Klubbmästerskap och IK1 i SULVK

img_4619-1
Prisutdelning Siancupen 1. Anna o Debbie 2. Eva o Bernie (Speed på bilden) 3. Birgitta

Jag har ju totalt glömt berätta om vår SULVK-helg här i Almunge. Vi fick möjlighet vara på Jozef Schimmels fina gotlandsbesättning på Hagby gård. Allt fungerade toppen förutom att det blev höstens busigaste regnväder.

Vi körde IK2 första dagen och jag var med med med Hassel. Han skötte sig fint. Vi hade nr 1 och jag var rätt stressad eftersom jag även var tävlingsansvarig. Skyller på att mitt fokus inte riktigt låg i att prestera på topp. Klantade till på strategiska ställen, blåste fel håll vid stolpen plus styrde jag sådär klockrent förbi krossgrinden som bara jag kan göra (känns det som). Tappade ännu mer fokus och höll på att missa fållan. Inte alltid lätt vara hund.

img_4625-1
Prisutdelning Cimastaven 1. Maria o Yin 2. Eva o Speed 3. Linda o Mirakel

Dag två var det IK1 och KM för de yngre hundarna. Och debut för Bernie och Speed!

Bernie är under utbildning så förväntningarna var lågt ställda. Men det var hemmaplan så självklart var det lämpligt att testa vingarna. Han skötte sig fint och lyckades få poäng för ett 2-pris. Dessutom räckte prestationen till en andraplats i Siancupen, näst lägsta klassen på KM. KUL! Vann gjorde bästa Anna med duktiga Debbie. KUL!

Speed fick starta i blåbärsklassen Cimastaven. Jag fick äran att köra så ägaren Therese fick se hur det kan gå till. Speed skötte sig jättebra. Vi hade valfritt drivningssätt hela banan och jag kunde valt att gå ”svenskdrivning” hela vägen för att säkra poäng. Nu valde jag i stället att fösa första sträckan eftersom det är så det är på VP. Trots en del vingel fick vi ihop poäng till en andraplats. Också väldigt KUL!

Sen har vi kennelns bedrift genom Vera. Petra körde jättefint och de klarade ett 1-pris och en 3-placering. KUL! Dessutom räckte det till andraplats i Balderstaven, KM i näst högsta klassen. Vann Balder gjorde bästa Lena med fina Kajsa som har börjat tävlingskarriären lysande med flera 1-pris. Också KUL!

img_4617-1
Balderstaven 1. Lena o Kajsa 2. Petra o Vera 3. Hilding o Wiki