stort sett hela vägen. Till att börja med så skar hon. Det fanns ett dike på höger sida längs hela fältet. Hundarna kunde lätt hoppa över för att få en vid utgång. Det gick att gå på insidan men då blev det lite trångt på toppen, fåren stod dock ostörda för dem som valde det alternativet. Kelli hoppade inte över diket. Men när hon närmade sig fåren bestämde hon sig för att skära. Jag blåste ner henne och kommenderade höger. – Det går inte ”sa” hon och stack vänster. Proceduren upprepades två gånger till med samma resultat. Olydiga lilla råtta! Jag tror hennes olydnad beror på att hon tyckte det blev för trångt. Hon såg inte hopp över diket som någon möjlighet (måste träna på sånt). Hämtet gick sådär och sen vägrade hon fullfölja krossen. Borde väl ha gått av där… men envis som man är… tänkte jag att det är en dag i morgon också, ville göra närarbetet. Hon vägrade gå ur balans och tog fåren nästan till mig innan jag fick henne på andra tankar. Har ingen förklaring till det, djuren var som sagt inte alls dragiga.
Jag minns inte ens hur närarbetet gick… tror vi gjorde allt men utan stilpoäng.

Vilken tur att vi hade en dag till! För igår gick det kalasbra. Enda debaclet var att hundarna inte hörde (?) på toppen så det blev väldigt vingligt första biten framdrivning. Men därutöver gick båda kanonbra. Resulterade i vinst för Sia och tredjeplats för Kelli! Hade Kelli och jag fått in dem i fållan hade hon vunnit! SKOJ

Därmed ligger Kelli på gränsen att få vara med på landslagsuttagning i oktober! Sia är redan klar för den. Dessutom är båda klara för nästa års SM. Och som grädde på moset ligger Kelli nu som första reserv till årets SM som börjar på fredag. Vore verkligen roligt om hon kom med!

Roligt i Vinnersjö var det också att det gick bra för släktingarna! Boman kom 2.a igår och blev bästa hund över två dagar och fick ett fint pris för det. Malin debuterade IK2 med Nick och igår fick de till en fin runda, de fick inte delning fålla men hade kunnat bli tvåa med fullt på de momenten. KUL!

2 svar på ”Vinst i Vinnersjö”

Kommentarer är stängda.