Bernie och fåren

IMG_9917.JPG
Jag börjar alltså redan nu, när valpen är 8 veckor att ta med den till fåren. Jag bär honom eller har honom innanför jackan. Han är helt med om vad som händer och tittar intresserat. Jag använder sparsamt med kommandon till de vuxna hundarna för att det ska bli en så lugn upplevelse som möjligt. Vill att han redan nu vänjer sig vid att får kan flytta sig och att det alltid är lugnt.
Vid lämpligt tillfälle släpper jag ned honom (i koppel) så att han får gå med mig och någon annan hund och flytta fåren litegrann. Bara så lite som på filmen. Det handlar liksom inte om träning, bara att detta är en naturlig del av tillvaron.

Ett svar på ”Bernie och fåren”

  1. Du är så duktig med dina hundar Eva, det är verkligen ingen slump att de bli så jäkla bra sedan som vuxna vallhundar! 🙂

Kommentarer är stängda.