Träning

Igår fick Hassel, Kelli och Knut en genomkörare var. Även Speed tränade, både med mig och med Therese.

kelli_feb14

Kelli tränar delning och jag har börjat om med grunder till sortering. Tycker hon är riktigt bra på delningen nu, kommer in kvickt och verkligen håller djuren. Perfekt när tackorna är benägna att vilja tillbaks till varann, det får henne att verkligen förstå och ta tag i uppgiften.  Älskar den lilla hunden!
Har nött en hel del på att hon ska ligga och ”flyta”  i flankerna på andra sidan djuren, ta det lugnt och flanka mjukt. Svårt när man är kvick i benen men hon är så tacksam att träna med och det är verkligen roligt när det går framåt. Har väldig nytta av den träningen i delningarna, då hon nu kan hjälpa till med luckor på ett helt annat sätt än förut.

Knut har gått ett par hårda pass den här veckan. Dels springa i djupsnön bredvid skotern. 20 minuter långgalopp är det tuffaste han fått köra hittills. Det gick bra. Igår fick han en tuffare uppgift med fåren. Har ju mest kört honom i långa drivningar men nu fick han även göra ett hämt och lite annat. Det är ju en hel del snö och inte så lättsprunget. Men han står på alla fyra idag också och jag tycker han känns stark i kroppen. Jag börjar bli riktigt förhoppningsfull. Åh vad jag hoppas att han får hålla nu!

Hasseprass och hans bror fick köra lite i 25.an. Körde lite proofingövningar med Hassel och flanker, de börjar sitta ganska bra och dax lägga på visslor. Speed har lite svårt växla mellan drivning och fösning, vill gärna runda. Vi provade lite olika övningar, bland annat den där med att korsa vägen framför hunden. Det blev svårt i 25an eftersom det svänger hela tiden. Ska prova ute på stora i stället för jag tror egentligen det skulle passa honom bra. Det är en väldigt fin hund iaf och jag hoppas han ska ge Therese mycket roligt framöver.

Just det, sen nån månad tillbaka så bloggar jag lite på Torbjörns sida. Blir lite bilder av alltmöjligt härifrån gården, mest hästar såklart. Titta gärna in där också! http://torbjorntrav.se

Hadegott!