Vallhundsföredrag

Idag har jag varit på vallhundsföredrag i SULVKs regi. Föredragshållare var Gunhild Sindre från Norge. Ämnet var valp o vallträning. Mkt intressant och roligt föredrag! Gunhild förordade mjuka metoder i Derek Scrimgeours anda. Gör det lätt för hundarna, ha inte bråttom, börja inte träna/ställa krav ihop med får förrän valpen är minst 10 månader osv. Kände direkt att jag trodde på och fick förtroende för henne.

När jag kom hem från föredraget hade ALLA tackor lammat! Det är i alla fall rekord. 52 lamm på en o samma dag. Endast två dödfödda.  Det var lite svårt att para ihop rätt lamm med rätt tacka, men dom verkade ha rätt bra koll själva. SÅ HIMLA skönt att ha den biten över!  Bara två trillingar och det var dom tackorna jag trodde skulle få. Nu är det bara den JÄTTEstora bruna kvar och hon kommer inte lamma förrän till midsommar!

Här är det vårsol idag och SÅ himla SKÖNT! Mycket snö som ska smälta bort bara.

Ninjo Charmtroll är här medan matte åkt på skidsemester med familjen. Busy tycker det är toppen och flörtar hej vilt – hon har tydligen inte gått ur löpet ännu. Ninnis är måttligt intresserad men gör lite halvhjärtade parningsförsök (han är kastrerad).

Fara & Annelie har tävlat lydnadsklass 3 idag och tagit 1-pris. Det är allt jag vet, dom skulle höra av sig med mer detaljer. GRATTIS!!! Snyggt jobbat!