Bernie och ”nejleken”

Ja, det är mycket om nya valpen Bernie just nu. Jag vill försöka att på ett enkelt sätt dokumentera vad jag gör med honom. Det är svårt komma ihåg senare när någon frågar, hur gör du med valp och vallningen? valp och uppfostran? och så vidare.
Visst har jag skrivit mycket om de andra också men det är svårt att få det överskådligt. Nu kan man bara klicka på kategorin om Bernie så finns allt där.
Läs om ni vill 🙂

Dessa nej-situationer uppstår ju precis hela tiden med en liten valp. Han gnager på en kontakt, på en sko, på en vägg och som på filmen, äter fårbajs. Jag gör ingen stor grej av det, jag grymtar lite, han avbryter och vi belönar med godis, beröm och eller lek. Han är väldigt glad i leksaker. Att belöna med en kort lekstund överträffar det mesta i en liten valps undersökande värld. Det gäller att variera belöningarna och anpassa efter svårigheten. Obs att detta inte innebär att han kommer sluta äta fårskit, däremot kommer han lyssna och det räcker för mig!

Ett svar på ”Bernie och ”nejleken””

  1. Åh vad skoj att följa Bernie och hans framtida äventyr. En av mina fd elever kallades Bernie och han var en supertrevlig ung man så namnet förpliktigar. Gammelman Swift provade hästbajs i dag och jag harklade mig = han slutade äta. Bra metod det där, sitter som en smäck ännu.

Kommentarer är stängda.